Romarske počitnice na Madžarskem

ARITURSOVE POČITNICE
Od549 €
ARITURSOVE POČITNICE
Od549 €
18. oktobra, 2022
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2230

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 18. 10. 2022 - 22. 10. 2022
Max potnikov: 45
Z veliko Aritoursovo družino na romarske počitnice na Madžarsko.

Za marsikoga je naša soseda Madžarska velika neznanka, dežela o kateri običajno ne vemo prav veliko. Poznamo sicer Budimpešto ” vzhodni Pariz “, slišali smo tudi o Matiji Korvinu – kralju Matjažu, pa o čardašu in odličnem ogrskem golažu … ter toplice!

Madžarska je znana po številnih termalnih vrelcih in Madžari so zasvojeni z namakanjem v topli vodi, savnanjem in knajpanjem. Tokrat se bomo tudi mi  v slikovitem ambientu svetovno znanih term v Hevizu  prepustili razvajanju v termalnih vrelcih wellness letovišča, odlični hrani in vinu ter ogledih znamenitosti.

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
18.10.2022 – 22.10.2022 45 oseb 549 € 22151

Za zgodnjo prijavo do 28. februarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 4 polpenzioni v odličnem letovišču 4* z wellness ponudbo (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnina v muzej v Sombotelu, Matjaževo cerkev, katedralo sv. Štefana, muzej Helikon in trdnjavo Szigliget, obisk arboretuma s kosilom in vinsko pokušino, kosilo v čardi, obisk konjeniškega posestva s kosilom (skupno vstopnine, kosila in degustacije cca. 80 EUR), strokovno in duhovno vodstvo, organizacija romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 80 EUR, zavarovanje z asistenco v tujini 8,91 EUR.

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo ne glede na število prijavljenih oseb

Način plačila:

  • 150 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti

Odstopnina

  • 25 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Sombotel – Heviz

Odhod avtobusov iz dogovorjenih krajev v jutranjih urah ter vožnja mimo Lendave na Madžarsko v SOMBOTEL (Szombothely). Mesto je slovelo že v rimskih časih, ko je bila tu močna postojanka Savaria, za nas pa je posebej pomembno kot rojstni kraj sv. Martina. Ogled najstarejšega pokopališča tega dela Evrope, škofijske palače, mestnega trga s kipom sv. Trojice in cerkve, ki naj bi po legendi sodeč bila sezidana na mestu, kjer se je rodil sv. Martin. Maša. Prosto z nakup spominkov, kosilo in kavico. Nadaljevanje poti v HEVIZ, »prestolnico« madžarskih term in zdravilišč. Jezero Heviz je največje biološko aktivno naravno termalno jezero na svetu, njegovo ime pa v dobesednem prevodu pomeni “termalna voda”. Namestitev v hotelu. Prosto za kopanje v termalnih bazenih hotela ali sprehod po okoliških pešpoteh. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan:Heviz – Tihany – Badacsonyörs – Heviz

Po zajtrku se ob slikoviti obali »madžarskega morja« – Balatona odpravimo na njegov severni del do polotoka TIHANY. Za vasico Tihany pravijo, da je najlepši kraj na Madžarskem, ki je bil pred nekaj leti izbran tudi za najlepše prenovljeno naselje v Evropi. Vasica je idilično urejena, njen največji biser pa je benediktinska opatija, ki stoji na vrhu polotoka. Ustanovitveno listino opatije Tihany, v kateri je tudi pokopan, je izdal kralj Andrej I. Madžarski leta 1055. Maša v baročni samostanski cerkvi. Med potjo nazaj v kraju BADACSONYÖRS obiščemo družinsko posest, kjer že več generacij s predanim delom in vztrajnostjo združujejo negovanje botaničnega vrta in vinogradov. Voden ogled po arboretumu med edinstveno zbirko stoletnih ceder in cipres, ob vonjih borovega brsta, sivke ali limonske trave in očarljivim razgledom na Blatno jezero. V vinski kleti se med degustacijo njihovega vina prepričamo o kvaliteti madžarske rujne kapljice, za konec pa nam za kosilo postrežejo še z njihovimi tradicionalnimi jedmi. Vrnitev v hotel. Popoldne lahko preživite v bazenih našega hotela ali pa se podate do termalnega jezera. Le-to naj bi nastalo že v antiki in že takrat so poznali zdravilne lastnosti tega izvira, ki naj bi pozdravil številne bolezni. Poleg jezera je tudi kompleks s kopalnimi in blatnimi kopelmi, s podvodno kopeljo, … Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan:Heviz – Budimpešta – Heviz

