Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

PRAZNOVANJE 30. LET ARITOURSA – STIČNA, MULJAVA in VIŠNJA GORA

0
NOVO!
Od45 €
NOVO!
Od45 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3680

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

1 dan
Odhodi: 02.09.2023
Stična, Muljava, Višnja Gora
Max potnikov: 45
Praznovanje 30. obletnice agencije Aritours in tradicionalno jesensko romanje mariborske metropolije.
duhovni vodja: mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl

 

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
02.09.2023 45 oseb 45 €

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, vse vstopnine in zunanji ogledi po programu, kosilo, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  Prijavnina

  Način plačila:

  • 20 EUR ob prijavi, ostalo do teden dni pred odhodom.

  Odstopnina

  • 5 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

  Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

  Program

  1. dan: Stična - Muljava - Višnja Gora

  Letošnje jesensko romanje bomo obogatili s praznovanjem 30. obletnice delovanja agencije Aritours. Cilj našega tokratnega druženja je očarljiva Dolenjska, dežela cvička, Desetega brata, bogate naravne, kulturne ter verske dediščine. Odhodi avtobusov v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Naš prvi postanek naredimo v samostanu v STIČNI, ki je najstarejši in edini še delujoči cistercijanski samostan na Slovenskem ter obenem eden največjih kulturnih, sakralnih in arhitekturnih spomenikov pri nas. Tukaj je v preteklosti nastal za slovensko slovstvo pomemben Stiški rokopis, eden prvih pisnih spomenikov v slovenščini, v samostanu je delovala prva glasbena šola na Kranjskem, danes pa se v delu velikega kompleksa nahaja Slovenski verski muzej. Po slovesni maši obiščemo baziliko Žalostne Matere božje, gotiziran križni hodnik, stalne zbirke v muzeju, galerijo slikarja patra Gabrijela Humka ter spominsko razstavo patra in zeliščarja Simona Ašiča. Dan nadaljujemo v VIŠNJI GORI, ki ima duhovit mestni simbol – polža priklenjenega na verigo. Obisk tega slikovitega kraja na enem izmed lepih dolenjskih gričev namenimo ogledu Hiše kranjske čebele. Znamenita stara šola v Višnji Gori je postala poučen labirint, ki ga je navdihnila kranjska sivka. Čebelji svet boste na doživljajski razstavi spoznali preko multimedijskih vsebin, posebno doživetje pa bo ogled čisto pravih steklenih panjev, v katerih so naseljene žive kranjske čebele. Pot nadaljujemo na Muljavo, rojstni kraj pisatelja Josipa Jurčiča. Po prihodu si najprej ogledamo gotsko cerkev Marijinega vnebovzetja iz prve polovice 15. stol. s freskami Janeza Ljubljanskega in zlatim baročnim oltarjem. MULJAVA je prijazna dolenjska vasica, kjer je Jurčič preživljal mladostna leta in pozneje v literarnih podobah ohranil utrip svojega časa in poteze ljudi. Njegova rojstna hiša je danes preurejena v etnološki muzej z izvirno notranjo opremo ter dopolnjena z dodatnimi gospodarskimi stavbami. Za domačijo je lep naravni amfiteater, kjer domača gledališka skupina tradicionalno uprizarja Jurčičeva dela in kjer bodo samo za nas uprizorili odlomek iz znamenitega Krjavlja. Po koncu ogledov se vrnemo v Stično, kjer romanje zaokrožimo z veselim praznovanjem naše 30. obletnice. Po kosilu sledi kulturno zabavni del, ki ga bo popestril narodno-zabavni ansambel. S kozarčkom cvička v roki bomo nazdravili našemu jubileju in se zavrteli ob zvokih domačih viž. Dobre volje se proti večeru odpravimo v kraje odhoda.

  Fotogalerija
  To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1