Romarske počitnice na Braču

8. TRADICIONALNE ARITURSOVE POČITNICE - RAZPRODANO
Od489 €
8. TRADICIONALNE ARITURSOVE POČITNICE - RAZPRODANO
Od489 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2411

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 19. 9. 2022 - 23. 9. 2022
Max potnikov: 45
Z veliko Aritoursovo družino na 8. tradicionalne romarske počitnice na Braču

DUHOVNO VODSTVO: MARIBORSKI NADŠKOF METROPOLIT MSGR. ALOJZIJ CVIKL.

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
19.09.2022 – 23.09.2022 45 oseb RAZPRODANO 2215

Za zgodnjo prijavo do 28. februarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, trajekt, 4 polni penzioni s pijačo pri obroku v hotelu 4* (dvoposteljne sobe, TWC), izlet z ladjico, ogled vinske kleti z degustacijo vina, vstopnina v Braški muzej, vstopnina v muzej olivnega olja z degustacijo, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 100 EUR, zavarovanje z asistenco v tujini 8,91 EUR, vstopnina v Pustinja Blaca (fakultativni izlet) 5,50€.

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo ne glede na število prijavljenih oseb

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti

Odstopnina

  • 22 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Split – Supetar (Brač) – Bol

Odhod avtobusov iz dogovorjenih krajev v jutranjih urah ter vožnja na Hrvaško. Na poti proti Dalmaciji, bo med postanki prva priložnost, da se pozdravimo s »starimi in novimi« soromarji. V Splitu se vkrcamo na trajekt in odplujemo na BRAČ, enega najlepših jadranskih otokov. Po slabi uri se izkrcamo v mestu SUPETAR. Prosto za kavico ali kosilo, nato pa se sprehodimo skozi mesto, ki je bilo nekoč pomembno pristanišče. Iz antičnih časov so vidni ostanki starokrščanskih sarkofagov ob cerkvici na pokopališču, na mestnem pokopališču pa se nahaja nekaj lepih nagrobnih spomenikov, ki so dela domačega kiparja Ivana Rendića. Našo prvo romarsko mašo imamo v župnijski cerkvi Oznanjenja blažene device Marije z mogočnim stopniščem, ki je bila zgrajena l. 1733 na ostankih bazilike sv. Petra iz 5. stol. V njej so slike domačega slikarja Feliksa Tironija in baročni oltar nepoznanega benečanskega umetnika. Po maši nas cesta vodi preko otoka na južno obalo do našega hotela v mestecu BOL. Večerja in nočitev.

2. dan:Bol – Nerežišća – Škrip – Bol

Po zajtrku se odpravimo v NEREŽIŠĆA, kraj ki se ponaša z bogato kulturno-zgodovinsko dediščino, saj je bil kar osem stoletij otoška prestolnica. V naselju stojijo gotski cerkvici sv. Margarite in sv. Petra, hiša družine Grafulić in renesančna palača družine Harašić ter župnijska cerkev Gospe iz Karmela iz 13. stol. (i.t. „bračka katedrala“), ki je zakladnica dragocenih umetnin. Po maši se odpravimo v bližnji ŠKRIP, najstarejše naselje na otoku – srednjeveško vasico z monumentalnim obzidjem in stolpi. Ogled Braškega muzeja, kjer nam skozi zbirko ohranjenih predmetov predstavijo zgodbo življenja na otoku od bronaste dobe do danes. V okviru muzeja najdemo tudi ostanke rimskega mavzoleja, kjer sta po legendi pokopani žena in hči slavnega rimskega cesarja Dioklecijana. Ogledamo si tudi muzej olivnega olja v tradicionalni braški hiši iz 17. stol., kjer nas podučijo o pridelavi olivnega olja ter nam pripravijo degustacijo. Vožnja nazaj v Bol, kosilo v hotelu ter prosto popoldne za druženje in kopanje. Lahko pa se sprehodite do ene najbolj znanih plaž na Jadranu – znameniti ZLATNI RAT, kjer popolna modrina kristalno čistega morja obkroža podolgovat prodnat rt. Zlatni rat je tudi nekakšen naravni fenomen, saj se pod vplivi morskih tokov in morskega valovanja nenehno spreminja. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan:Bol – ladijski izlet / Milna – Bol

