Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

ISLANDIJA,  dežela ognja in ledu

Cena
Od1.390 €
Cena
Od1.390 €
5. julija, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2451

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 05.07.2023 – 09.07.2023
Maribor, Ljubljana
Reykjavik
Max potnikov: 40

 

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
05.07.2023 – 09.07.2023 15 oseb 1390 €  

V ceno je vključeno

  • letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, 4 nočitve z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), prevozi po programu, zunanje oglede s slovenskim vodnikom, zdravstveno in nezgodno zavarovanje in DDV

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 250 EUR, vstopnine cca. 30 EUR, opcijski obisk Modre Lagune (cca. 60 EUR), dodatni obroki so organizirani s pomočjo našega vodnika (20-30 EUR za kosilo).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 300 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% vrednosti aranžmaja (v primeru dokumentirane višje sile).

Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Reykjavik

Zgodnji jutranji odhod iz dogovorjenih krajev in vožnja proti enemu od bližnjih letališč. Polet v prestolnico Islandije. Po pristanku vožnja v središče REYKYAVIKA in ogled mestnega središča ter največjih znamenitosti, med katerimi izstopa izjemna moderna katedrala Hallgrimskirkja. Sprehodimo se po glavni nakupovalni ulici vse do promenade s futuristično koncertno dvorano Harpa in obiščemo odprti muzej Arbaer s tradicionalnimi islandskimi hiškami. Proti večeru vožnja v hotel. Namestitev in nočitev.

2. dan:Reykjavik – narodni park Thingvellir – slap Gullfoss – veliki Gejzir – Hella

Dobro jutro Islandija! Danes začnemo z raziskovanjem Islandskega Zlatega kroga naravnih lepot. Vozimo se mimo prestolnice Reykyavik. Najprej obiščemo NARODNI PARK THINGVELLIR, kjer so se nekoč zbrali voditelji 30-tih islandskih klanov in sprejeli mirovni sporazum. Tukaj je tudi največje islandsko jezero Thingvallavatn. Lahko občudujemo naravni tektonski jarek med evrazijsko in severno-ameriško tektonsko ploščo. Nedaleč stran je tudi jezero Laugarvatn. Zatem sledi postanek pri VELIKEM GEJZIRU (ki je dal ime vsem tovrstnim izvirom), najbolj znanem po svojih do 30-meterskih izbruhih vroče vode. Lepotam kar ni konca. Nadaljujemo k SLAPU GULLFOSS, po mnenju mnogih najlepšemu na Islandiji in od tu izvira tudi zgodba o islandski narodni junakinji Sigridur. V naselju Hvolsvollur obiščemo center Lava, kjer si ogledamo zanimiv film o vulkanskih izbruhih na Islandiji ter lahko preizkusimo simulator tresenja zemlje, ko zares bruhajo vulkani. Proti večeru prispemo v naselje HELLA, kjer prenočimo.

3. dan:Hella – slapa Skogafoss in Seljalandsfoss – Vik I Myrdal – Vik

Vozimo se skozi regijo Eyjafjallajokull, kjer je leta 2010 vulkanski izbruh ustvaril oblak pepela, ki je ohromil letalski polet po vsem svetu za kar nekaj dni. Najprej se ustavimo pri 60 metrov visokem slapu SELJALANDFOSS, kjer se je možno sprehoditi tudi za vodno zaveso (če ni ledu). Nadaljujemo do slapu SKOGAFOSS, ki je s svojimi 62 metri eden najvišjih na Islandiji. V bližini obiščemo tudi antropološki muzej Skogar, kjer vidimo, kako so nekoč izgledale tradicionalne islandske hiške ter si ogledamo bogato zbirko artefaktov. Popoldan v Viku raziskujemo čudovito plažo s črnimi bazaltnimi klifi/naravnimi skulpturami VIK I MYRDAL, ki velja za močno energetsko točko. Uzremo morske čeri Reynisdrangur, ki so po legend okameneli troli ter klif Dirholaey. Pozno popoldan se namestimo v prijetnem naselju Vik. Nočitev.

4. dan: Vik – Sólheimajökull – Modra laguna – Reykjavik

Zjutraj zapustimo Vik in se odpravimo nazaj v Reykjavik. Na poti se zapeljemo do ledeniškega jezika SÓLHEIMAJÖKULL, kjer se lahko sprehodimo po okolici in občudujemo slikoviti ledenik. Sredi dneva prispemo do MODRE LAGUNE. To je geotermalno kopališče, ki se po islandsko imenuje Blaa Lonid. Kopališče je tako slikovito, kot je tudi voda prijetna za telo in dušo. Modra laguna je na seznamu največjih znamenitosti otoka. Čas za kopanje in uživanje ali nakupe lokalnih proizvodov, še kakšno pokušino islandskih dobrot. Nočitev.

5. dan:Reykjavik – Slovenija

Zjutraj zapustimo hotel. Vožnja na letališče Keflavik in polet do okoliškega letališča. Še vožnja v kraje odhoda, kjer zaključimo potovanje.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1