Po zajtrku se odpravimo na izlet v BUDIMPEŠTO. Mesto, ki je nastalo po združitvi treh nekdanjih mest Bude, Obude in Pešte, slovi kot ena najlepših evropskih prestolnic z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino. Budimpešta je svoj največji razcvet doživela v času Matije Korvina (Kralja Matjaža) v 15. stol. Mesto se ponaša s številnimi veličastnimi zgradbami, čudovitimi mostovi čez Donavo, širokimi bulvarji, … Krožni ogled glavnih znamenitosti začnemo na grajskem hribu: Ribiška trdnjava, zgrajena v pravljičnem slogu s sedmimi stolpiči kot simbolom sedmih madžarskih plemen, spomenik sv. Štefana, citadela, Matjaževa cerkev, kjer so kronali madžarske kralje. Sledi ogled trga junakov s kipi pomembnih zgodovinskih osebnosti, mestnega parka, parlamenta ter neorenesančne bazilike sv. Štefana, kjer hranijo relikvijo prvega krščanskega madžarskega kralja, … Po maši in nekaj prostega časa sledi povratek v hotel v Hevizu. Do večerje prosto za kopanje v termalnih bazenih ali raziskovanje okolice. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Heviz – »Puszta« – Heviz

Po zajtrku se odpravimo v »Puszto«, kjer sonce sije dlje kot kjerkoli drugje na Madžarskem. Obiščemo posestvo, kjer nas pričakajo s svežimi kolački in Palinko. Na posestvu nas očarajo konji, lahko se podate tudi na vožnjo s kočijo, obiščete manjši živalski vrt, vsi skupaj pa si privoščimo pravo madžarsko kosilo in se nato dobro okrepčani vrnemo v hotel. Popoldne lahko preživite v termalnih bazenih našega hotela ali pa čas izkoristite za aktivnosti v njegovi okolici: nordijska hoja, kolesarski izlet, sprehod po mestu, … Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan:Heviz – Keszthely – Szigliget – Slovenija

Po zajtrku si še zadnjič privoščimo skok v bazen. Nato pa se odpravimo v KESZTHELY, ki ga pri nas imenujemo tudi Blatenski Kostel. Ogled  glavnih mestnih znamenitosti »baročne prestolnice ob Blatnem jezeru« zaključimo z obiskom čudovitega baročnega dvorca madžarske plemiške družine Festetics. Med tavanjem po čudovito urejenih dvoranah in sobah dvorca si lahko hitro predstavljamo življenjski slog madžarskega plemstva v 18. in 19. stol. Le nekaj kilometrov stran, na vrhu manjšega hribčka, obiščemo še enega najbolj obiskanih gradov na Madžarskem – SZIGLIGET. 750 let staro trdnjavo, ki je preživela vse napade turške vojske, so uničili Habsburžani. Obnova gradu je bila dokončana leta 2020 in je danes prostor več razstav, ki prikazujejo vsakodnevno življenje na srednjeveškem gradu, od kovačnice do stolpa z zaporom in orožarne. Naše druženje zaključimo z veselim doživetjem v eni izmed značilnih madžarskih čard, kjer uživamo ob okusni hrani ter rujni kapljici iz okoliških vinogradov. V kraje odhoda se vrnemo v poznih večernih urah, ob slovesu pa si seveda zaželimo: »Ponovno na snidenje v prihodnjem letu!«

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1