Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

Grčija “po Pavlovih poteh”

ZAGOTOVLJEN ODHOD!
Od809 €
ZAGOTOVLJEN ODHOD!
Od809 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2606

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

9 dni
Odhodi: 13.10.2023 – 21.10.2023
Max potnikov: 45

Apostol Pavel nam je iz obdobja svojega plodnega delovanja v tem delu Evrope pustil »stopinje« po katerih mu bomo sledili na našem romarskem popotovanju po antični Grčiji. Spoznali bomo bogato kulturo takratnega sveta, mnogi odlično ohranjeni kulturnozgodovinski spomeniki pa še danes veljajo za korenine moderne evropske civilizacije. Na naši poti bomo odkrili Atene, magično prestolnico poimenovano po boginji modrosti in mesto, ki je doživelo največjo slavo in največji propad v zgodovini, se ustavili v Solunu, kjer je Pavel »postavil svet na glavo«, se srečali z legendami mitološkega svetišča v Delfih in s pesmijo preizkusili akustičnost amfiteatra v Epidauru. Naše romanje bomo dodatno obogatili še z obiskom na svetu edinstvenih »z neba visečih samostanov« Meteore.

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
13.10.2023 – 21.10.2023 45 oseb 809 € 23311
13.10.2023 – 21.10.2023 34 o0seb 899 € 23311

Za zgodnjo prijavo do 28. februarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, vožnja z ladjo Patras-Benetke in namestitev v štiriposteljnih notranjih kabinah, 6 polpenzionov v hotelu 3* in 4* (dvoposteljne sobe, TWC), duhovno in strokovno vodstvo, lokalni vodnik v Atenah in Delfih, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • Možna doplačila po osebi: enoposteljna soba 120 EUR, dvoposteljna notranja kabina 35 EUR po osebi.

Vstopnine

  • Vstopnine v ceno potovanja niso vštete in jih potnik po želji poravna na kraju samem. Okvirni znesek vseh vstopnin je 70 EUR. Vstopnine v večino arheoloških najdišč v Grčiji so za otroke do 18. leta starosti brezplačne. Državljani držav Evropske unije starejši od 65 let pa imajo za večino vstopnin 50% popust.

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 150 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Niš

V jutranjih urah odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev ter vožnja na Hrvaško mimo Zagreba do hrvaško-srbske meje in naprej mimo Beograda do NIŠA, drugega največjega srbskega mesta, središča jugovzhodne Srbije. Za nas je Nais/Naissus (kot se je Niš imenoval v rimskih časih) pomemben kot rojstno mesto Konstantina Velikega. Prvi krščanski rimski cesar je s socesarjem Licinijem leta 313 izdal milanski edikt, s katerim je po vsem rimskem cesarstvu razglasil versko svobodo. V Nišu in okolici je veliko pričevanj njegove burne preteklosti: turška trdnjava, starokrščanska kripta in nekropola iz 4. stol., Ćele-kula z vgrajenimi glavami padlih srbskih vojakov v bitki s Turki 1809. leta in arheološki kompleks Mediana z ostanki poletnih rezidenc rimskih cesarjev. Za konec obiščemo še obnovljeno katoliško župnijsko cerkev, ki jo je l. 2013 ob praznovanju 1700. obletnice milanskega edikta z mozaiki obogatil p. Marko Ivan Rupnik. Po maši vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Niš - Skopje

Zajtrk. Pot nas vodi naprej na jug, preko meje v Severno Makedonijo, vse do SKOPJA, prestolnice države in hkrati njenega največjega mesta, kjer se je rodila velika dobrotnica in Nobelova nagrajenka za mir sv. Mati Terezija in od koder jo je v misijone poslal svetniški škof Gnidovec. Ogled glavnih znamenitosti pričnemo v orientalskem delu mesta, ki je dobil današnjo podobo v 16. in 17. stol. in je v tistem času veljal za najbogatejše trgovsko središče na Balkanu: skopska čaršija, Kuršumli ban, Daut-pašin haman, javno kopališče iz 16. stol, Begova džamija, znamenit kamniti most čez reko Vardar, pravoslavna cerkev sv. Spasa, … Ogled mesta zaključimo na glavnem trgu pri spomeniku sv. Materi Tereziji, ki stoji na mestu nekdanje cerkve, kjer je bila krščena. Njene rojstne hiše danes ni več, so pa v neposredni bližini kraja, kjer je nekoč stala, uredili muzej, ki si ga ogledamo in kjer imamo sv. mašo. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan:Skopje - Solun

