PRESTOLNICE OB DONAVI

NOVO
Od239 €
NOVO
Od239 €
7. julija, 2022
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

1814

Potovanje
je odlično
darilo!

3 dni
Odhodi: 07. 7. 2022 - 09. 07. 2022
Ljubljana, Maribor, Murska Sobota
Budimpešta, Bratislav, Dunaj
Max potnikov: 45

BUDIMPEŠTA, BRATISLAVA in DUNAJ

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
07.07.2022 – 09.07.2022 45 oseb 239,00 € 2221
07.07.2022 – 09.07.2022 35 oseb 259,00 € 2221

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine, 2 polpenziona v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnina Matjaževo cerkev, zakladnico v Esztergomu in Štefanovo cerkev na Dunaju, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 50 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,55 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,82 EUR).

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 10 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Budimpešta

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev in vožnja do Madžarske prestolnice BUDIMPEŠTE. Mesto, ki je nastalo po združitvi treh nekdanjih mest Bude, Obude in Pešte, slovi kot ena najlepših evropskih prestolnic z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino. Budimpešta je svoj največji razcvet doživela v času Matije Korvina (Kralja Matjaža) v 15. stol. Mesto se ponaša s številnimi veličastnimi zgradbami, čudovitimi mostovi čez Donavo, širokimi bulvarji, … Krožni ogled glavnih znamenitosti začnemo na grajskem hribu: Ribiška trdnjava, zgrajena v pravljičnem slogu s sedmimi stolpiči kot simbolom sedmih madžarskih plemen, spomenik sv. Štefana, citadela in Matjaževa cerkev, kjer so kronali madžarske kralje. Maša. Sledi še ogled trga junakov s kipi pomembnih zgodovinskih osebnosti, mestnega parka, parlamenta ter neorenesančne bazilike sv. Štefana, kjer hranijo relikvijo prvega krščanskega madžarskega kralja, … Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Budimpešta – Esztergom – Bratislava

Po zajtrku vožnja po slikoviti dolini reke Donave, drugi največji evropski reki, ob kateri se odpeljemo v ESZTERGOM, eno najstarejših madžarskih mest. Že v 10. stol. so tukaj zgradili prvo krščansko cerkev v državi in jo posvetili mučencu sv. Štefanu. Prav v tem svetišču je bil leta 1000 okronan prvi madžarski kralj Štefan I. S tem je Esztergom postal središče cerkvene in državne oblasti. Danes je mesto kulture in tudi sedež madžarskega primasa. Podamo se na Grajski grič in si ogledamo mogočno katedralo z ogromno kupolo. Cerkev je kar 118m dolga in 48m široka. Ob posvetitvi leta 1856 je skladatelj Franz Liszt za to slovesnost skomponiral »Slavnostno esztergomsko mašo.« Po ogledu vožnja na Slovaško v prestolnico BRATISLAVO. Prvotna naselbina je tukaj nastala že v času rimskega imperija, danes pa je Bratislava moderno mesto ter gospodarsko, kulturno in versko središče države. Nad starim srednjeveškim jedrom se dviga mogočen grad, od koder se ponuja krasen pogled na prestolnico, reko Donavo in okolico. V starem mestnem jedru se sprehodimo po živahnih ulicah in trgih z lepimi vodnjaki in palačami, mimo starega Rotovža in nadškofijskega dvorca vse do katedrale sv. Martina, kjer med ogledom njene notranjosti obudimo spomin na zgodovinsko obdobje, ko so v njej kronali madžarske kralje. Maša. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3. dan:Bratislava – Dunaj – Slovenija

Po zajtrku slovo od Bratislave in vožnja proti avstrijskem glavnem mestu DUNAJ, eni najlepših svetovnih prestolnic. Ogled Dunaja pričnemo z vožnjo po znamenitem »Ringu«. Ob sloviti cesti občudujemo mogočne zgradbe, ki pričajo o moči nekdanje obdonavske monarhije. Najznamenitejše med njimi so palača Parlamenta, Državna opera, gledališče, votivna cerkev in mestna hiša, … Sprehod mimo gradu Hofburg, po starem mestnem središču mimo cerkve sv. Petra ter po Grabnu, z znamenitim kužnim znamenjem, … oglede zaključimo pri katedrali sv. Štefana, največji arhitekturni znamenitosti mesta, ki velja za eno najpomembnejših gotskih stavb v Evropi. Po maši prosto za obisk katere od številnih kavarnic, morda pa vas zamika tudi kulinarični simbol mesta, tortica Sacher. Preden zapustimo Dunaj se ustavimo še pri cesarskem dvorcu SCHÖNBRUNN, ki je bil v začetku 18. stol. dograjen po vzoru kraljeve palače v Versaillesu. Zunanji ogled dvorca, kjer sta nekoč prebivala tudi Marija Terezija in cesar Franc Jožef. Po ogledu se odpravimo proti domu, kamor se vrnemo v poznih večernih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1