Španija »po poti sv. Ignacija Lojolskega«

NOVO
Od899 €
NOVO
Od899 €
11. julija, 2022
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

1995

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 11. 7. 2022 - 15. 7. 2022
Max potnikov: 45

Družba Jezusova (jezuiti), kateri pripadata tudi papež Frančišek in mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl, v Ignacijevem letu, ki se je začelo 20. maja 2021 in se konča 31. julija 2022, obhaja 500 letnico spreobrnjenja sv.Ignacija Lojolskega. Na binkoštni ponedeljek, 20. maja leta 1521, je bil slave željni vitez v bitki pri Pamploni težko ranjen – zadela ga je topovska krogla, kar je bil povod za korenito spremembo  njegovega življenja, posledično pa tudi življenja Cerkve. V Ignacijevem letu, ko se praznuje tudi 400-letnica njegove razglasitve za svetnika, vas vabimo, da se nam pridružite na romanju »po poti sv. Ignacija Lojolskega« v Španijo.

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
11.07.2022 – 15.07.2022 45 oseb 899,00 EUR  

Za zgodnjo prijavo do 28. februarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • avtobusni transfer na letališče in nazaj, letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 4x pol penzion v hotelu 4* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnina za grad Javier, ogled vinske kleti s pokušino, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 100 EUR, zavarovanje z asistenco v tujini 8,91 EUR, vstopnina v Sagrada Familia.

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 250 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 45 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Loyola

V jutranjih urah odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev ter vožnja do enega bližnjih letališč. Polet v Španijo ter po pristanku vožnja v mestece LOYOLA. V tukajšnjem gradu se je lata 1491 rodil sv.  Ignacij Lojolski, ustanovitelj jezuitskega reda-Družbe Jezusove. V idiličnem okolju sredi baskovske doline Urola, obkrožen s slikovitimi gorami, stoji danes mogočen jezuitski kolegij z veličastni baziliko nad katero se dviguje šestinpetdeset metrov visoka kupola. Po maši v kapeli spreobrnjenja si ogledamo veliko dvorano kjer so številni kipi svetnikov pripadnikov jezuitskega reda, bivalni stolp družine Loyola imenovan »Santa casa« in svetnikovo bolniško sobo. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Loyola – Pamplona – Javier

Po zajtrku vožnja v PAMPLONO, zgodovinsko prestolnico nekdanje kraljevine Novarre. Mesto je svetovno znano po »fiesti« San Femin, ki se tukaj odvija vsako leto sredi julija. V svojem romanu Ernest Hemingway opisuje burno nagajanje, ko množice po mestnih ulicah bežijo pred divjimi biki. Za nas pa je še posebej pomemben spomin na binkoštni ponedeljek 20. maja leta 1521, ko je bil slave željni vitez Ignacij Lojolski v bitki pri Pamploni težko ranjen – zadela ga je topovska krogla, kar je bil povod za njegovo spreobrnjenje. Sprehod po slikovitem starem mestnem središču, maša ter prosto za kosilo. Po ogledih pot nadaljujemo v mestece JAVIER, kjer obiščemo izredno lepo obnovljen grad, v katerem se je rodil sv. Frančišek Ksaverij, zavetnik misijonarjev in soustanovitelj jezuitskega reda. Grad, katerega začetki segajo v 10. stol. in je skozi zgodovino doživel različne preobrazbe, je danes urejen kot muzej. Ohranjeni sta svetnikova spalnica in kapela z gotskim razpelom, na katerem so se po legendi v težkih trenutkih svetnikovega življenja in ob obletnici njegove smrti pojavile kapljice krvi. Po ogledu vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3. dan:Torreciudad – Montserrat

Zajtrk. Odpravimo se v zgodovinsko pokrajino Aragon do znanega Marijinega romarskega svetišča TORRECIUDAD, kjer čaščenje Device Marije sega že v 11. stol. Leta 1984 so ob deveti obletnici novega svetišča, ki ga je dal zgraditi Jožef Marija Escriva, ustanovitel Opus Dei, povabili znana Marijina svetišča na romanje v Torreciudad. Romarji so Angelski Mariji prinesli replike svojih zavetnic, kar je kmalu postalo tradicija. Danes se v kapelah v kripti nahaja okoli tristo upodobitev, med njimi tudi kopiji podob brezjanske Marije Pomagaj in ptujskogorske Marije Zavetnice. Slednjo smo leta 2017 sem ponesli aritoursovi romarji. Po ogledu in maši pot nadaljujemo proti Kataloniji do znamenitega benediktinskega samostana MONTSERRAT, kjer v baziliki hranijo čudovit kip »črne Marije«, zavetnice Katalonije, ki so ga v skalah te istoimenske gore našli menihi leta 880. Montserrat pa je tudi dom enega najstarejših deških pevskih zborov v Evropi Escolania, ki mu prisluhnemo pri večernicah. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Montserrat – Manresa – Montserrat

Zajtrk. Sv. Ignacij Lojolski je na Montserratu opravil življenjsko spoved pred Marijinim kipom in noč prebil v molitvi, med katero je imel prva videnja. Nato je dokončno odložil svoj meč in bodalo kot zaobljubljeni dar na Marijin oltar. Ogled svetišča ter prosto za osebne pobožnosti, nakup spominkov, … Vožnja v bližnje mesto MANRESA, kjer se je sv. Ignacij kot puščavnik za slabo leto dni naselil v bližini tega romarskega kraja – postil se je, molil, delal pokoro in pomagal v lokalni bolnišnici. Maša v votlini, v kateri je svetnik preživel večino svojega časa v molitvi. Na podlagi svojih molitvenih in duhovnih izkušenj, je v tem času napisal znamenito knjižico Duhovne vaje. V stari mestni četrti si ogledamo še ohranjen rimski most in katedralo. Na poti nazaj v hotel se ustavimo v eni od mnogih vinskih kleti ter si privoščimo znamenito peneče katalonsko vino cava. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan:Montserrat – Barcelona – Slovenija

Po zajtrku in maši vožnja v BARCELONO, prestolnico Katalonije in kulturno središče Španije. Krožna vožnja z avtobusom in sprehod skozi mestno središče z ogledom največjih znamenitosti: simbol mesta, slovita bazilika posvečena Sveti Družini »Sagrada familia« in prikupni park Geull, oboje vrhunska stvaritev slavnega arhitekta Gaudija, živahna promenada las Ramblas, eno najbolj znanih sprehajališč na svetu, gotska četrt Barri Gotic v zgodovinskem delu Barcelone z mogočno katedralo iz 14.-15. stol. ter slikovitimi trgi in uličicami, izjemen trg Placo de Catalunya, priljubljeno zbirališče domačinov in turistov, … (zunanji ogledi). Ustavimo se tudi v cerkvi Santa Maria del Mar, kjer je sv. Ignacij učil otroke in prosil miloščino, ki jo je potem delil z reveži. Vožnja na letališče in polet proti enemu od domu bližnjih letališč. Po pristanku le še vrnitev z avtobusom v kraje odhoda.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1