ISLANDIJA,  dežela ognja in ledu

ZADNJE PROSTO MESTO!
Od2.190 €
ZADNJE PROSTO MESTO!
Od2.190 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2299

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

8 dni
Odhodi: 14.07.2022 – 22.07.2022
Maribor, Ljubljana
Reykjavik
Max potnikov: 40

 

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
14.07.2022 – 22.07.2022 15 oseb 2190 €  

V ceno je vključeno

  • letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, namestitev v dvoposteljnih sobah (enkrat morda sobe z etažnim WC) v hotelih/kmečkih turizmih z zajtrkom, prevoz po programu, izlet s trajektom na Vestmanske otoke, zunanje oglede s slovenskim vodnikom, zdravstveno in nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 550 evrov, opcijski obisk Modre Lagune (cca. 70 evrov), ogled kitov (cca. 90 evrov), vožnja z ladjico po ledeniški laguni (cca. 45 evrov), ostale vstopnine po programu (muzeji) cca. 60 evrov, dodatni obroki so organizirani s pomočjo našega vodnika (20-30 evrov za kosilo).

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 300 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 90 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Reykjavik

Prevoz na odhodno letališče in polet proti Reykjaviku. Po pristanku vožnja v hotel v bližini letališča. Nočitev.

2. dan:Reykjavik – narodni park Thingvellir – slap Gullfoss – veliki Gejzir – Hella

Dobro jutro Islandija! Seveda se je dan začel že sredi noči, a ta zgodnji sončni vzhod pustimo za kakšen drug dan. Danes začnemo z raziskovanjem islandskega Zlatega kroga naravnih lepot. Vozimo se mimo prestolnice Reykyavik. Najprej obiščemo narodni park Thingvellir, kjer so se nekoč zbrali voditelji 30-tih islandskih klanov in sprejeli mirovni sporazum. Tukaj je tudi največje islandsko jezero Thingvallavatn. Lahko občudujemo naravni tektonski jarek med evrazijsko in severno-ameriško tektonsko ploščo. Nedaleč stran je jezero Laugarvatn, kjer so Vikingi leta 1000 sprejeli krščanstvo. Zatem sledi postanek pri Velikem Gejziru (ki je dal ime vsem tovrstnim izvirom), najbolj znanem po svojih do 30-meterskih izbruhih vroče vode. Lepotam kar ni konca. Nadaljujemo k slapu Gullfoss, po mnenju mnogih najlepšemu na Islandiji in od tu izvira tudi zgodba o islandski narodni junakinji Sigridur. V naselju Hvolsvollur po želji obiščemo center Lava, kjer si ogledamo tudi zanimiv film o vulkanskih izbruhih na Islandiji ter lahko preizkusimo simulator tresenja zemlje, ko zares bruhajo vulkani. Proti večeru prispemo v naselje Hella, kjer prenočimo.

3. dan:Vestmanski otoki-slap Skogafoss-Vik

Zjutraj se zapeljemo v pristanišče Landeyahöfn, od koder s trajektom odplujemo na Vestmanske otoke. Raziskovali bomo otok Heimaey, ki je največji v skupini 16 otokov. Za Vestmanske otoke je značilna vedno prisotna vulkanska aktivnost in tukaj je možno videti otoke ter druge skalne, lavine formacije, ki so komaj nastale. Obiščemo muzej Eldheimar, kjer je lepo razloženo vulkansko dogajanje na otokih. Zapeljemo se še do najjužnejšega rta otoka Heimaey, kjer se odpirajo čudoviti pogledi na divjo okolico, zatem pa še do vznožja vulkana Eldfell, na katerega se po želji lahko vzpnemo. Za zaključek se sprehodimo še mimo tradicionalnih hišk naselja Skansinn. Zatem se s trajektom vrnemo nazaj na Islandijo. Popoldan obisk slapov Seljalandfoss in Skogafoss, ki je s svojimi 62 metri eden najvišjih na Islandiji. V bližini lahko obiščemo tudi antropološki muzej Skogar, kjer še lahko vidimo, kako so nekoč izgledale tradicionalne islandske hiške. Proti večeru prihod na območje Vika, kjer se namestimo in prenočimo.

