Slovenska Istra

0
Počitniško romanje
Od249 €
Počitniško romanje
Od249 €
10. maja, 2022
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

1801

Potovanje
je odlično
darilo!

3 dni
Odhodi: 10.-12.5.2022
Gračišče, Marezige, Markovec, Koper, Portorož, Piran
Max potnikov: 40

Zdaj je čas. Moja Slovenija. Primorje in Kras.

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
10.05.2022 – 12.05.2022 40 oseb 249 € 2106
10.05.2022 – 12.05.2022 35 oseb 259 € 2106
10.05.2022 – 12.05.2022 30 oseb 279 € 2106

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 2 polpenziona v hotelu 4* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi zunanji ogledi po programu, obisk Šavrink, degustacija na vinski fontani, obisk in degustacija v oljarni, vožnja z ladjico, vstopnina v Sečoveljske soline, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 40 EUR (možnost koriščenja turističnega bona)

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 50 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 15 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Gračišče – Marezige – Markovec – Portorož

Odhod iz dogovorjenih krajev in vožnja v smeri naše prelepe Primorske. Pot nas vodi v slikovito zaledje slovenske Istre, kjer obiščemo tipično primorsko vasico GRAČIŠČE, ki velja za središče Šavrink. Med Črnim Kalom, Slavnikom, reko Dragonjo in morjem so nekoč živele Šavrinke, dekleta in žene, imenovane tudi jajčarice, ki so pred sto leti in več tovorile z oslički ali peš v Trst v košari jajca pobrana v notranjosti Istre. S tem so se ukvarjale vse do poroke, če pa je bila revščina velika, tudi dlje. V Gračišču nas sprejmejo Šavrinke in Šavrini v njihovi noši ter nam s skeči, glasbo ter plesom predstavijo življenje v preteklosti. V vasi MAREZIGE stoji na razgledni ploščadi vinska fontana, kjer si privoščimo degustacijo nagrajenega refoška in terana. Od tod se nam ponudi krasen pogled na oranžno rdeče od sonca obarvan Koper ter okoliške vasice. Po skupni malici se zapeljemo na MARKOVEC, hrib nad Koprom, kjer stoji lepa moderna cerkev posvečena sv. Marku. V njej se nahajajo mozaiki, velika umetnina Prešernovega nagrajenca patra Marka Ivana Rupnika. Za vrhunsko stvaritev, 115 m2 velik mozaik v cerkvenem prezbiteriju, je bilo porabljenih več kot milijon različnih kamnov iz vseh koncev sveta in mnogo ur trdega dela umetnikov. Predvsem pa nas nagovori njegova vsebina, saj se skozi vrsto prizorov »sprehodimo« od Mojzesa v Stari zavezi do odrešenja v Novi zavezi. Po maši vožnja do hotela LIFECLASS 4* v najbolj modenem slovenskem letovišču Portorož. Do večerje prosto za kopanje, druženje ali samostojno raziskovanje okolice. Nočitev.

2. dan:obisk oljarne – Koper – izlet z ladjico ob slovenski obali – Portorož

Zajtrk. Istra je med drugim tudi dežela oljk, zato obiščemo enega izmed OLJARJEV v okolici Kopra. Voden ogled in degustacija. V nadaljevanju dneva se v središču KOPRA sprehodimo po morski promenadi in po starem mestnem jedru, ki je prava paša za oči, saj je v njem ohranjenih veliko kulturno zgodovinskih spomenikov in palač. V glavnem obmorskem mestu obiščemo stolnico, ki je bila zgrajena v drugi polovici 12. stol., njena največja dragocenost sta velika oltarna slika »Marija z Jezusom in svetniki na prestolu«, delo slikarja Carpaccia in sarkofag sv. Nazarija. Maša. Prosto za samostojno potepanje, kosilo in kavico. Sledi VOŽNJA Z LADJICO ob slovenski obali. Dobre volje in ob kozarčku Malvazije si kot zmeraj zapojemo katero izmed prelepih slovenskih narodnih pesmi. Po izkracanju povratek v hotel ter do večerje prosto za kopanje ali sprehod ob obali. Nočitev.

3. dan:Portorož – Sečoveljske soline – Piran

Po zajtrku dan pričnemo pod borovci z lahkotno jutranjo vadbo, se odpravimo na sprehod ali pa si še enkrat privoščimo skok v bazen. Dopoldne se nato odpravimo v krajinski park SEČOVELJSKE SOLINE, kjer se seznanimo s solinarstvom ter ročnim tradicionalnim pridobivanjem soli na Slovenskem. Po pismenih virih sodeč so Sečoveljske soline stare več kot sedemsto let, nekateri avtorji pa prisegajo, da so znatno starejše.

 

Sprehod po solinah, ogled muzeja ter multivizijske predstavitve. Sledi vožnja v PIRAN, slikovito srednjeveško mesto na polotoku med Piranskim in Strunjanskim zalivom. Zametki današnjega mesta segajo daleč nazaj v 5. stol., ko je prvotno naselbino porušil hunski kralj Atila. V nadaljnjih stoletjih postane pomembno trgovsko in pomorsko središče, ki so mu Benečani vtisnili najmočnejši pečat. Iz tistih časov so v starem mestnem jedru ohranjene imenitne meščanske hiše, razkošne palače, cerkve,… Ustavimo se na Tartinijevem trgu, ki predstavlja srce mesta, ob kipu slavnega violinista in komponista G. Tartinija. Trg obkrožajo klasicistična cerkev sv. Petra, baročna hiša, Tartinijeva rojstna hiša, beneška stebra z drogom za zastave, vrata sv. Jurija, sodniška palača, občinska palača, loža, gotska hiša,… Prosto za kosilo in kavico. Sprehod do samostana sv. Frančiška, kjer domujejo patri minoriti. V cerkvi so ohranjene številne kiparske in slikarske umetnine, samostanski križni hodnik je velika mojstrovina iz 17. stol., v pinakoteki pa so na ogled imenitne slike beneških slikarjev. Za konec se po ozkih ulicah povzpnemo do mogočne cerkve sv. Jurija, ki kraljuje nad mestom. Po maši si ogledamo njeno bogato opremljeno notranjost: slike holandskih in italijanskih slikarjev, lepe oltarje, cerkveno zakladnico in novi župnijski muzej. Na cerkveni terasi stojita še krstilnica in zvonik od koder se ponuja prekrasen razgled na mesto, tržaški zaliv ter na Alpe in Dolomite v ozadju. Sledi le še vožnja v kraje odhoda, kamor se vrnemo v poznih večernih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1