GRADOVI JUŽNE ČEŠKE in ST. FLORIAN

novo
Od199 €
novo
Od199 €
7. oktobra, 2022
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2180

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

2 dni
Odhodi: 07. 10. 2022 - 08. 10. 2022
Ljubljana, Celje, Maribor
Češka
Max potnikov: 45

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
07.10.2022 – 08.10.2022 45 oseb 199,00 € 2223
07.10.2022 – 08.10.2022 35 oseb 229,00 € 2223

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 1 nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* (dvoposteljne sobe, TWC), večerja v pivnici, vstopnine za ogled gradu Hluboka, Češki Krumlov in samostan st. Florian, ogled z degustacijo v pivovarni, vsi zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 20 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,55 EUR (za osebe starejše nad 75 let 13,36 EUR).

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 50 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 8 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – St. Florian – Češki Krumlov

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Avstrijo, mimo Gradca do avguštinskega samostana ST. FLORIAN, ki sodi med največje bisere avstrijskega baroka in velja za center kulturnega dogajanja Gornje Avstrije. Na mestu, kjer danes stoji samostan, je bil v 4. stol. kot rimski vojak, umorjen sv. Florijan, zavetnik gasilcev. Tukaj je deloval in je danes tudi pokopan slavni skladatelj Anton Bruckner. Ogled samostana in čudovite samostanske bazilike, katere največji zaklad so Brucknerjeve orgle, s 7.386 piščalmi največje cerkvene orgle Avstrije. Po maši nadaljevanje poti na Češko, po dolini reke Vltave mimo gradu Rožemberk v ČEŠKI KRUMLOV. Mesto s slikovito lego na okljuku Vltave je eno najlepših srednjeveških čeških mest in je od leta 1992 pod zaščito UNESCA. Sprehod po očarljivih ulicah lepo ohranjenega starega mestnega jedra, ki mu preko 300 zgodovinskih zgradb daje edinstveno vzdušje. Glavna znamenitost mesta pa je grad iz 14. stol., ki sodi med najpomembnejše kulturno zgodovinske spomenike Evrope. Drugi največji grad v državi krasi bogata notranjščina z originalnim pohištvom in obsežno zbirko tapiserij in slik. Na pobočju za gradom se v terasah dviga razsežni baročni park, z gradu pa se nam odpirajo čudoviti pogledi na mesto in okolico.

Za konec dneva nas v tradicionalni pivnici ob vrčku odličnega češkega piva pričaka še večerja. Vožnja do hotela in nočitev.

2. dan:Češke Budejovice – Hluboka – Slovenija

Po zajtrku in maši sprehod po starih ulicah tega srednjeveškega bisera, ki nas navduši s številnimi znamenitostmi: stolnica sv. Nikolaja, osrednji trg z lepimi meščanskimi hišami in mogočno Samsonovo fontano, … pa tudi kakšno krono lahko zapravimo v umetniških trgovinicah, ki se skrivajo za zanimivimi fasadami. Češka je dežela piva in Češke Budejovice so eno njenih najpomembnejših pivovarskih mest, v kar se prepričamo med obiskom slovite pivovarne z degustacijo okusnega piva, ki sodi med najbolj znane na Češkem. Nadaljevanje poti do gradu HLUBOKA, ki kraljuje na visoki skalni ploščadi nad Vltavo. Njegova tudorska arhitektura je posneta po angleškem windsorskem gradu. Za zidovi skriva čudovito knjižnico, čitalnico, jedilnico in številne razkošno opremljene dvorane ter sobane, ki so pravi muzej pohištva in drugih umetnin. Preostane nam le še pot domov, kamor prispemo v nočnih urah.

 

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1