Grčija “po Pavlovih poteh”

USPEŠNICA
Od799 €
USPEŠNICA
Od799 €
12. septembra, 2022
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2133

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

7 dni
Odhodi: 12.09.2022 – 18.09.202
Solun, Delfi, Atene, Korint
Max potnikov: 45
DUHOVNO VODSTVO: UPOKOJENI NADŠKOF DR. ANTON STRES

Apostol Pavel nam je iz obdobja svojega plodnega delovanja v tem delu Evrope pustil »stopinje« po katerih mu bomo sledili na našem romarskem popotovanju po antični Grčiji. Spoznali bomo bogato kulturo takratnega sveta, mnogi odlično ohranjeni kulturnozgodovinski spomeniki pa še danes veljajo za korenine moderne evropske civilizacije. Na naši poti bomo odkrili Atene, magično prestolnico poimenovano po boginji modrosti in mesto, ki je doživelo največjo slavo in največji propad v zgodovini, se ustavili v Solunu, kjer je Pavel »postavil svet na glavo«, se srečali z legendami mitološkega svetišča v Delfih in s pesmijo preizkusili akustičnost amfiteatra v Epidauru. Naše romanje bomo dodatno obogatili še z obiskom na svetu edinstvenih »z neba visečih samostanov« Meteore.

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
12.09.2021 – 18.09.2022 40 oseb 799 € 2207
12.09.2021 – 18.09.2022 35 oseb 829 € 2207
12.09.2021 – 18.09.2022 3 o0seb 869 € 2207

Za zgodnjo prijavo do 28. februarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • avtobusni transfer na letališče in iz pristanišča, letalski prevoz v ekonomskem razredu ter letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, vožnja z ladjo Patras-Benetke in namestitev v dvoposteljnih notranjih kabinah, 4 polpenzioni v hotelu 3* in 4* (dvoposteljne sobe, TWC), lokalni vodnik v Atenah in Delfih, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba in enoposteljna kabina na ladji 120 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 11,22 EUR (za osebe starejše nad 75 let 16,80 EUR).

Vstopnine

  • v ceno potovanja niso vštete in jih potnik po želji poravna na kraju samem. Okvirni znesek vseh vstopnin je 80 EUR. Vstopnine v večino arheoloških najdišč v Grčiji so za otroke do 18. leta starosti brezplačne. Državljani držav Evropske unije starejši od 65 let pa imajo za večino vstopnin 50% popust.

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 150 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 36 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Solun

V jutranjih urah odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev ter vožnja do enega bližnjih letališč ter polet v SOLUN. Drugo največje grško mesto, imenovano THESSALONIKI (Solun), je dobilo ime po sestri kralja Aleksandra Makedonskega. V času rimskega imperija je bilo zelo pomembno središče, zato je Pavel na svojih misijonskih potovanjih prav tukaj ustanovil prvo krščansko skupnost. To je obenem tudi kraj, kjer so Pavla obdolžili, da je »svet postavil na glavo«. Sprehod po živahnem središču, kjer med znamenitostmi izstopajo ostanki iz rimskega obdobja: Rotunda, trdnjava, Galerijev slavolok, … Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Solun – Kalambake – Meteora

Maša in zajtrk. Pot nadaljujemo čez slikovito hribovito pokrajino do mesteca KALAMBAKE, kjer so si pod strmimi pečinami v davnini našli zatočišče menihi. Obisk »na nebu visečih samostanov« METEORE, ki sodijo med najpomembnejše grške znamenitosti. Med 11. in 16. stol. so jih na visokih nedostopnih skalah zgradili 24 in še danes zbujajo občudovanje znanja ter poguma takratnih graditeljev. Ohranjenih je šest samostanov, v petih pa še vedno živijo menihi in redovnice. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3. dan:Kalambake – Termopile – Delfi – Atene

Po maši in zajtrku vožnja v TERMOPILE, kjer je leta 480 pr. Kr. herojsko padel špartanski kralj Leonidas. Pot nas vodi naprej v DELFE, antično narodno grško svetišče in preročišče pod goro Parnas, kjer slišimo legende in dejstva o svečenicah ter si ogledamo razvaline Apolonovega templja, zakladnic, svete poti, gledališča, stadiona, … Zvečer prihod v ATENE, ki so v Pavlovem času veljale za intelektualno središče antičnega sveta. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

4. dan: Atene

Zajtrk in nato ogled grške prestolnice. Obiščemo veliko arhitekturno umetnino iz Periklejevih časov Akropolo (Partenon, Kariatide, Erekteion, Propileje), ki kraljuje nad mestom ter Areopag, kjer je imel apostol Pavel znameniti govor. V arheološkem muzeju si ogledamo najodličnejše primerke grške umetnosti ter se sprehodimo do Agore. Preostali čas prosto za potep po vedno živahnih ulicah Pireja. Dan zaključimo z ogledom prizorišča zadnjih olimpijskih iger. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan:Atene – Korint – Epidauros – Patras

Po zajtrku nadaljevanje poti na Peleponez. Postanek v KORINTU, trgovskem središču stare Grčije, kjer je kar nekaj časa prebival apostol Pavel in je Korinčanom napisal dve pismi. Ogled v skalo vklesanega znamenitega korintskega prekopa in arheološkega mesta. Maša. Pot nas vodi naprej med prostranimi oljčnimi nasadi v EPIDAUROS do odlično ohranjenega najbolj akustičnega gledališča iz antične dobe. Zadnji ogled bo v PATRASU, kjer v eni največjih cerkva na Balkanu, v katedrali Sv. Andreja, hranijo relikvije apostola sv. Andreja. V  pristanišču vkrcanje na ladjo in slovo od Grčije. Namestitev v kabinah in nočna plovba.

6. dan:plovba

Med plovbo po Jadranskem morju bo čas hitro minil. Na ladji so restavracija, bazen, bar, trgovine, …

7. dan:Benetke – Slovenija

Prihod ladje v Benetke okoli 8. ure zjutraj. Vožnja z avtobusom v kraje odhoda. Vse dni romanja bomo imeli mašo po dogovoru z duhovnim vodjem.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1