Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

Sončna Sicilija

PONOVITEV USPEŠNICE!
Od639 €
PONOVITEV USPEŠNICE!
Od639 €
17. maja, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2250

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

4 dni
Odhodi: 17.05.2024 - 21.05.2024
Ljubljana, Maribor, Murska Sobota
Sicilija
Max potnikov: 45

Sicilija! Največji otok v Sredozemlju, ki so ga zaradi njegove izredno ugodne lege osvajali različni narodi in na njem pustili neminljive spomenike svoje kulture, umetnosti in arhitekture. Na popotovanju po Siciliji občudujemo ostanke grške in rimske kulture v templjih, gledališčih in vilah, čudovite zlate mozaike v katedralah, bogastvo slavnih mest… Očara pa nas tudi narava od pomarančnih nasadov, vinogradov, žitnih polj, nasadov agrumov do zasneženih vrhov Etne. In ne nazadnje, obiščemo tudi predvsem Italijanom priljubljene božje poti: Palermo (sv. Rozalija) in Siracusa (“Solzna Marija” in sv. Lucija).

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
17.05.2024 – 21.05.2024 45 oseb 639,00 € 2434
17.05.2024 – 21.05.2024 35 oseb 699,00 € 2434

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: transfer na letališče in nazaj, letalski prevoz na Sicilijo in nazaj, letališke in varnostne pristojbine ter prtljaga do 10kg (max. dimenzij 55x40x20), avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine, 3 x polpenzion v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi zunanji ogledi po programu, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačila

  • vstopnine na poti cca. 50 EUR

Možna doplačila

  • Možna doplačila: enoposteljna soba 120 EUR, vzpon na Etno z džipi in žičnico pribl. 70 EUR, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini 9,40 EUR, dodatna prtljaga do 20kg cca. 60 EUR

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 150 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti aranžmaja (v primeru dokumentirane višje sile).

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Siracusa – Noto – Catania

Odhod avtobusa okoli polnoči in vožnja do beneškega letališča ter jutranji polet v Catanio. Po pristanku vožnja do SIRACUSE, stare grške prestolnice Sicilije, ki so jo v 8. stol. pr. Kr. ustanovili Grki in je danes brez dvoma eno najlepših mest na Siciliji. Iz obdobja, ko so v mestu vladali Atenci, Kartažani in za njimi Rimljani, so se vse do današnjih dni ohranili številni dragoceni spomeniki: Apolonov tempelj, Rimski amfiteater, Arhimedov grob, Grško gledališče, Dionizijevo uho, s katerim bi naj Dioniz prisluškoval zapornikom, … katedrala, nekoč Atenin tempelj, je bila zgrajena v 6. stol. V njej je tudi kapela, s srebrnim kipcem sv. Lucije, mučenke iz 3. stol. V času cesarja Dioklecijana jo je zaradi neomajne vere doletela mučeniška smrt. Njeno češčenje se je že v zgodnjem obdobju krščanstva razširilo po vsej današnji Evropi, kjer jo častijo kot zavetnico vida. Kot zaščitnici Sirakuze ji je posvečena tudi cerkev s pripadajočimi podzemnimi pokopališči. Maša. Sledi ogled moderne romarske cerkve »Solzne Marije«. Njeno ime je povezano z nenavadnim dogodkom z eno izmed domačink. Vožnjo nadaljujemo v NOTO, prestolnico baročne arhitekture na Siciliji. Med sprehodom po očarljivih ulicah, kar ne moremo verjeti, kako bogato arhitekturo ima lahko tako majhna vasica. Noto, ki je pod Unescovo zaščito, so po hudem potresu v 17. stol. obnovili in pri tem, iz domačega belega apnenca, ki daje danes kraju značilno rumenkasto zlato barvo, zgradili prekrasne baročne palače in cerkve. Po ogledih si vzamemo čas za kavico in po mnenju mnogih, najboljši sladoled na Siciliji! Vožnja do hotela v Catanii ali okolici, večerja in nočitev.

