Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

SLOVAŠKA, dežela gradov v srcu Evrope

NOVO! RAZPRODANO
Od319 €
NOVO! RAZPRODANO
Od319 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2897

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

3 dni
Odhodi: 15.09.2023 – 17.09.2023
BRATISLAVA, ŠASTIN, MALI KARPATI, TRNAVA, NITRA, ČIČMANY, BOJNICE in DEVIN
Max potnikov: 45
Duhovno vodstvo: msgr. Franci Trstenjak, direktor radia Ognjišče

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
15.09.2023 – 17.09.2023 – RAZPRODANO 45 oseb RAZPRODANO RAZPRODANO

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in predornine, 2 polpenziona v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), ogled vinske kleti z degustacijo, vstopnina v grad Bojnice in Nitra ter v katedrali v Bratislavi, ogled etno vasi Čičmany s pogostitvijo, plovba z ladjo po Donavi, vsi zunanji ogledi mest po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 75 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,06 EUR).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Devin – z ladjo po Donavi – Bratislava – Nitra

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Avstrijo ter naprej mimo Dunaja na Slovaško. Naš prvi cilj je GRAD DEVIN, ki je stoletja veljal za neosvojljivo trdnjavo in ima še danes za Slovake velik simbolni pomen. Prosto za ogled gradu in prvo slovaško kavico ali pivo, nato pa se vkrcamo na ladjo in se »po lepi modri Donavi« mimo njenega sotočja z reko Moravo podamo proti slovaški prestolnici. BRATISLAVA je danes moderno mesto ter gospodarsko in kulturno središče države. Nad starim srednjeveškim jedrom se dviga mogočen grad, od koder se ponuja krasen pogled na prestolnico, reko Donavo in okolico. V starem mestnem jedru se sprehodimo po lepo urejenih ulicah in trgih med vodnjaki in palačami, mimo starega rotovža in nadškofijskega dvorca do katedrale sv. Martina, kjer obudimo spomin na zgodovinsko obdobje, ko so v njej kronali madžarske kralje. Maša. Vožnja do hotela v Nitri, večerja in nočitev.

2. dan:Nitra – Bojnice – Čičmany

Zajtrk. NITRA, nekoč pomembno versko in kulturno središče Velike Moravske, je v precejšnji meri ohranila svojo srednjeveško podobo. Tukaj sta delovala sv. brata Ciril in Metod, ki sta v času vladavine kneza Pribina prišla v mesto in od tukaj širila krščansko oznanilo. Nitra je že leta 880. postala tudi škofijsko mesto. Podobno kot v Pragi, je tudi tukaj katedrala sv. Emerama, kjer imamo mašo, del širšega grajskega kompleksa. Po ogledih nas pot vodi do pravljično romantičnega gradu BOJNICE, ki je bil nekoč v lasti Matije Korvina (kralja Matjaža). Eden najstarejših in najpomembnejših slovaških gradov je bil v 19. stol. preurejen po vzoru francoskih dvorcev v dolini Loare. Navduši nas bogato in raznoliko opremljena notranjost s slikami florentinskih mojstrov, rezbarijami v zlati dvorani, grajsko kapelo, … Grad je obdan s čudovitim parkom, na grajskem območju pa se nahaja tudi živalski vrt. V mestu pod gradom prosto za kosilo in kavico. Nadaljevanje poti do kraja ČIČMANY, majhno 800 let staro vasico sredi gozda, kjer nas navdušijo lesene hiške v celoti narejene iz lesa in okrašene z ročno poslikanimi unikatnimi vzorčki. Ob prihodu nas domačini sprejmejo z domačim aperitivom in pogačo ter nam med pogostitvijo predstavijo tradicionalne obrti in folkloro, nato pa se v spremstvu vodnika sprehodimo skozi vas. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. dan:Trnava – Mali Karpati – Šastin – Slovenija

Po zajtrku vožnja v TRNAVO, najpomembnejše mesto jugozahodne Slovaške, ki velja za eno najstarejših mest v državi in jo zaradi mnogih cerkva imenujejo tudi slovaški Rim. Med sprehodom ogled slikovitega starega mestnega jedra, ki ga zaključimo pri stolnici sv. Nikolaja iz 14. stol., kjer je pokopan slovaški škof Pavel Hnilica, osebni prijatelj svetega Janeza Pavla II., veliki častilec fatimske Marije in uresničevalec njenih sporočil. Po kavici nadaljevanje poti v MALE KARPATE, kjer Slovaško spoznamo kot tradicionalno vinogradniško deželo, ki slovi po lepih vinorodnih okoliših in odličnih vinskih kleteh. Med obiskom ene od le-teh, uživamo ob pokušanju vinske kapljice. Obiščemo tudi mestece MODRA, ki ne slovi le po vinogradih, ampak tudi po svetovno znani tradicionalni okrasni keramiki – modranski majoliki. Prosto za kosilo ali sprehod po mestu in obisk kakšne prodajalne keramike. Vožnja v ŠASTIN – STRAŽE, največje slovaško romarsko središče, kjer v čudoviti baročni baziliki Žalostne Matere Božje častijo čudežni kip Blažene Device Marije. Cerkev, zgrajena v baročnem slogu v 18. stol., je bila svečano posvečena v prisotnosti cesarice Marije Terezije in je kasneje kot prva cerkev na Slovaškem leta 1964 dobila naziv bazilike. Po maši se odpravimo na pot proti domu. Mimo Dunaja in Gradca se v kraje odhoda vrnemo v poznih večernih urah.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1