REZIJA in PUŠJA VAS

0
Novo
Od55 €
Novo
Od55 €
18. junija, 2022
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

1800

Potovanje
je odlično
darilo!

1 dan
Odhodi: 18.06.2022
Rezija in Pušja vas
Max potnikov: 45

Zdaj je čas. Moja Slovenija.

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
18.6.2022  45 oseb 55 € 2271
18.6.2022  35 oseb 65 € 2271

V ceno je vključeno

 • V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine, zunanji ogledi po programu, kulturni program v Reziji, vstopnina v Rezijansko hišo in Muzej brusačev, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  Prijavnina

  Način plačila:

  • 20 EUR ob prijavi, razlika do teden dni pred odhodom

  Odstopnina

  • 3 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

  Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

  Program

  1. dan: Rezija in Pušja vas

  Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Mimo Ljubljane in Kranjske gore se zapeljemo v Italijo in naprej po slikoviti Kanalski dolini v REZIJO, dolino pod mogočnimi gorami skozi katero teče reka po kateri je ta najbolj zahodna dolina slovenskega narodnostnega ozemlja dobila tudi ime. Rezijani so zaradi naravnih pregrad stoletja živeli ločeno od ostalih Slovencev, zato so ohranili posebno narečje in veliko starih običajev. Maša v župnijski cerkvi sv. Marije Vnebovzetje v Ravanci. Domačini nam predstavijo v rezijanščini veliko zanimivosti ter ob spremljavi violine in violončela zaplešejo značilen rezijanski ples, ki je poleg petja sestavni del tamkajšnjega življenja. V sosednji Solbici si ogledamo zanimivo muzejsko zbirko, ki prikazuje življenje Rezijanov v preteklosti, kjer je na ogled v hiši iz 18. stoletja rekonstrukcija stare kuhinje in spalnice. Obiskali bomo tudi muzej Brusačev, kjer so predstavljena stara orodja in spoznali tovrstni poklic. Prosti čas za kavico in malico. Slovo od slikovite doline in nadaljevanje poti proti PUŠJI VASI (Venzone). Kraj leži na geografsko pomembnem prehodu med severovzhodno in južno Evropo in je bil zaradi tega že v davnini pomembno trgovsko središče. V srednjem veku so ga obdali z močnim obzidjem in obrambnim jarkom. Za vas je bil usoden potres, ki je leta 1976 do tal porušil vse stavbe in mogočno obzidje. Obnova je potekala načrtno, saj so kraju želeli vrniti zgodovinsko podobo. Ogledamo si lepo obnovljeno župnijsko cerkev sv. Andreja in kapelico sv. Mihaela v kateri so odlično ohranjene mumije, ki so jih našli v grobovih pod cerkvijo. Znane so bile že v preteklih stoletjih, leta 1807 si jih je ogledal sam Napoleon. Nekaj prostega časa za kavico. Sledi povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah.

  Zemljevid romanja

  Fotogalerija
  To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1