Po zajtrku maša v skopski stolnici Srca Jezusovega, kjer je deloval škof Gnidovec, potem ko je leta 1934 sedež škofije preselil iz Prizrena v Skopje. Vožnja proti makedonsko-grški meji in naprej v SOLUN. Drugo največje grško mesto, imenovano THESSALONIKI (Solun), je dobilo ime po sestri kralja Aleksandra Makedonskega. V času rimskega imperija je bilo zelo pomembno središče, zato je Pavel na svojih misijonskih potovanjih prav tukaj ustanovil prvo krščansko skupnost. To je obenem tudi kraj, kjer so Pavla obdolžili, da je »svet postavil na glavo«. Ogled mestnih znamenitosti: Rotunda iz 5. stol., trdnjava, Galerijev slavolok, … Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

4. dan: Solun – Kalambake – Meteora

Maša in zajtrk. Pot nadaljujemo čez hribovito pokrajino do mesteca KALAMBAKE, kjer so si pod strmimi pečinami v davnini našli zatočišče menihi. Obisk »na nebu visečih samostanov« METEORE, ki sodijo med najpomembnejše grške znamenitosti. Med 11. in 16. stol. so jih na visokih nedostopnih skalah zgradili 24 in še danes zbujajo občudovanje znanja ter poguma takratnih graditeljev. Ohranjenih je šest samostanov, v petih pa še vedno živijo menihi in redovnice. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

5. dan:Kalambake – Termopile – Delfi – Atene

Po maši in zajtrku vožnja v TERMOPILE, kjer je leta 480 pr. Kr. herojsko padel špartanski kralj Leonidas. Pot nas vodi naprej v DELFE, antično narodno grško svetišče in preročišče pod goro Parnas, kjer slišimo legende in dejstva o svečenicah ter si ogledamo razvaline Apolonovega templja, zakladnic, svete poti, gledališča, stadiona, … Zvečer prihod v ATENE, ki so v Pavlovem času veljale za intelektualno središče antičnega sveta. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

6. dan:Atene

Zajtrk in nato ogled grške prestolnice. Obiščemo veliko arhitekturno umetnino iz Periklejevih časov Akropolo (Partenon, Kariatide, Erekteion, Propileje), ki kraljuje nad mestom ter Areopag, kjer je imel apostol Pavel znameniti govor. V arheološkem muzeju si ogledamo najodličnejše primerke grške umetnosti ter se sprehodimo do Agore. Preostali čas prosto za potep po vedno živahnih ulicah Pireja. Dan zaključimo z ogledom prizorišča zadnjih olimpijskih iger. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan:Atene – Korint – Epidauros – Mikene – Patras

Po zajtrku nadaljevanje poti na Peleponez. Postanek v KORINTU, trgovskem središču stare Grčije, kjer je kar nekaj časa prebival apostol Pavel in je Korinčanom napisal dve pismi. Ogled arheološkega mesta in v skalo vklesanega korintskega prekopa. Maša. Pot nas vodi naprej v EPIDAUROS, kjer sta ohranjena tempelj in najbolj akustično gledališče iz antične dobe. V MIKENAH, ki jih je ustanovil Perzej, si ogledamo ruševine Agamemnove palače s kiklopskim obzidjem, Levja vrata, kraljevske grobnice, citadelo in Atrejevo zakladnico. Vožnja do pristanišča PATRAS. Vkrcanje na ladjo in slovo od Grčije. Namestitev v kabinah in nočna plovba.

7. dan:Plovba

Med plovbo po Jadranskem morju bo čas hitro minil. Na ladji so restavracija, bazen, bar, trgovine, …

8. dan:Benetke - Slovenija

Prihod ladje v Benetke okoli 8. ure zjutraj. Vožnja z avtobusom v kraje odhoda.

Vse dni romanja bomo imeli mašo po dogovoru z duhovnim vodjem.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1