MADŽARSKA

Cena
Od299 €
Cena
Od299 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2772

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

3 dni
Odhodi: 23.06.2022 – 25.06.2022
BUDIMPEŠTA, JAK, SOMBOTEL, SZENTENDRE, VIŠEGRAD, ESZTERGOM, TIHANY
Max potnikov: 45
BUDIMPEŠTA, JAK, SOMBOTEL, SZENTENDRE, VIŠEGRAD, ESZTERGOM, TIHANY

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
23.06.2022 – 25.06.2022 45 oseb 299 € 2217
23.06.2022 – 25.06.2022 35 oseb 329 € 2217

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine, 2 polpenziona v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), vstopnine: Jak, muzej v Sombotelu, Matjaževa cerkev, bazilika sv. Štefana, vožnja z ladjico, kosilo z vinsko pokušino v čardi, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 50 EUR

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 50 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 14 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Jak – Sombotel – Budimpešta

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz Vojnika ter vožnja mimo Lendave na Madžarsko. Prvi postanek naredimo v JAK-u za ogled bazilike sv. Jurija. Njen začetek sega v 12. stol. in velja za eno najlepših ohranjenih romanskih cerkva z bogatim okrasjem. Pot nadaljujemo v bližnji SOMBOTEL (Szombothely). Mesto je slovelo že v rimskih časih, ko je bila tu močna postojanka Savaria, za nas pa je posebej pomembno kot rojstni kraj sv. Martina. Ogled najstarejšega pokopališča tega dela Evrope, škofijske palače, mestnega trga s kipom sv. Trojice in cerkve, ki naj bi po legendi sodeč bila sezidana na mestu, kjer se je rodil sv. Martin ter muzej sv. Martina. Maša. V popoldanskih urah prispemo v Budimpešto. Mesto, ki je nastalo po združitvi treh nekdanjih mest Bude, Obude in Pešte, slovi kot ena najlepših evropskih prestolnic z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino. Svoj največji razcvet je doživela v času Matije Korvina (Kralja Matjaža) v 15. stol. Mesto se ponaša s številnimi veličastnimi zgradbami, čudovitimi mostovi čez Donavo, širokimi bulevarji, … Krožni ogled glavnih znamenitosti začnemo na grajskem hribu: Ribiška trdnjava, zgrajena v pravljičnem slogu s sedmimi stolpiči kot simbolom sedmih madžarskih plemen, spomenik sv. Štefana, citadela, Matjaževa cerkev, kjer so kronali madžarske kralje. Večerja in nočitev.

2. dan:Szentendre – Višegrad – Esztergom – z ladjo po Donavi – Budimpešta

Po zajtrku vožnja z avtobusom po slikoviti dolini druge največje evropske reke Donave do kraja SZENTENDRE. Sprehod po tlakovanih uličicah med barvitimi hišami, kavarnicami, galerijami … kjer začutimo boemsko in umetniško življenje domačinov. Tam, kjer Donava naredi močan zavoj je nastalo mesto VIŠEGRAD. V 14. stol. je bil to sedež kraljevine in kraj znamenitega kongresa, ki je bil ključen pri ustvarjanju miru med tremi kraljestvi. Med sprehodom si lahko privoščimo šilček žganja v zanimivem muzeju palinke (doplačilo). Nadaljevanje poti v ESZTERGOM, eno najstarejših madžarskih mest. Že v 10. stol. so tukaj zgradili prvo krščansko cerkev v državi in jo posvetili mučencu sv. Štefanu. Prav v tem svetišču je bil leta 1000 okronan prvi madžarski kralj Štefan I. S tem je Esztergom postal središče cerkvene in državne oblasti. Danes je mesto kulture in tudi sedež madžarskega primasa. Podamo se na Grajski grič in si ogledamo mogočno katedralo z ogromno kupolo. Cerkev je kar 118m dolga in 48m široka. Ob posvetitvi leta 1856 je skladatelj Franz Liszt za to slovesnost skomponiral »Slavnostno esztergomsko mašo.« Po maši se v pristanišču vkrcamo na ladjo in se po Donavi vrnemo v Budimpešto. Večerja in nočitev.

3. dan: Budimpešta – Tihany – čarda – Slovenija

Po zajtrku nadaljujemo z ogledom znamenitosti Budimpešte: trg junakov s kipi pomembnih zgodovinskih osebnosti, mestni park, parlament ter neorenesančna bazilika sv. Štefana, kjer hranijo relikvijo prvega krščanskega madžarskega kralja, … Po maši slovo od prestolnice, pot nas vodi do »madžarskega morja« – Balatona. Postanek na polotoku TIHANY, ki je znan kot najprivlačnejši letoviški kraj ob Blatnem jezeru in slovi po svojih znamenitostih in pokrajinski lepoti. Kratek sprehod, nato pa za zaključek v eni izmed značilnih madžarskih čard uživamo ob okusni hrani ter rujni kapljici iz okoliških vinogradov. Preostane nam le še vožnja nazaj proti domu, kamor se vrnemo v poznih večernih urah.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1