SEVERNA ITALIJA

NOVO!
Od219 €
NOVO!
Od219 €
21. oktobra, 2022
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2194

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

3 dni
Odhodi: 21.10.2022 – 23.10.2022
Max potnikov: 45

ŠKOCJAN OB SOČI – sv. Kancijan in tovariši

PADOVA – sv. Anton Padovanski

SCHIO – sv. Bakhita, »svetnica upanja«

CHIAMPO – »italijanski Lurd«

MADONNA DELLA CORONA, MONTE BERICO, VICENZA, SIRMIONE in VERONA

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
21.10.2022 – 23.10.2022 45 oseb 219 € 22133
21.10.2022 – 23.10.2022 40 oseb 229 € 22133
21.10.2022 – 23.10.2022 35 oseb 249 € 22133

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, 2 polpenziona v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), lokalni prevoz na Madonna della Corona, zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,55 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,82), enoposteljna soba 50 EUR.

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 50 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 8 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Ljubljana – Škocjan ob Soči – Monte Berico – Vicenza – Schio

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo, kjer že kmalu za mejo naredimo prvi postanek v kraju ŠKOCJAN OB SOČI. Naselje je nastalo na kraju, kjer so bili okoli leta 304 usmrčeni in pokopani krščanski mučenci in zavetniki vaše župnije sveti Kancijan in tovariši. Z njihovim učiteljem sv. Protom in oglejskim škofom Krizogonom so jih rimske oblasti pod Dioklecijanovo oblastjo mučile in ubile. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja so arheologi opravili več izkopavanj in odkrili ostanke paleokrščanske bazilike z njihovo grobnico in na tem mestu uredili kulturno sakralno središče. Po maši našo pot nadaljujemo mimo Benetk do VICENZE. Potep po zgodovinskem mestnem središču, ki ga je zaznamoval veliki renesančni arhitekt Andrea Palladio. Na sprehodu spoznamo glavne znamenitosti Vicenze in se srečamo z najpomembnejšimi deli omenjenega arhitekta: Olimpijsko gledališče, bazilika, njegov spomenik ter številne čudovite palače (zunanji ogledi). Prosto za kosilo in pravi italijansko kapučino, nato pa se zapeljemo še na grič MONTE BERICO, kjer tik nad mestom, stoji mogočna bazilika, slavno Marijino božjepotno svetišče, kamor prihajajo številni romarji. Ko je Mati Božja leta 1428 rešila mesto strašne kuge, so ji hvaležni meščani sezidali veličastno gotsko cerkev. Slavni arhitekt Palladio jo je kasneje dal predelati, današnjo obliko pa je dobila v 17. stol. V svetišču je veliko umetnin, največja dragocenost pa je Marijin kip iz 15. stol., ki stoji na glavnem oltarju. Za konec dneva se podamo še v mestece SCHIO, kjer obiščemo cerkev sv. Jožefine Bakhite, prve afriške svetnice. Nekdanjo sužnjo, ki je kasneje postala kristjanka in redovnica, je papež sv. Janez Pavel II. leta 2000 razglasil za svetnico, Benedikt XVI. pa jo je imenoval za svetnico upanja. V Schiu, kjer je živela 45 let, obiščemo njen grob, samostanske sobe in muzej. Sledi le še vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Madonna Della Corona – Sirmione – Verona

Zajtrk. Pot nas zjutraj najprej vodi ob Gardskem jezeru v starodavno Marijino božjo potno svetišče MADONNA DELLA CORONA, ki leži v osrčju pogorja na nadmorski višini več kot 700 m. Preseneti nas impozantna lega svetišča zgrajenega pod visoko previsno skalo. Pisni viri nam povedo, da je prva cerkev stala tukaj že konec 12. stol. Romarji prihajajo na goro že več stoletij in tukaj častijo Milostno podobo “Pieta”, pred katero je med drugimi leta 1988 molil tudi sv. Janez Pavel II. Po maši se odpeljemo na južno obalo Gardskega jezera v starodavno mestece SIRMIONE. Med sprehodom po slikovitih uličicah si ogledamo glavne znamenitosti, predvsem pa si v eni izmed mnogih privlačnih gostilnic privoščimo kosilo, kavico ali sladoled, pregovorno najboljši v Italiji. Popoldne preživimo v VERONI, mestu nesrečne ljubezni Romea in Julije, ki slovi po številnih kulturno-zgodovinskih znamenitostih. Ogledamo si odlično ohranjeno areno iz 1. stol., renesančne palače, enega najlepših italijanskih trgov Piazza dei Signori, Julijino hišo z legendarnim balkonom, … (zunanji ogledi). Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan:Chiampo – Padova – Ljubljana

Zajtrk. Vožnja v priljubljeno romarsko središče v mestecu CHIAMPO. Svetišče na las podobno votlini v Lurdu, je leta 1935 zgradil bl. p. Claudio  Granzotto, kot dokaz svoje predanosti Devici. Novo cerkev svetišča, ki ga letno obišče približno milijon ljudi, pa je z mozaiki olepšal naš rojak, p. Marko Ivan Rupnik. Po maši in ogledu še nekaj prostega časa za nakup spominkov, nato pa pot nadaljujemo do PADOVE, mesta sv. Antona in sv. Leopolda Mandiča. Naš glavni cilj je obisk enega najbolj slavnih in priljubljenih romarskih svetišč, bazilike sv. Antona. V veličastni cerkvi, ki jo krasi osem kupol in dva zvonika obiščemo svetnikov grob in si ogledamo njeno bogato opremljeno notranjost. V bližini Antonove bazilike se nahajata tudi cerkev in samostan bratov kapucinov, kjer je grob svetnika Leopolda Mandiča, ki je slovel kot neutrudljiv spovednik. Med sprehodom po starem mestnem jedru pa si ogledamo lepe palače, univerzo, … Čaka nas le še pot proti domu, kamor polni novih doživetij prispemo v poznih večernih urah.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1