Romarske počitnice na Lošinju

Cena
Od459 €
Cena
Od459 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

1686

Potovanje
je odlično
darilo!

5 dni
Odhodi: 20. 9. 2021 - 24. 9. 2021
Cres, Mali Lošinj, Veli Lošinj, Osor, Trsat
Max potnikov: 45
Z veliko Aritoursovo družino na 7. tradicionalne romarske počitnice na Lošinju

Duhovno vodstvo: mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl.

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
20.09.2021 – 24.09.2021 45 oseb 459 € 2115

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestnine in parkirnine
 • trajekt
 • 2 polpenziona in 2 polna penziona v hotelu Vespera 4* v Malem Lošinju (dvoposteljne sobe, TWC)
 • izlet z ladjico na otok Ilovik s kosilom
 • degustacija vina v Motovunu
 • vstopnina in degustacija v Lošinjskem aromatičnem vrtu
 • zaključno kosilo na poti domov
 • strokovno in duhovno vodstvo
 • organizacija romanja
 • nezgodno zavarovanje in DDV

Možna doplačila

 • enoposteljna soba 100 EUR
 • zavarovanje z asistenco v tujini 8,91 EUR

Prijavnina

 • 15 EUR na pogodbo ne glede na število prijavljenih oseb

Način plačila:

 • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti

Odstopnina

 • 22 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Motovun – Cres – Mali Lošinj

Odhod avtobusov iz dogovorjenih krajev v zgodnjih jutranjih urah ter vožnja v hrvaško Istro do MOTOVUNA, verjetno najbolj znanega in najprivlačnejšega istrskega srednjeveškega mesteca, ki navdušuje s svojimi naravnimi lepotami in privlačno turistično ponudbo. Ob vodenem ogledu vinske kleti si privoščimo pokušino malvazije in tako spoznamo kraljico med vinskimi sortami tega okoliša. Pot nadaljujemo do Brestove, od koder se s trajektom zapeljemo na otok Cres, največji hrvaški otok, ki leži v Kvarnerskem zalivu. Mesto Cres domačini radi poimenujejo tudi male Benetke, saj je v njem čutiti beneški pridih na fasadah stavb, mestnih vratih in ostali kulturno–zgodovinski dediščini. Po maši ogled mesta in čas za prvo »morsko kavico«. Otoka Cres in Lošinj sta povezana z mostom, zato bomo kmalu na otoku, ki velja za oazo čiste narave, miru in aromatičnih rastlin. Vožnja do hotela Vespera pri mestu Mali Lošinj. Večerja in nočitev.

2. dan:Mali Lošinj

Po zajtrku se peš ali z avtobusom odpravimo v mesto Mali Lošinj. Nekoč največje pristanišče v severnem Jadranu, kjer je delovalo kar 6 ladjedelnic, daje zdaj vtis umirjenega slikovitega ribiškega naselja. Sprehod po promenadi ob barvitih hišah do župnijske cerkve Rojstvo device Marije in cerkve sv. Martina. Maša in prosto do kosila. Pred nekaj leti so našli na dnu morja antični kip atleta Apoksiomena, ki je razstavljen v sodobnem muzeju vrednem ogleda. Popoldan obisk aromatičnega vrta, kjer imajo nasajene številne rastline značilne za ta otok iz katerih izdelujejo eterična olja, napitke, čaje, … Voden ogled in pokušina izdelkov. Vrnitev v hotel, prosto za druženje in kopanje, večerja in nočitev.

3. dan:Mali Lošinj – Veli Lošinj – otok Ilovik

Vožnja v Veli Lošinj, ki se nahaja v ozkem dobro zaščitenem zalivu. Pastelno obarvane hiše stisnjene ob morju dajejo vtis domačnosti, ob ozkih ulicah mesta pa so razkošne vile slavnih pomorščakov in bogatih tujcev, ki so že pred stoletjem tu odkrili zdravilno klimo. Maša v lepi župnijski cerkvi sv. Antona Puščavnika, ki jo krasijo slike italijanskih umetnikov. Po želji še sprehod po lepi urejeni poti ob razgibani obali s številnimi zalivčki.

Sledi morsko obarvano popoldne, saj se zapeljemo z ladjo na otok Ilovik, ki ga domačini imenujejo otok cvetja. Med plovbo si privoščimo kosilo pri katerem ne bo manjkalo niti dobre kapljice, petja in veselega razpoloženja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Mali Lošinj – Osor – Nerezine

Zajtrk, jutranja telovadba na plaži, sprehod, kopanje, … Po kosilu se odpeljemo na na izlet v OSOR, nekoč veliko naselje, kjer je bil v 9. stol. sedež škofije s tisoč prebivalci, danes pa je celotno mesto muzej na prostem. Zgodovinsko jedro sestavljajo mestna hiša s pokrito ložo, nadškofijska palača ter katedrala z zvonikom. Maša. V poletnih mesecih se v kraju odvijajo znameniti Osorski glasbeni večeri. Naslednji postanek bo v NEREZINAH, ki so kot turistično mesto odkrite v prejšnjem stoletju zahvaljujoč avstroogrskemu prestolonasledniku Rudolfu Habsburgu. Sprehod do frančiškanskega samostana, župnijske cerkve Marije od zdravja, kaštela osorskega patricija, … Vrnitev v  hotel. Po večerji sledi tradicionalni glasbeno obarvan družabni večer vesele družine Aritoursovih romarjev. Nočitev.

5. dan:Mali Lošinj – Reka – Trsat – Slovenija

Po zajtrku se poslovimo od Lošinja ter se preko Cresa in Krka vrnemo na celino. Pot nas vodi do Reke, ki je bila leta 2020 Evropska prestolnica kulture. Iz preteklih obdobij se je ohranila bogata kulturna dediščina. Najstarejši arhitekturni spomenik rimskega obdobja je »Rimski lok« (stara mestna vrata iz 4. stol.) in del ohranjenega obzidja s stolpom kot nekdanjim vhodom v mesto. V starem mestnem jedru je še cela vrsta imenitnih zgradb, med katerimi je še posebne pozornosti vredna Kapucinska cerkev z razkošnim pročeljem. Po kratkem sprehodu, ogledu privlačne tržnice in dopoldanski kavici se odpeljemo na TRSAT, v znamenito romarsko središče Matere Božje. Po ljudskem izročilu začetek božje poti sega v leto 1291, ko je bila na Trsat čudežno prinesena hišica iz Nazareta v Palestini, v kateri naj bi bivala Sveta družina. Kasneje je bila po izročilu prenesena v Loreto v Italiji, na Trsatu pa so na tistem mestu zgradili mogočno cerkev in frančiškanski samostan. Po zadnji romarski maši še enkrat sedemo za »skupno mizo«, po dobrem kosilu pa si ob slovesu zaželimo: »Ponovno na snidenje v prihodnjem letu!«

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1