4. dan: Vik-plaža z bazaltnimi klifi-Skaftafel-Svartifoss-ledeniška laguna Jokulsarlon-Hofn

Zjutraj v Viku raziskujemo čudovito plažo s črnimi bazaltnimi klifi/naravnimi skulpturami Vik I Myrdal, ki velja za močno energetsko točko. Uzremo tudi morske čeri Reynisdrangur, ki so po legend okameneli troli ter klif Dirholaey. Nadaljujemo do območja Skaftafell, ki je del narodnega parka Vatnajokull. Tam se sprehodimo do razgledne točke na slap Svartifoss (kar pomeni “črni padec”), saj voda tega prelepega slapu teče po črnih bazaltnih skalah. Po obisku slapu se vrnemo na izhodišče in nadaljujemo proti ledeniški laguni Jokulsarlon, ki je prava paša za oči. Po želji (za doplačilo) se lahko po laguni zapeljemo z ladjico (30-minutna vožnja) vse do ledenika in mimo velikih kosov ledu, kot v pravi ledeni pravljici. Po vožnji z ladjo nadaljujemo proti mestu Hofn. Hofn je slikovito pristaniško mesto, obdano z morjem na treh straneh. Smo pripravljeni, da tokrat prav zares preizkusimo polnočno sonce? Namestitev in nočitev.

5. dan:Hofn-Djupivogur-vzhodni fjordi-jezero Myvatn

Vozimo se tik ob morju po vzhodni obali Islandije. Lepi razgledi, slikoviti fjordi, spokojne vasice se nizajo eden za drugim. Ustavimo se v vasici Djupivogur, za katero se zdi, kot da je obstala v času. Sprehodimo se in opazujemo naravo, življenje, prepoznavamo ptice. Tukaj v bližini je tudi gora Bulandstindur, ki je s svojo obliko postala vikinška mitološka gora. Nadaljujemo ob obali vse do naselja Reydarfjordur, kjer zavijemo proti notranjosti in se vozimo skozi komajda poseljeno pustinjo mimo naselja Egilsstadir vse do slapu Dettifoss, ki je pravzaprav na zaključku južnega roba islandskega kanjona. Ta slap je impresiven zaradi svoje širine. Več kot 100 metrov je namreč širok, spušča pa se 45 metrov globoko in velja za najbolj pretočen slap Evrope. Po obisku slapu se zapeljemo še do namestitve v bližini jezera Myvatn. Namestitev in nočitev.

6. dan:Myvatn-lavina polja in naravni grad Dimmuborgir-Husavik-Akureyri

Zjutraj raziskujemo jezero Myvatn, ki je vulkanskega nastanka in je nastalo pred približno 3.800. Sprehodimo se po lavinih poljih in občudujemo črni grad Dimmuborgir, ki ga je ustvarila lava (oboki in stebri iz črne lave skupaj tvorijo podobo, ki spominja na grad). Vzpnemo se tudi na 800 metrov širok krater vulkana Hverfjall. Zatem se vozimo proti Husaviku. V Husaviku imamo možnost izleta z opazovanjem kitov (trajanje 2,5-3 ure, doplačilo) ali možnost kopanja v geotermalnem bazenu (doplačilo). Pozno popoldan se zapeljemo še v Akureyri. Namestitev in nočitev.

7. dan:Akureyri-kanjon Kolugljufur-Reykjavik

Vračamo se proti Reykjaviku. A še preden se zares začnemo voziti, lahko obiščemo zanimiv botanični vrt v Akureyriju. Prav gotovo nas preseneti bujno rastlinje na tem delu Islandije, a Akureyri ima milo klimo, saj leži na koncu dolgega fjorda in ga z vseh strani obdajajo visoki hribi. Po obisku botaničnega vrta se vozimo proti razgledni točki na globok kanjon Kolugljufur, ki ga je ustvarila reka Vioidalsa. Nadaljujemo z vožnjo mimo travnikov, polnih ovac, bolj tipično islandsko skoraj ne more biti! Preden prispemo v prestolnico, se ustavimo še v bližini vulkanskih kraterjev pri Grabroku. Kratek sprehod in še več čudovitih razgledov. Nadaljevanje vožnje proti Reykjaviku, kamor prispemo proti večeru. Namestitev v hotelu in nočitev.

8. dan: Reykjavik-Modra Laguna

Dopoldan je čas, da bolje spoznamo islandsko prestolnico. Ogled mestnega središča in največjih znamenitosti, med katerimi prav gotovo izstopa izjemna moderna katedrala Hallgrimskirkja. Sprehodimo se po glavni nakupovalni ulici vse do promenade s futuristično koncertno dvorano Harpa in obiščemo tudi odprti muzej Arbaer s tradicionalnimi islandskimi hiškami. Popoldan lahko izkoristimo še za eno najslavnejših otoških znamenitosti. To je geotermalno kopališče Blaa Lonid ali Modra laguna. Kopališče je tako slikovito, kot je tudi voda prijetna za telo in dušo. Čas za kopanje in uživanje ali nakupe lokalnih proizvodov, še kakšno pokušino islandskih dobrot. V stilu zaključimo naše potovanje po prelepi Islandiji, saj je Modra laguna na vseh seznamih največjih lepot otoka. Zvečer vožnja na letališče in polet proti enemu od bližnjih letališč.

9. dan: Ljubljana

Pristanek in še vožnja do Ljubljane, kjer zaključimo potovanje.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1