2. dan:Etna – Taormina

Po zajtrku vzpon na ETNO, ki je s 3350 m nadmorske višine najvišji vrh Sicilije in najvišji še delujoči vulkan v Evropi. Z avtobusom se zapeljemo do 1910 m visoko ležečega platoja. Možnost sprehoda po obronku manjšega ognjenika, od koder se ponuja čudovit razgled. Opazujemo lahko paro, ki se dviga nad manjšimi kraterji pa tudi sneg na vrhu vulkana. Po želji za doplačilo možen vzpon s terenskimi vozili in gondolo do višine 2900 m, do samega vrha (3.340 m) pa tudi peš, v spremstvu gorskih vodnikov (vzpon na vrh Etne je odvisen tudi od snežnih razmer na ognjeniku). Vrnitev v dolino in vožnja do bližnje TAORMINE, najbolj znanega letoviškega mesta na Siciliji. V starem mestnem jedru si ogledamo stolnico in za tem še grško-rimsko gledališče; prvotno helenistično gledališče so preuredili Rimljani. Maša. V mestnem vrvežu, številnih in bogato založenih prodajalnah ter vabljivih kavarnicah izkoristimo priložnost, da ob dobrem italijanskem cappuccinu doživimo pravi utrip tega temperamentnega sredozemskega otoka. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan:Catania – Cefalu – Palermo

Po zajtrku obiščemo CATANIO, ki je s svojim zgodovinskim središčem uvrščena na Unescovo listo kulturne dediščine, hkrati pa tudi tretjo pomembnejšo svetnico Sicilije in zaščitnico Catanie – Sv. Agato. Catania je baročni biser otoka, krasi jo mogočna stolnica Sv. Agate, ki jo odlikuje tudi tretji največji zvon Italije. Maša. Mesto, ki je bilo eden prvih ciljev Garibaldijeve priključitve kraljevini Italiji je zaznamovano tudi s simbolom vodnjaka – Fontana dell’Elephante iz 18. stol. Sledi vožnja v CEFALU ter sprehod po očarljivem ribiškem mestecu, zgrajenem ob vznožju skale v obliki glave. Kraj se ponaša z mogočno normansko stolnico iz 12. stol, ki jo krasijo zlati bizantinski mozaiki, ter zanimivimi starimi mestnimi pralnicami. Prosto za nakup spominkov, kavico ali pa tudi osvežitev v morju. Nadaljevanje vožnje do hotela v PALERMU ali okolici, večerja in nočitev.

4. dan: Palermo – Monreale – Slovenija

Po zajtrku sledi ogled sicilijanske prestolnice, kjer so v davni preteklosti živeli Feničani, Rimljani, Saraceni, Normani, Španci, Avstrijci, … Mesto ob vznožju Monte Pellegrina nas zaradi svojih kulturno-zgodovinskih zakladov gotovo navduši. Ogled glavnih znamenitosti: katedrala odseva pravo sožitje različnih stilov in je ena najlepših stavb v Palermu. V cerkvi je tudi kapela s posmrtnimi ostanki sv. Rozalije, zaščitnice Palerma. Svetnica je živela v 12. stol. v votlini na Monte Pellegrinu, po njeni priprošnji je čudežno prenehala huda epidemija kuge, zato od tega časa velja za zavetnico proti kugi. Maša. Tudi normanska palača s palatinsko kapelo odseva vplive tako krščanske, kot tudi arabske kulture. Enako velja za cerkev San Giovanni degli Eremiti, kateri dajejo posebni čar prav arabske kupole. Nadaljevanje vožnje v bližnji MONREALE, kjer si ogledamo katedralo, vrhunec normanske arhitekture, katere zunanjost krasi bogata dekoracija, notranjost pa je v celoti prekrita s čudovitimi bizantinskimi mozaiki z mitološkimi motivi. Vožnja do letališča in polet proti domu. Po pristanku transfer z avtobusom v kraje odhoda, kamor prispemo v poznih nočnih urah oz. zgodnjih jutranjih urah prihodnjega dne.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 2