Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

PRAZNIK KAKIJA V STRUNJANU

0
NOVO!
Od45 €
NOVO!
Od45 €
4. novembra, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2486

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

1 dan
Odhodi: 4.11.2023
Max potnikov: 40

PRAZNIK KAKIJA V STRUNJANU, PIRAN in ŠAVRINKE

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
04.11.2023 45 oseb 45 € 2372
04.11.2023 35 oseb 55 € 2372

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, strokovno vodstvo, obisk Šavrink organizacija in izvedba izleta, nezgodno zavarovanje in DDV.

Način plačila:

  • 20 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 10 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: PRAZNIK KAKIJA V STRUNJANU

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev ter vožnja na Primorsko. Pot nas vodi v slikovito zaledje slovenske Istre, kjer obiščemo vasico GRAČIŠČE, ki velja za središče Šavrink. Med Črnim Kalom, Slavnikom, reko Dragonjo in morjem so nekoč živele Šavrinke, dekleta in žene, imenovane tudi jajčarice, ki so pred sto leti in več tovorile z oslički ali peš v Trst v košari jajca pobrana v notranjosti Istre. S tem so se ukvarjale vse do poroke, če pa je bila revščina velika, tudi dlje. V Gračišču nas sprejmejo Šavrinke in Šavrini v njihovi noši ter nam s skeči, glasbo ter plesom predstavijo življenje v preteklosti. Po končanem ogledu se odpeljemo v STRUNJAN, kjer že vrsto let organizirajo poseben praznik zlatega jabolka ali kakija. Ko sredi novembra v času zorenja zlatega jabolka odpade listje, so kakijeva drevesa kot primorske božične jelke z oranžnimi okraski. V času praznika kakija se zvrstijo številne prireditve: od degustacij domačih kakijevih dobrot,  glasbene prireditve, delavnice, … Prosto za samostojno raziskovanje, kosilo, kavico, … Lahko se odpravite tudi na sprehod po bližnjem Krajinskem parku z 80 metrov visokim klifom, ki se spušča do doline potoka Roja, morske lagune in še delujočih solin. Ob dogovorjeni uri se znova zberemo in se odpeljemo v bližnji PIRAN. Slikovito srednjeveško mesto na polotoku je bilo pomembno trgovsko in pomorsko središče, ki so mu Benečani vtisnili najmočnejši pečat. Iz tistih časov so v starem mestnem jedru ohranjene imenitne meščanske hiše, razkošne palače, cerkve, … Ustavimo se na Tartinijevem trgu, ki predstavlja srce mesta ter se po ozkih ulicah povzpnemo do mogočne cerkve sv. Jurija, ki kraljuje nad mestom. Na cerkveni terasi stojita še krstilnica in zvonik od koder se ponuja prekrasen razgled na mesto, tržaški zaliv ter na Alpe in Dolomite v ozadju. Sprehod do samostana sv. Frančiška, kjer domujejo patri minoriti. V cerkvi so ohranjene številne kiparske in slikarske umetnine, samostanski križni hodnik je velika mojstrovina iz 17. stol., v pinakoteki pa so na ogled imenitne slike beneških slikarjev. Še nekaj prostega časa in že smo na poti proti domu. V kraje odhoda se vrnemo v večernih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1