Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

PADOVA

0
RAZPRODANO
Od69 €
RAZPRODANO
Od69 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3373

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

1 dan
Odhodi: 16.09.2023
Padova
Max potnikov: 45

Bolniška župnija Ljubljana in Aritours vabita na romanje onkološke bolnike in njihove bližnje.

Čas v destinaciji

Vreme

Maserà di Padova
22°
Mostly Cloudy

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
16.9.2023 45 oseb 69 € RAZPRODANO
16.9.2023 35 oseb 79 € RAZPRODANO

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, vsi zunanji ogledi po programu, kosilo, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Način plačila:

  • 20 EUR ob prijavi, ostalo do teden dni pred odhodom

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Ljubljana- Padova - Ljubljana

Odhod avtobusa ob 6.00 izpred župnišča Ljubljana Koseze (parkirišče zagotovljeno). Vožnja v Italijo, mimo Trsta in Benetk v PADOVO, mesto dveh zelo priljubljenih svetnikov sv. Antona Padovanskega in sv. Leopolda Mandiča. Padova je najstarejše mesto v severni Italiji, ustanovil ga je okoli leta 1180 pr. Kr. trojanski kralj Antenor. V času rimskega imperija je bilo eno izmed najpomembnejših mest v Italiji zunaj Rima. V času gospodovanja rodbine Carraresi je postalo pomembno kulturno in umetniško mesto. Iz tega obdobja je ohranjeno veliko znamenitosti: imenitne palače, slikoviti trgi, cerkve, muzeji, …

Po prihodu se najprej zapeljemo do cerkve sv. Leopolda Mandiča, kjer imamo ob svetnikovem grobu sv. mašo, priložnost za meditacijo ter možnost za spoved. Sv. Leopold Mandič, hrvaški kapucin, neutrudni spovednik je umrl v tamkajšnem samostanu 1942 leta, sv. papež Janez Pavel II. ga je leta 1983 razglasil za svetnika. Poznamo ga tudi kot zavetnika onkoloških bolnikov, saj na poseben način nagovarja vse, ki se borijo s to težko boleznijo. Sporoča jim, da v tej težki preizkušnji niso sami, da je on z njimi. Tudi sam je doživel osebno izkušnjo nemoči ob tej bolezni, zato kot zavetnik spremlja onkološke bolnike s svojo priprošnjo pri Bogu.

Sledi sprehod po mestnem središču, kjer si ogledamo najpomembnejše znamenitosti: Palazzo della Ragione, Palazzo Comunale (druga najstarejša univerza v Evropi) ter Prato della Valle (eden največjih trgov v Evropi) – zunanji ogledi. Po kosilu v lokalni restavraciji obiščemo najpomembnejšo cerkev v Padovi, baziliko sv. Antona Padovanskega. Gradnja svetišča se je začela leta 1232, dokončala pa leta 1310. Njeno zunanjost krasi kar 8 mogočnih in množica majhnih zvonikov, v notranjosti pa lahko občudujemo številne umetnine, nagrobne spomenike, kipe, božje podobe, zlate relikvije z jezikom in brado sv. Antona … Na svetnikovem grobu, kamor se zgrinjajo množice romarjev iz celega sveta, se tudi mi priporočimo temu mogočnemu nebeškemu svetniku. Sledi povratek proti domu, kamor se vrnemo v večernih urah.

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1