Primorje in Kras

0
Ponovitev uspešnice
Od175 €
Ponovitev uspešnice
Od175 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

1715

Potovanje
je odlično
darilo!

3 dni
Odhodi: 21.9.-23.9.2021
Gračišče, Marezige, Markovec, Koper, Portorož, Piran, Oberšljan, Dekani
Max potnikov: 40

Zdaj je čas. Moja Slovenija. Primorje in Kras.

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
21.09.2021 – 23.09.2021 40 oseb 175 € + 114 € bon 2020 2106
21.09.2021 – 23.09.2021 40 oseb 289 € 2106
21.09.2021 – 23.09.2021 40 oseb 205 € + 114 € bon 2020 2106
21.09.2021 – 23.09.2021 40 oseb 319 € 2106

MOŽNOST KORIŠČENJA BONA 2021 za ceno aranžmaja v vrednosti 100 EUR.

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in predornine, 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu 3/4* (dvoposteljne sobe, TWC), 2 večerji v hotelu, vsi zunanji ogledi po programu, obisk Šavrink, degustacija na vinski fontani, ogled Pliskovice s kosilom, vstopnina v Sečoveljske soline, obisk in degustacija v oljarni, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 60 EUR (možnost koriščenja turističnega bona)

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 50 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 13 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Gračišče - Marezige - Šmarje pri Kopru

Odhod iz dogovorjenih krajev in vožnja v smeri naše prelepe Primorske. Znani obrazi, dobra volja in prijazna beseda aritoursovega vodnika nas uvedejo v tokratno pet dnevno druženje, ki ga preživimo v pokrajinah refoška, terana, oljk, soli, Šavrink,… Pot nas vodi v slikovito zaledje slovenske Istre, kjer obiščemo tipično primorsko vasico GRAČIŠČE, ki velja za središče Šavrink. Med Črnim Kalom, Slavnikom, reko Dragonjo in morjem so nekoč živele Šavrinke, dekleta in žene, imenovane tudi jajčarice, ki so pred sto leti in več tovorile z oslički ali peš v Trst v košari jajca pobrana v notranjosti Istre. S tem so se ukvarjale vse do poroke, če pa je bila revščina velika, tudi dlje. V Gračišču nas sprejmejo Šavrinke in Šavrini v njihovi noši ter nam s skeči, glasbo ter plesom predstavijo življenje v preteklosti. V vasi MAREZIGE stoji na razgledni ploščadi vinska fontana, kjer si privoščimo degustacijo nagrajenega refoška in terana. Od tod se nam ponudi krasen pogled na oranžno rdeče od sonca obarvan Koper ter okoliške vasice. V največji razpotegnjeni vasi sredi Šavrinskega gričevja nas v ŠMARJU pri Kopru sprejme domači župnik. Po maši vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Oberšljan – Štanjel – Pliskovica

Zajtrk. Uvod v današnja doživetja bo obisk romarske cerkve Device Marije Oberšljanske pri Komnu v osrčju Krasa, ki se v vsej svoji lepoti sveti na griču nad cesto. Njena posebnost je bila bula – cerkvena listina, s katero jo je papež Urban VIII. obdaroval z odpustki za vse čase. V prezbiteriju svetišča na glavnem oltarju kraljuje Marijin kip z Jezusom v naročju. Ta kip je nekaj edinstvenega na Slovenskem, narejen iz voska v naravni velikosti in oblečen v baročno oblačilo. Velika umetnina so tudi freske iz 18. stol. Po maši nas vodi pot mimo kraških vasic do ŠTANJELA enega najbolj slikovitih in najstarejših naselij na Krasu. Že v prazgodovini je na griču nastalo gradišče, na katerem so se utrdili Rimljani, v srednjem veku pa se je na prisojnih terasah razširilo naselje, ki so ga pozneje zaradi turških vpadov obdali z obrambnim obzidjem. Med kamnitimi hišicami se po ozkih vijugastih uličicah sprehodimo mimo cerkve sv. Danijela do Kraške hiše, kjer se ustavimo pri kamnitem vodnjaku. Skozi zanimiv prehod pridemo v zelenje Ferrarijevega vrta, v Fabijanijevem parku pa si ogledamo še grad, ki ga oživljajo s številnimi kulturnimi prireditvami. Prosto za kavico nato pa naše popotovanje nadaljujemo z obiskom vasice PLISKOVICA, obdane z bujnimi vinogradi, kjer pridelujejo najbolj prepoznavno sorto vina kraški teran. Vas je odličen primer sodelovanja vaščanov in dobre turistične ponudbe. Kamnosek nam predstavi delo s kamnom in svoje večkrat nagrajene izdelke, čebelarka pa v odlični predstavitvi prikaže svet čebel in njihove pridelke. Pokušina medu in medice. Sprehod do stare kraške domačije, ki je spremenjena v mladinski hotel. V bližnji tradicionalni gostilni nas pričakajo prijazni gostitelji in nam postrežejo tipično lokalno jed, privoščimo pa si tudi degustacijo kraškega pršuta in terana. Popoldne zapustimo razgibano kraško pokrajino in se vrnemo v hotel. Do večerje prosto za kopanje ali sprehod ob obali. Nočitev.

3. dan:Sečoveljske soline – Piran – degustacija oljčnega olja

Po zajtrku vožnja v PIRAN, slikovito srednjeveško mesto na polotoku med Piranskim in Strunjanskim zalivom. Zametki današnjega mesta segajo daleč nazaj v 5. stol., ko je prvotno naselbino porušil hunski kralj Atila. V nadaljnjih stoletjih postane pomembno trgovsko in pomorsko središče, ki so mu Benečani vtisnili najmočnejši pečat. Iz tistih časov so v starem mestnem jedru ohranjene imenitne meščanske hiše, razkošne palače, cerkve, … Ustavimo se na Tartinijevem trgu, ki predstavlja srce mesta, ob kipu slavnega violinista in komponista G. Tartinija. Trg obkrožajo klasicistična cerkev sv. Petra, baročna hiša, Tartinijeva rojstna hiša, beneška stebra z drogom za zastave, vrata sv. Jurija, sodniška palača, občinska palača, loža, gotska hiša,… Po ozkih ulicah se povzpnemo do mogočne cerkve sv. Jurija, ki kraljuje nad mestom. Po maši si ogledamo njeno bogato opremljeno notranjost: slike holandskih in italijanskih slikarjev, lepe oltarje, cerkveno zakladnico in novi župnijski muzej. Na cerkveni terasi stojita še krstilnica in zvonik od koder se ponuja prekrasen razgled na mesto, tržaški zaliv ter na Alpe in Dolomite v ozadju. Sprehod do samostana sv. Frančiška, kjer domujejo patri minoriti. V cerkvi so ohranjene številne kiparske in slikarske umetnine, samostanski križni hodnik je velika mojstrovina iz 17. stol., v pinakoteki pa so na ogled imenitne slike beneških slikarjev. Prosto za kavico, nato pa se odpravimo v krajinski park SEČOVELJSKE SOLINE, kjer se seznanimo s solinarstvom ter ročnim tradicionalnim pridobivanjem soli na Slovenskem. Po pisnih virih sodeč so Sečoveljske soline stare več kot sedemsto let, nekateri avtorji pa prisegajo, da so znatno starejše. Sprehod po solinah, ogled muzeja ter multivizijske predstavitve. Istra slovi po številnih oljčnih nasadih, zato obiščemo še enega od OLJARJEV v okolici Kopra. Voden ogled in degustacija izvrstnih oljčnih olj. V večernih urah slovo od mediteranskega dela naše dežele in vožnja proti domu.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1