Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

IRSKA in SEVERNA IRSKA

PONOVITEV USPEŠNICE!
Od1.299 €
PONOVITEV USPEŠNICE!
Od1.299 €
20. junija, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2317

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

7 dni
Odhodi: 20.06.2023 – 26.06.2023
Max potnikov: 45
Irski križ ima v središču sonce, saj je sv. Patrik prebivalcem zelenega otoka predstavil Kristusa s to prispodobo. Žarke veselega oznani la tega sonca, so irski menihi iz svojih samostanov in molilnic ponesli na celino, preko Salzburga celo v Karantanijo. Patrikov križ nas vabi, da odkrijemo korenine krščanskega oznanila našim prednikom ter v samostanih in cerkvah ponovno prisluhnemo zgodovinski pripovedi oznanjevanja.

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
20.06.2023 – 26.06.2023 45 oseb 1299 €  
20.06.2023 – 26.06.2023 35 oseb 1349 €  

V ceno je vključeno

  • transfer na letališče in nazaj, letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu, 6 polpenzionov v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vse vstopnine in zunanji ogledi po programu, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 180 EUR

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 200 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Dublin

V jutranjih urah prevoz z avtobusom na enega od bližnjih letališč in polet v DUBLIN. Med sprehodom po središču mesta z lepimi gregorjanskimi hišami, uličnimi tržnicami, številnimi pubi in gradom, si ogledamo katedralo sv. Patrika in najstarejšo irsko univerzo Trinity College, kjer hranijo dragoceno zbirko najstarejših srednjeveških rokopisov, znamenito »Book of Kells.« Brez Irske značilnosti seveda ne gre! V eni najstarejših destilarn na svetu, odkrivamo skrivnosti »vode življenja« oz. viskija in ga seveda tudi pokusimo. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan:Dublin – Monasterboice – Mellifont Abbey – Belfast

Vožnja do strnjene samostanske naselbine MONASTERBOICE in ogled zgodovinskih krščanskih spomenikov. Domačini so najbolj ponosni na tri visoke križe, med katerimi je najlepši Južni križ z izklesanimi svetopisemskimi prizori. V bližini še ogled prvega cistercijanskega samostana na Irskem MELLIFONT ABBEY, ki ga je po vzoru sv. Bernarda ustanovil nadškof sv. Malachy. Nadaljevanje vožnje proti prestolnici Severne Irske. V BELFASTU spoznamo zgodbo o severnoirskem sporu. O tem govori edini zid v Evropi, ki še zmeraj deli mesto na dva dela. Poslikave, ki pričajo o usodnih dogodkih polpretekle zgodovine, nas spremljajo na vsakem koraku. Ste vedeli da so Titanik zgradili v Belfastu? Panoramski ogled mesta. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan:Belfast – Giants Causaway – Derry

Zajtrk in obisk muzeja o zgodovini Titanika. Sledi vožnja na skrajni sever Irske, kjer se nahaja eno največjih čudes narave GIANTS CAUSAWAY (»Velikanov nasip«), kjer se srečamo z neverjetno igro narave in kamenin, ki jih je erozija oblikovala skozi tisočletja. Obala tu zgleda kot lunino površje. Vožnja do mesta DERRY. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Derry – Croagh Patrick – Knock

Prečudovita zelena pokrajina nas spremlja na poti do irske »svete gore« CROAGH PATRICK, ki se dviga kar 762 metrov visoko. Na njenem vrhu se je sv. Patrik postil kar štirideset dni in molil za usodo Irske. Vsako zadnjo nedeljo meseca julija, obišče goro velika množica romarjev, tisti najbolj vneti verniki se nanjo odpravijo bosi. Pot nadaljujemo v največje irsko Marijino romarsko središče KNOCK, kjer so se leta 1879 peščici domačinov prikazali Marija, sv. Jožef in sv. Janez. Ogled romarskega kraja z veličastno baziliko. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

5. dan:Burren (dimnica lososa) – Moherski klifi – grad Bunratty – Limerick

Irski zajtrk ter vožnja po slikoviti POKRAJINI BURREN, ki nas preseneti s svojo drugačnostjo v primerjavi z zeleno Irsko. Kratek postanek naredimo za obisk prekajevalnice lososa, kjer se seznanimo z njeno zgodovino, seveda pa losos tudi pokusimo. Sledi pot na zahodno obalo Irske do MOHERSKIH KLIFOV, ki se preko 200m visoko, navpično dvigajo nad divjim Atlantikom in predstavljajo enega izmed najbolj impresivnih pokrajinskih prizorov. Nadaljevanje poti do gradu BUNRATTY. Najbolj originalen srednjeveški grad v deželi je lepo prenovljen, vodniki oblečeni v starinske narodne noše pa nam razkažejo muzejsko vas iz 18. stol. Še vožnja do hotela v Limericku, večerja in nočitev.

6. dan:Limerick – Rock of Cashel – Glendalough – Dublin

Nadaljevanje poti do skalnate vzpetine ROCK OF CASHEL, ki nas že od daleč preseneti z mogočno utrdbo vrh temno zelenega hriba. V srednjem veku je bilo tu eno najpomembnejših upravnih središč, v kateri je bival tudi Brian Boru, kralj, ki je v 11. stol. dokončno na irskih tleh premagal vikinške zavojevalce. Pot nas vodi naprej do samostana GLENDALOUGH, kjer je sv. Kevin v 5. stol. postavil krščansko-keltsko samostansko naselbino in utrdil krščansko vero. Povratek v Dublin. Prestolnica Irske je glasno, veselo ter zgodovinsko bogato mesto, kjer zabave nikoli ne manjka in je pravo nasprotje umirjene, pretežno poljedeljske dežele. Popoldan prosto za samostojne oglede, obisk katerega izmed številnih muzejev, nakupov spominkov, viskija, … Večerni čas je namenjen četrti Temple Bar, najživahnejšemu delu mesta z mnogimi pubi, restavracijami, umetniki in glasbeniki, ki igrajo na ulicah, kjer se lahko v enem izmed številnih pubov ob vrčku temnega piva zazibate v ritmu temperamentne irske glasbe. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan:Dublin – Slovenija

Prevoz na letališče in polet proti domu. Po pristanku vožnja z avtobusom v kraje odhoda.

Maše bodo vsak dan po dogovoru z duhovnim vodjem.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1