Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

MADŽARSKA

NOVO!
Od299 €
NOVO!
Od299 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3058

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

3 dni
Odhodi: 26.05.2023 – 28.05.2023
PANNONHALMA, SZENTENDRE, VIŠEGRAD, ESZTERGOM, TIHANY
Max potnikov: 45
PANNONHALMA, SZENTENDRE, VIŠEGRAD, ESZTERGOM, TIHANY

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
26.05.2023 – 28.05.2023 45 oseb 299 €  
26.05.2023 – 28.05.2023 35 oseb 339 €  

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine, 1 polpenzion in 1 nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), večerja s folklornim programom v čardi, vstopnina v samostan Pannonhalma ter v baziliko sv. Štefana, vožnja z ladjo po Donavi, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • notranji ogled parlamenta cca. 12,5 EUR, enoposteljna soba 50 EUR.

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 50 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5 % od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Pannonhalma – Budimpešta

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz Slovenije ter vožnja mimo Lendave na Madžarsko. Prvi postanek naredimo v JAK-u za ogled bazilike sv. Jurija. Njen začetek sega v 12. stol. in velja za eno najlepših ohranjenih romanskih cerkva z bogatim okrasjem. Pot nadaljujemo v bližnji SOMBOTEL (Szombothely). Mesto je slovelo že v rimskih časih, ko je bila tu močna postojanka Savaria, za nas pa je posebej pomembno kot rojstni kraj sv. Martina. Ogled najstarejšega pokopališča tega dela Evrope, škofijske palače, mestnega trga s kipom sv. Trojice in cerkve, ki naj bi po legendi sodeč bila sezidana na mestu, kjer se je rodil sv. Martin ter muzej sv. Martina. Maša. V popoldanskih urah prispemo v Budimpešto. Mesto, ki je nastalo po združitvi treh nekdanjih mest Bude, Obude in Pešte, slovi kot ena najlepših evropskih prestolnic z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino. Svoj največji razcvet je doživela v času Matije Korvina (Kralja Matjaža) v 15. stol. Mesto se ponaša s številnimi veličastnimi zgradbami, čudovitimi mostovi čez Donavo, širokimi bulevarji, … Krožni ogled glavnih znamenitosti začnemo na grajskem hribu: Ribiška trdnjava, zgrajena v pravljičnem slogu s sedmimi stolpiči kot simbolom sedmih madžarskih plemen, spomenik sv. Štefana, citadela, Matjaževa cerkev, kjer so kronali madžarske kralje. Večerja in nočitev.

2. dan:Szentendre – Višegrad – Esztergom – z ladjo po Donavi – Budimpešta

Po zajtrku vožnja z avtobusom po slikoviti dolini druge največje evropske reke Donave do kraja SZENTENDRE. Sprehod po tlakovanih uličicah med barvitimi hišami, kavarnicami, galerijami … kjer začutimo boemsko in umetniško življenje domačinov. Tam, kjer Donava naredi močan zavoj je nastalo mesto VIŠEGRAD. V 14. stol. je bil to sedež kraljevine in kraj znamenitega kongresa, ki je bil ključen pri ustvarjanju miru med tremi kraljestvi. Med sprehodom si lahko privoščimo šilček žganja v zanimivem muzeju palinke (doplačilo). Nadaljevanje poti v ESZTERGOM, eno najstarejših madžarskih mest. Že v 10. stol. so tukaj zgradili prvo krščansko cerkev v državi in jo posvetili mučencu sv. Štefanu. Prav v tem svetišču je bil leta 1000 okronan prvi madžarski kralj Štefan I. S tem je Esztergom postal središče cerkvene in državne oblasti. Danes je mesto kulture in tudi sedež madžarskega primasa. Podamo se na Grajski grič in si ogledamo mogočno katedralo z ogromno kupolo. Cerkev je kar 118m dolga in 48m široka. Ob posvetitvi leta 1856 je skladatelj Franz Liszt za to slovesnost skomponiral »Slavnostno esztergomsko mašo.« Po maši se v pristanišču vkrcamo na ladjo in se po Donavi vrnemo v Budimpešto. Za zaključek dneva si v eni izmed značilnih madžarskih čard ob folklornem programu privoščimo odlično tradicionalno večerjo. Nočitev v hotelu.

3. dan: Budimpešta – Tihany – Slovenija

Po zajtrku nadaljujemo z ogledom znamenitosti Budimpešte: trg junakov s kipi pomembnih zgodovinskih osebnosti, mestni park, neorenesančna bazilika sv. Štefana, kjer hranijo relikvijo prvega krščanskega madžarskega kralja in madžarski parlament (notranji ogled parlamenta za doplačilo). Prosto za kavico, nato pa se poslovimo od prestolnice in se odpravimo do »madžarskega morja« Balatona. Ustavimo se na polotoku TIHANY z istoimenskim mestecem, za katerega pravijo, da je najlepši kraj na Madžarskem in je bil pred nekaj leti izbran za najlepše prenovljeno naselje v Evropi. Vasica je idilično urejena, njen največji biser pa je benediktinska opatija, ki stoji na vrhu polotoka. Ustanovitveno listino opatije Tihany, v kateri je tudi pokopan, je izdal kralj Andrej I. Madžarski leta 1055. Po maši se odpravimo proti domu, kamor se vrnemo v poznih večernih urah.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1