Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

FRANCIJA, na grob zavetnika sv. Lenarta

NOVO!
Od599 €
NOVO!
Od599 €
19. maja, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2230

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 19.05.2023 – 23.05.2023
SAINT-LÉONARD-DE-NOBLAT, Annecy, Ars-sur-Formans
Max potnikov: 45
Slovenske župnije sv. Lenarta vas vabijo na romanje v FRANCIJO, na grob zavetnika sv. Lenarta

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
19.05.2023 – 23.05.2023 45 oseb 599 € 23075
19.05.2023 – 23.05.2023 35 oseb 659 €  23075

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in predornine, 4 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), vstopnini v muzej v Ars-sur-Formans in stolnico v Milanu, zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 200 EUR

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% od cene potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Ars-sur-Formans

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v zgodnjih jutranjih urah. Prestop meje z Italijo in nadaljevanje vožnje s krajšimi postanki za osvežitev. Mimo Benetk, Milana, po dolini Aoste in skozi cestni predor pod Mont Blancom prispemo v popoldanskem času v Francijo. Cilj prvega dne našega romanja bo vasica ARS-SUR-FORMANS. Tukaj je živel in deloval arški župnik sv. Janez Marija Vianney, zavetnik katoliških duhovnikov  (1786 – 1859). Na njegovem grobu v župnijski romarski cerkvi imamo sv. mašo, za tem obiščemo skromno Vianneyevo župnišče, podzemno baziliko in Kapelo srca. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Ars-sur-Formans – Saint-Leonard-de-Noblat

Zajtrk. Nadaljevanje poti mimo Lyona v Auvergne, slikovito pokrajino v osrčju Centralnega masiva, ki velja za eno najbolj nenavadnih v Evropi. Njena največja značilnost poleg ostalih naravnih lepot so veriga ugaslih vulkanov, številna termalna kopališča, srednjeveški gradovi in izjemna sakralna arhitekturna dediščina iz obdobja romanike. Prihod v SAINT-LEONARD-DE-NOBLAT, mesto sv. Lenarta in pomembno postojanko romarjev na poti v Santiago de Compostela. Kljub svoji majhnosti ima mesto burno zgodovinsko preteklost povezano z romarji, ki prihajajo na Svetnikov grob že od davnega 11. stol. Največja znamenitost je kolegijska cerkev-romanska bazilika iz 12. stol, ki je zaradi svoje pomembnosti vpisana na seznam Unescove svetovne kulturne dediščine. Naši gostitelji nam predstavijo njene zgodovinske in arhitekturne značilnosti, popeljejo pa nas tudi na ogled privlačnega srednjeveškega mestnega jedra. Vse do večera se bo odvijal bogat kulturni program, ki se bo zaključil s slovesno sv. mašo v baziliki. Vožnja do hotela v bližnji okolici, večerja in nočitev.

3. dan:Saint-Leonart-de-Noblat – Clermont Ferrand

Zajtrk. Dopoldne prisostvujemo slovesni izpostavitvi relikvij sv. Lenarta in sv. maši na njegovem grobu. V popoldanskem času pa bomo tudi mi del tradicionalne procesije po mestnih ulicah v kateri sodelujejo romarji, predstavniki Bratovščine sv. Lenarta iz različnih držav – letos prvič tudi iz Slovenije, narodne noše, godba … prava paša za oči, pa tudi za dušo. Proti večeru slovo od prijaznih gostiteljev in vožnja do hotela v Clermont Ferrandu. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Clermont Ferrand – Annecy

Zajtrk. CLERMONT FERRAND je središče pokrajine Auvergne in sodi med najstarejša francoska mesta. Največja znamenitost je gotska katedrala Marijinega Vnebovzetja, francoski nacionalni spomenik vpisan na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Zaradi svoje veličine in črne barve je vidna daleč naokrog. V celoti je grajena iz okamnele lave in je edinstvena tovrstna sakralna stavba v Evropi. Krasijo je lepa barvna okna, čudovite freske iz 13. stol., kipi številnih svetnikov… Po ogledu še kratek sprehod skozi slikovito staro mestno jedro do osrednjega trga, kjer stoji velik spomenik vojskovodje Vercingetorixa, ki je leta 52. pr.kr. premagal vojsko Julija Cezarja. Čas za kosilo… Nadaljevanje poti mimo Lyona, Chamberya v ANNECY, slikovito letoviško mesto ob istoimenskem jezeru obdano z zasneženimi vrhovi Savojskih Alp. Sprehod skozi živahno srednjeveško jedro nad katerih kraljuje mogočna trdnjava iz 16. stol. Annecy je tudi romarski kraj, kjer sta delovala sv. Frančišek Saleški zavetnik verskega tiska in sv. Ivana Šantalska. Njun grob se nahaja v baziliki Marijinega Obiskanja, kjer imamo sv. mašo. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

5. dan:Annecy – Milano – Slovenija

Po zajtrku vožnja skozi predor pod Mont Blancom, po slikoviti dolini Aoste v prestolnico Lombardije MILANO, pomembno gospodarsko, znanstveno in kulturno središče severne Italije. Drugo največje italijansko mesto se ponaša z izjemno zgodovinsko preteklostjo, mnogimi umetninami in pomembnimi osebnostmi, ki so tukaj živele: sv. Karel Boromejski, sv. Ambrož, člani rodbine Visconti in Sforza, … Kulturnih in drugih znamenitosti je v mestu toliko, da je nemogoče vse obiskati v nam odmerjenem času, zato si ogledamo tiste najpomembnejše. Mednje vsekakor spada znamenita katedrala, ki je odigrala pomembno vlogo pri soustvarjanju katoliške tradicije, prispevala k izjemni glasbeni dediščini Cerkve, ter postala eden od prepoznavnih spomenikov gotske arhitekture. Ponaša se z 108 m visokim zvonikom, množico stolpičev ter neštetimi kipi. Sprehod skozi galerijo Vittorio Emanuele II. do znamenite operne hiše »Alla Scala« in nato obisk bazilike Sant’ Ambrogio, najodličnejše milanske cerkve, ki jo je v 4. stol. postavil sv. Ambrozij, prvi milanski škof in zavetnik mesta. Današnjo podobo je dobila v 12. stol., njeno notranjost krasi nešteto dragocenosti, v kripti pa se nahaja Svetnikov grob. Maša. Za konec še zunanji ogled mogočnega gradu Castello Sforzesco, ki so ga zgradili Viscontiji, srednjeveški vladarji Milana, povečali pa nasledniki, družina Sforza. Vožnja proti domu. Mimo Verone in Padove se v kraje odhoda vrnemo v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1