SRBIJA za študente in dijake

ROMANJE ZA MLADE
Od219 €
ROMANJE ZA MLADE
Od219 €
26. oktobra, 2022
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2223

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

4 dni
Odhodi: 26. 10. 2022 - 29. 10. 2022
Max potnikov: 45

Škofijski odbor za mladino in Aritours vas vabita na romanje v SRBIJO: BEOGRAD, AVALA, SMEDEREVO in VIMINACIUM

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
26.10.2022 – 29.10.2022 45 oseb 219,00 €  
26.10.2022 – 29.10.2022 35 oseb 239,00 €  

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 2 polpenziona in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), večerja v restavraciji, vstopnine za ogled stadiona, trdnjave v Smederevu, arheološkega parka Viminacium in muzeja nikole Tesla, lokalni vodnik v Beogradu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 60 EUR, pustolovski park Viminacium med 4 do 8 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 8,91 EUR (za osebe starejše nad 75 let 13,36 EUR).

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 50 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 10 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Beograd

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v zgodnjih jutranjih urah, vožnja na Hrvaško mimo Zagreba do hrvaško-srbske meje in naprej do BEOGRADA. Ob prihodu v srbsko prestolnico, eno najstarejših evropskih mest z bogato zgodovinsko preteklostjo, naredimo krožni ogled glavnih mestnih znamenitosti: največja pravoslavna cerkev sv. Sava, zvezni parlament, trg Republike, Narodno gledališče, Narodni muzej, … Nato se  sprehodimo do Terazij ter po vedno živahni Knez Mihajlovi ulici, kjer začutimo utrip sodobnega Beograda do Kalemegdana, parka s trdnjavo na robu starega mesta, ki leži na sotočju Save in Donave. Naše romanje bo tokrat obarvano ekumensko, tako bomo v Saborni pravoslavni cerkvi priča pravoslavnemu bogoslužju. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Beograd

Zajtrk. Zapeljemo se do nadškofijskega dvorca in stolnice, kjer imamo mašo in ogled lepih mozaikov v kapeli škofijskega dvorca, delo p. Marka Ivana Rupnika. V kolikor bo mogoče, se nam pri maši pridruži tudi nadškof in metropolit mons. Stanislav Hočevar. Prosto za samostojni potep po središču Beograda ter prosti čas za kosilo. Popoldan nadaljujemo z ogledom stadiona nogometnega kluba Crvena zvezda, poznanega kot beograjska Marakana. Za konec dneva si privoščimo večerjo ob starogradskih pesmih v znanem boemskem delu Beograda na Skadarliji ali na katerem od splavov na reki Donavi. Vrnitev v hotel in nočitev.

3. dan:Beograd – Avala – Smederevo – Vinacium – Beograd

Zajtrk. Dan začnemo v Plečnikovi cerkvi sv. Antona Padovanskega. Po maši se zapeljemo na AVALO, hrib nad Beogradom, kjer stoji spomenik priznanega kiparja Ivana Meštrovića v spomin padlim vojakom iz I. svetovne vojne. Pot nadaljujemo v SMEDEREVO, zgodovinsko mesto ob Donavi, ki je zraslo na ostankih starega rimskega naselja. Po vzoru Carigrada je despot Juraj Branković v 15. stol. dal zgraditi današnji simbol mesta – mogočno trdnjavo s pogledom na Donavo, ki sodi med najbolje ohranjene evropske utrdbe tega časa. Ogled trdnjave ter sprehod po starem mestnem jedru. Prosto za kosilo. Popoldne se mimo Požarevca odpeljemo do ostankov rimskega mesta VIMINACIUM, imenovanega tudi balkanski Pompeji. Ogled izredno zanimivega arheološkega parka rimskega mesta in vojaškega tabora. V sklopu arheološkega parka deluje tudi adrenalinski pustolovski park, kjer se lahko, kot nekoč rimski legionarji, preizkusite na poligonu s preprekami ali pa varno pripeti premagate višinski adrenalinski park z zipline (doplačilo). V slogu rimskega vojaškega tabora je zgrajena tudi restavracija s hotelom, kjer si lahko privoščite jedi pripravljene po receptih iz rimskih časov. Posebna zanimivost muzeja pa je tudi okostje mamuta, ki je tu okrog hodil pred najmanj 400.000 leti. Polni novih doživetij se odpravimo nazaj v Beograd. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Beograd – Đakovo – Slovenija

Po zajtrku se znova podamo v center Beograda, kjer obiščemo znanstveni muzej Nikole Tesle, elektroinženirja, izumitelja, fizika, strojnika, kemika in matematika. V muzeju je predstavljena osebna zbirka dokumentov, fotografij, patentov, …  Po ogledu prosto za kosilo. Ob dogovorjeni uri se znova zberemo in se odpravimo na pot proti domu. Zadnji daljši postanek naredimo v ĐAKOVEM, kjer si ogledamo mogočno katedralo in se v kripti ustavimo ob grobu škofa Josipa Juraja Strossmayerja, ki velja za eno najpomembnejših osebnosti hrvaške zgodovine. Po zaključni romarski maši nadaljevanje vožnje mimo Zagreba v Slovenijo. V kraje odhoda prispemo v nočnih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1