Po zajtrku se z ladjo odpravimo na izlet ob južni obali Brača proti mestecu MILNA. Med plovbo poskrbimo, da ne bo manjkalo dobre kapljice, petja in veselega razpoloženja. Najprej še z morske strani občudujemo lepote Zlatnega rata, nato pa ob razgibani obali polni slikovitih zalivčkov, mimo svetilnika na rtu Ražanj, zaplujemo v »zaliv tisočih ladij«. Milna namreč slavi za najlepšo in najbolj varno braško luko in je že od 17. stol. znana po svojih »mornarjih in kapetanih«, ki so pluli po Mediteranu in ostalih širnih morjih sveta. Sprehod po rivi slikovitega ribiškega mesteca ter prosto za kavico in nakup spominkov. Po maši v župnijski cerkvi nas pričakajo avtobusi, s katerimi se po kopnem vrnemo v Bol. Kosilo v hotelu ter prosto popoldne. Po večerji pa sledi tradicionalni glasbeno obarvan družabni večer vesele družine Aritoursovih romarjev. Nočitev.

4. dan: Bol – Sumartin – Selca – Bol

Zajtrk. Po jutranji telovadbi na plaži, prosto dopoldne za sprehod, kopanje, … Lahko pa se odpravite na fakultativni izlet (doplačilo) do samostana puščavnikov »Pustinja Blaca«, ki zahteva okoli uro hoje po kamnitih poteh. Puščava Blaca, ena najbolj impozantnih otoških etnoloških zanimivosti, je nastala v 16. stol., ko so jo ustanovili duhovniki-glagoljaši, ki so sem pribežali pred Turki. V strmo skalo zgrajen markanten samostan, ki ga sestavljajo cerkev, knjižnica, zvezdni observatorij, zakladnica, bivalno prostori in ostali objekti, ponuja nepozaben prizor. Po kosilu v hotelu se odpravimo na izlet na vzhodno stran otoka. Tudi Brač slovi po vinski trti, zato se najprej odpravimo na obisk vinske kleti, kjer uživamo v izbranem okusu »rujne kapljice«. Pot nas nato vodi v majhno, privlačno ribiško vasico SUMARTIN, najbolj vzhodno in najmlajše naselje na otoku Brač. Sprehod in prosto za kavico nato pa obiščemo še frančiškanski samostan, ki v muzejskih prostorih skriva številne vredne predmete. Za konec se podamo še v naselje SELCA, enega glavnih centrov kamnoseštva in obdelave braškega kamna. V naselju nas očara ogromna župnijska cerkev Kristusa Kralja, zgrajena iz kamna, ki so ga vozili iz bližnjega kamnoloma in je bila s prostovoljnim delom lokalnih mojstrov dokončana leta 1955. »Kamnito lepotico«, ki je bila nekoč posvečena slovanskima apostoloma sv. Cirilu in Metodu, zaznamuje 45 metrov visok zvonik; v notranjosti pa nas očara bronasti 2,5 metra visok kip Srca Jezusovega, delo slavnega kiparja Ivana Meštrovića. Po maši se vrnemo v hotel, večerja in nočitev.

5. dan:Bol – Split – Slovenija

Zajtrk. Za konec raziskovanja otoka Brač nas čaka še naše »domače« mesto BOL. V mestu in okolici se je ohranilo več zgodovinskih spomenikov: antične nagrobne stele, starokrščanski sarkofagi, reliefi in rimski akvadukti, predromanska cerkev Sv. Ivana in Tudorja iz 11. stol., škofovska rezidenca iz 12. stol., utrjena gotska poletna rezidenca iz 15. stol., renesančna baročna palača z bogato galerijo sodobne hrvaške umetnosti in cerkev Gospe od Karmela iz 18. stol.
Med vsemi je zagotovo najbolj slikovit Dominikanski samostan iz leta 1475. V prekrasnem in čudovito ohranjenem samostanu, ki stoji na polotoku Glavica vzhodno od Bola, si v muzejski zbirki ogledamo ohranjene rokopise, inkanabule, star denar ter številne slike med katerimi je najpomembnejša podoba Matere Božje z detetom in svetniki, ki jo leta 1563 naslikal italijanski slikar Tintoretto. Po zadnji romarski maši se odpravimo nazaj v hotel in še enkrat sedemo za »skupno mizo«. Po kosilu se odpravimo na pot domov, najprej s trajektom do Splita, nato pa po avtocesti proti Sloveniji. V kraje odhoda se vrnemo v poznih večernih urah, ob slovesu pa si seveda zaželimo: »Ponovno na snidenje v prihodnjem letu!«

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1