Francija z radiem Ognjišče

NOVO!
Od389 €
NOVO!
Od389 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2096

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

4 dni
Odhodi: 26.05.2022 – 29.05.202
Annecy, Paray-le Monial, Taize, Ars-sur-Formans
Max potnikov: 45
Skupaj z radiem Ognjišče vas vabimo v Francijo po poteh svetnikov.
PARAY-LE-MONIAL, ARS-SUR-FORMANS, TAIZÉ, ANNECY, CLUNY, CHAMBERY in CHIAMPO (italijanski Lurd)
Duhovno vodstvo: msgr. Franci Trstenjak, direktor radia Ognjišče

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
26.05.2022 – 29.05.2022 45 oseb 389 € 2205
26.05.2022 – 29.05.2022 35 oseb 439 € 2205

Za zgodnjo prijavo do 28. februarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in predornine, 3 polpenzioni v hotelih 2*lux/3* (dvoposteljne sobe, TWC), ogled vinske kleti z degustacijo, vsi zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 85 EUR

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 19 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Annecy

V zgodnjih jutranjih urah odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev. Pot nas vodi v Italijo ter naprej mimo Benetk, Verone, Milana in skozi cestni predor pod Mont Blancom v Francijo. Pot nadaljujemo v čarobno Savojo, deželo slavne zgodovinske preteklosti, visokih alpskih vršacev, ledeniških jezer in pomembnih gorskih prelazev… Obiščemo ANNECY, staro letoviško mesto ob čudovitem istoimenskem gorskem jezeru obdanem s hoteli in elegantnimi vilami. Sprehod po imenitnem in vedno živahnem srednjeveškem jedru, nad katerim se dviguje trdnjava iz 16. stol. Mesto slovi tudi kot romarski kraj, kjer sta v 17. stol. delovala sv. Frančišek Saleški, zavetnik katoliškega tiska, in sv. Ivana Šantalska. Njun grob se nahaja v baziliki Marijinega obiskanja, kjer imamo tudi našo romarsko mašo. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Annecy – Paray-le-Monial – Cluny – Taizé

Po zajtrku vožnja po slikoviti Burgundiji, deželi znanega burgundca v PARAY-LE-MONIAL, romarsko središče častilcev Srca Jezusovega. Ustavimo se na grobu sv. Marjete Marije Alacoque, kjer je Jezus preprosti redovnici razodel nedojemljivo ljubezen svojega srca in obljube, povezane z njegovim čaščenjem ter si ogledamo romansko baziliko Srca Jezusovega, zgrajeno v 12. stol., po zgledu Clunyjske arhitekture. Po maši vožnja po slikoviti pokrajini v CLUNY, kjer so v 10. stol. ustanovili benediktinski samostan, ki se je v srednjem veku razvil v najvplivnejšo opatijo v zahodni Evropi. Romanska bazilika je v tistem času veljala za največjo na svetu, Cluny pa za središče krščanske zahodne Evrope. Po ogledu ostankov mogočnega kompleksa nadaljujemo pot v bližnji TAIZÉ, evropsko versko in duhovno središče mladih različnih veroizpovedi, ki ga je pred več kot petdesetimi leti ustanovil brat Roger. Taizé je obiskal tudi papež sv. Janez Pavel II. in mlade kristjane iz vseh koncev sveta vzpodbujal k edinosti. Po srečanju z enim od tam živečih bratov, pot nadaljujemo do hotela, večerja in nočitev.

3. dan:Ars-sur-Formans – Chambery

Po zajtrku vožnja v vasico ARS-SUR-FORMANS, kjer je deloval arški župnik sv. Janez Maria Vianney, zavetnik duhovnikov. V romarski cerkvi ob njegovem grobu imamo mašo, zatem pa obiščemo skromno Vianneyevo župnišče, novejšo podzemno cerkev in »kapelo srca«. Še nekaj prostega časa za osebne pobožnosti, samostojne oglede, nakup spominkov, … Pot nas nato vodi mimo Lyona v osrčje pokrajine Savoja. Francoska vina so ena najbolj priljubljenih in znanih na svetu, Francija pa se uvršča med največje pridelovalke vina v svetovnem merilu. Zato se med potjo ustavimo v vinski kleti, kjer se med ogledom in degustacijo prepričamo o njegovi kvaliteti. Pot nadaljujemo v mesto CHAMBERY, ki leži na križišču starodavnih poti. Mesto je tesno povezano s savojsko dinastijo, hkrati pa je tudi prestolnica pokrajine Savoje. Med sprehodom po očarljivem starem mestnem jedru občudujemo grad savojskih knezov, katedralo v kateri so nekoč hranili torinski postni prt, vodnjak slonov in ostale zanimivosti. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

4. dan: Chiampo – Slovenija

Zajtrk. Vožnja skozi cestni predor Frejus in naprej po severni Italiji mimo Torina in Milana proti Veroni. Naše romarsko popotovanje zaključimo v mestecu CHIAMPO, »italijanskem Lurdu«. Priljubljeno romarsko središče, na las podobno Lurdu, je leta 1935 zgradil bl. p. Claudio  Granzotto, kot dokaz svoje predanosti Devici. Novo svetišče, ki ga letno obišče približno milijon ljudi, je z mozaiki obogatil naš rojak, p. Marko Ivan Rupnik. Po opravljenem križevem potu v čudovitem parku in zadnji romarski maši, si v sklopu svetišča še ogledamo tudi bogato ter izjemno zanimivo zbirko različnih predmetov iz misijonov. Še nekaj prostega časa za cappuccino, nato pa nas čaka pot proti domu, kamor polni novih doživetij prispemo v nočnih urah.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1