ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE

PONOVITEV USPEŠNICE
Od329 €
PONOVITEV USPEŠNICE
Od329 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2580

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

4 dni
Odhodi: 27.06.2022-30.06.2022
San Giovanni Rotondo, Loreto
Max potnikov: 45
Aritours vas vabi na romanje v Italijo

Na poti med nasadi oljk in modrino morja, prelivajočega se v nebo, odkrivamo varna sidrišča človekovega  kulturnega ustvarjanja.  Obdelovanje zemlje okoli stožičastih trulov in molitev v starodavni baziliki velikega dobrodelnika Miklavža so prebivalci dna italijanskega škornja vedno združevali v nedeljivo celoto. Spremljalo pa jih je tudi zlo in prav zaradi pomoči v boju zaper to si je eno od votlin za svetišče izbral nadangel Mihael. Pater Pij je bil stoletja kasneje njegov zvesti sodelavec in je priprošnjik v stiskah še danes.

Vsemu temu se pridružuje še Marijino svetišče v Loretu z nazareško hišico.

Čas v destinaciji

Vreme

San Giovanni Rotondo
13°
Mostly Cloudy

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
27.06.2022 – 30.06.2022 45 oseb 329 € 2211

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestnine in parkirnine
 • 3 polpenzioni v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC)
 • vsi zunanji ogledi po programu
 • prevoz z lokalnim avtobusom v San Giovanni Rotondo
 • strokovno in duhovno vodstvo
 • organizacija in izvedba romanja
 • nezgodno zavarovanje in DDV

Možna doplačila

 • 75 EUR enoposteljna soba
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 8,91 EUR (za osebe starejše nad 75 let 13,36 EUR)

Prijavnina

 • Prijavnina na pogodbo 15 eur.

Način plačila:

 • 50 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke.

Odstopnina

 • Odstopnino v znesku 15 EUR vam nudimo v kolikor bi zaradi bolezni, smrti v družini ali višje sile potovanje morali odpovedati. Ob predložitvi uradnega pisnega potrdila vam vrnemo vsa vplačila, obdržimo le plačilo zavarovanja in administrativne stroške. Če se odločite zanjo, mora biti vplačana skupaj z akontacijo. Vsako naknadno sklepanje zavarovanja je neveljavno. Če potnik ne prične potovanja na dan, ki je določen kot začetek potovanja in tega pred začetkom ne odpove, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačil na osnovi plačane odstopnine.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Loreto – San Giovanni Rotondo

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo in s krajšimi postanki mimo Benetk, Bologne ter Ancone v LORETO. Mesto slovi kot največje in najbolj priljubljeno Marijino romarsko središče Italije. V mogočni baziliki stoji Nazareška hišica, o kateri pripoveduje izročilo, da so jo sem prinesli angeli iz Nazareta in da je v njej bivala Sveta Družina. Maša ter sprehod po trgu Matere Božje, kjer se bohotijo mogočni vodomet in številne palače, delo slavnih italijanskih stavbenikov. Nadaljevanje vožnje ob obali jadranskega morja na polotok Gargano v SAN GIOVANNI ROTONDO. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan:San Giovanni Rotondo – Monte Sant'Angelo

Večino dneva namenimo ogledu enega najbolj priljubljenih italijanskih romarskih središč. V tukajšnjem kapucinskem samostanu je živel in deloval vse do svoje smrti Francesco Forgione, ki si je redovno ime pater Pij izbral pri 23. letih, ko je bil posvečen v duhovnika. Skoraj vse življenje je nosil stigme – znamenja Kristusovih ran in je bil izredno priljubljen spovednik. Leta 1999 ga je papež sv. Janez Pavel II. po enem najkrajših postopkov v zgodovini Cerkve razglasil za blaženega in nato leta 2002 za svetnika. Tekom dneva obiščemo  svetnikov grob v kripti nove moderne cerkve, katere hodnik in grob je z veličastnimi mozaiki obogatil naš rojak jezuit p. Marko Ivan Rupnik ter si ogledamo staro samostansko cerkev in muzej s spominsko sobo. Maša ter možnost križevega pota, ki se nahaja nad svetiščem. Popoldne vožnja v bližnji MONTE SANT’ANGELO in ogled romarske cerkve sv. Mihaela, kjer je prvo svetišče stalo že v davnem 5. stol., ko se je nadangel Mihael prikazal krajevnemu škofu. Povratek v San Giovanni Rotondo, večerja in nočitev v hotelu.

3. dan:San Giovanni Rotondo – Alberobello – Bari

Vožnja v BARI, prestolnico Apulije, ki je bila v preteklosti središče bizantinske oblasti v Italiji. Mesto je še posebej zanimivo za otroke, saj je tukaj pokopan njihov veliki dobrotnik sv. Miklavž. V starem mestnem jedru, kjer se srečamo z že skoraj arabskim vrvežem, stoji mogočna Basilica di San Nicola. Zgradili so jo v 11. stol., da bi vanjo pokopali truplo sv. Nikolaja. Po maši ogled bogato opremljene notranjosti z veliko dragocenostmi: ciborij iz 12. stol., škofovski prestol, lepe freske in kripta s Svetnikovim grobom. V mestu je še nekaj znamenitosti vrednih ogleda: grad Friderika II., stolnica, palača prefekture,… Nadaljevanje poti v slikovito pokrajino Trulli, ki slovi po istoimenskih nenavadnih stožčastih bivališčih, ki jih občudujemo v mestecu ALBEROBELLO. Pozno popoldne slovo od Apulije in vožnja do hotela, večerja in nočitev.

4. dan: Osimo – Slovenija

Po zajtrku se odpravimo ob obali Jadranskega morja v OSIMO. V slikovitem mestu, ki se razteza na 300 m visokem griču, je cilj mnogih romarjev bazilika, posvečena Jožefu Kupertinskemu, redovniku minoritu, ki je v Osimu umrl leta 1663 in je pokopan v kripti pod glavno cerkveno ladjo. Svetnik je zaradi izjemnih sposobnosti, ki so mu bile dane, zavetnik pilotov, astronavtov, čevljarjev in za srečo pri izpitih. Prosto za kavico, nato pa se po zaključni romarski maši odpravimo proti domu. Mimo Bologne in Benetk se v kraje odhoda vrnemo v nočnih urah.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
1 mnenj
Uredi po:OcenaDatum

DAMJANA VIŠNJEVEC

Samostojni popotnik

Spoštovani,
sem Damjana Višnjevec iz Kozine. Z vami sem poromala v San Giovanni Rotondo, Bari in Lanciano (skupina iz Loškega Potoka in Kozine).
Rada bi se vam zahvalila za odlično organizacijo in vodenje romanja.
Seveda gre tu posebna zahvala gospe Meliti Verlič. Z razlago in svojim prijaznim podajanjem pomena in bistva romanja, mi je te kraje zelo približala.
Še enkrat, gospa Melita, iskrena hvala za vsa čudovita romarska doživetja in
veliko Božjega blagoslova,
Damjana.

5. oktobra, 2022
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1