SEVERNA ITALIJA

NOVO!
Od159 €
NOVO!
Od159 €
27. maja, 2022
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

1830

Potovanje
je odlično
darilo!

2 dni
Odhodi: 27.05.2022 – 28.05.2022
Max potnikov: 45

CHIAMPO – »italijanski Lurd«
SCHIO – sv. Bakhita, »svetnica upanja«
MADONNA DELLA CORONA, SIRMIONE in VERONA

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
27.05.2022 – 28.05.2022 45 oseb 159 € 2213
27.05.2022 – 28.05.2022 40 oseb 179 € 2213
27.05.2022 – 28.05.2022 35 oseb 189 € 2213

Za zgodnjo prijavo do 28. februarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, 1 polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), lokalni prevoz na Madonna della Corona, zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,55 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,82), enoposteljna soba 30 EUR.

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 50 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 8 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Chiampo – Verona

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo in naprej mimo Benetk in Padove v priljubljeno romarsko središče v mestecu CHIAMPO. Svetišče na las podobno votlini v Lurdu, je leta 1935 zgradil bl. p. Claudio  Granzotto, kot dokaz svoje predanosti Devici. Novo cerkev svetišča, ki ga letno obišče približno milijon ljudi, pa je z mozaiki olepšal naš rojak, p. Marko Ivan Rupnik. Po maši in ogledu še nekaj prostega časa za nakup spominkov, nato pa pot nadaljujemo v VERONO, mesto nesrečne ljubezni Romea in Julije, ki slovi po številnih kulturno-zgodovinskih znamenitostih. Ogledamo si odlično ohranjeno areno iz 1. stol., renesančne palače, enega najlepših italijanskih trgov Piazza dei Signori, Julijino hišo z legendarnim balkonom, … (zunanji ogledi). Prosto za samostojni potep po mestu in čas za pravi italijansko kapučino. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Madonna Della Corona – Sirmione – Schio – Slovenija

Zajtrk. Pot nas zjutraj najprej vodi ob Gardskem jezeru v starodavno Marijino božjo potno svetišče MADONNA DELLA CORONA, ki leži v osrčju pogorja na nadmorski višini več kot 700 m. Preseneti nas impozantna lega svetišča zgrajenega pod visoko previsno skalo. Pisni viri nam povedo, da je prva cerkev stala tukaj že konec 12. stol. Romarji prihajajo na goro že več stoletij in tukaj častijo Milostno podobo “Pieta”, pred katero je med drugimi leta 1988 molil tudi sv. Janez Pavel II. Po ogledu se odpeljemo na južno obalo Gardskega jezera v starodavno mestece SIRMIONE. Med sprehodom po slikovitih uličicah si ogledamo glavne znamenitosti, predvsem pa si v eni izmed mnogih privlačnih gostilnic privoščimo kosilo, kavico ali sladoled, pregovorno najboljši v Italiji. Za konec našega dvodnevnega romarskega popotovanja se ustavimo še v mestecu SCHIO, kjer obiščemo cerkev sv. Jožefine Bakhite, prve afriške svetnice. Nekdanjo sužnjo, ki je kasneje postala kristjanka in redovnica, je papež sv. Janez Pavel II. leta 2000 razglasil za svetnico, Benedikt XVI. pa jo je imenoval za svetnico upanja. V Schiu, kjer je živela 45 let, obiščemo njen grob, samostanske sobe in muzej. Po zaključni romarski maši nas čaka le še pot proti domu, kamor prispemo v poznih večernih urah.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1