Fatima – duhovne vaje s prof. dr. Antonom Štrukljem

DUHOVNE VAJE
Od699 €
DUHOVNE VAJE
Od699 €
21. marca, 2022
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

1757

Potovanje
je odlično
darilo!

5 dni
Odhodi: 21. 03. 2022 - 25. 03. 2022
Max potnikov: 45
DUHOVNI VODJA: prof. dr. ANTON ŠTRUKELJ

Papež Frančišek je kot »romar upanja in miru« v Fatimi, 12. in 13. maja 2017, ob stoletnici Marijinih prikazovanj vzkliknil: »Dragi romarji, imamo Mater. Če se je držimo kakor otroci, živimo v upanju, ki se opira na Jezusa. Naj to upanje vodi naše življenje!

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
21.03.2022 – 25.03.2022 40 oseb 699,00 € 2203

V ceno je vključeno

  • avtobusni transfer na letališče in nazaj, letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 3x polnipenzion in 1x polpenzion v romarskem domu v Fatimi (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnine v Batalhi, Alcobasi in Coimbri, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja in DDV

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 80 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 8,91 EUR (za osebe starejše nad 75 let 13,36 EUR)

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 30 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Lizbona – Fatima

V jutranjih urah odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev ter vožnja na letališče v Benetkah. Polet v LIZBONO, portugalsko prestolnico zgrajeno na sedmih gričih ob reki Tejo. Po pristanku vožnja v središče mesta in sprehod po znamenitem Trgu Rossio ter srednjeveških naseljih Alfama ter Mouraria. Obiščemo katedralo in kapelo sv. Antona Padovanskega, ki stoji na kraju svetnikove rojstne hiše. Vožnja v FATIMO, večerja in nočitev v hotelu.

2. dan:Fatima

Po zajtrku in maši uvodni del duhovnih vaj. Fatima, pred sto leti še nepomemben majhen zaselek, je danes kraj množičnih romanj, saj se je prav tu devica Marija prikazovala trem mladim pastirčkom v času divjanja prve svetovne vojne. Marija jim je med prikazovanji napovedala, da bosta Frančišek in Hijacinta kmalu prišla v nebesa. Med pandemijo španske gripe sta se okužila in umrla stara komaj  10 in 12 let. Lucija pa je bila izbrana, da svetu prenese Marijina naročila in tri skrivnosti, ki so bila dokončno razkrita šele po atentatu na papeža Janeza Pavla II.

Obiščemo svete kraje: kapelo prikazovanj, baziliko z grobovi vidcev, trg Esplanade, novo cerkev, ki jo je s čudovitimi mozaiki okrasil p. Marko Ivan Rupnik in muzej. Kosilo. Popoldne opravimo križev pot, ki vodi iz Fatime skozi oljčni gaj do bližnje vasice ALJUSTREL, kjer si ogledamo rojstni hiši Marijinih izbrancev. Po večerji se udeležimo procesije z lučkami, ki jo vsak večer pripravljajo Mariji v čast. Nočitev.

3. dan:Fatima – Batalha – Alcobaca – Nazare – Fatima

Zajtrk in maša. Dopoldne program duhovnih vaj. Po kosilu se zapeljemo v bližnjo BATALHO povezano z bitko za samostojnost Portugalske, do znamenitega samostana Santa Maria da Vitoria, ki sodi med najlepše spomenike portugalske gotske manuelinske umetnosti. Pot nadaljujemo v ALCOBACO, tam v cerkvi Santa Maria ob cistercijanskem samostanu slišimo pretresljivo zgodbo o kronanju mrtve kraljice. Za konec dneva pa se ustavimo še v slikoviti ribiški vasici NAZARÉ, zgrajeni na pečini ob peščeni obali atlantskega oceana. Povratek v Fatimo. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Fatima – Coimbra – Fatima

Zajtrk in maša. Dopoldne program duhovnih vaj. Po kosilu vožnja v mesto COIMBRA, nekdanjo prestolnico Portugalske, danes znamenito univerzitetno mesto. Obiščemo karmeličanski samostan, kjer je marijina izbranka Lucija, kot sestra Marija Lucija od brezmadežnega Srca, bivala odmaknjena od sveta kar devetinpedeset let, vse do svoje smrti. Ogled muzeja in njene spominske sobe.

Sprehod po slikovitih vedno živahnih ozkih ulicah starega mestnega jedra mimo stolnice in  cerkve sv. Križa, kjer bo čas tudi za pokušino slovite portugalske sladice in kozarček vina portovca. Vrnitev v Fatimo, večerja in nočitev.

5. dan:Fatima – Lizbona – Slovenija

Po zajtrku in maši slovo od Fatime. Med potjo na letališče naredimo, v spomin na bogato dediščino portugalskih pomorščakov, postanek pri Belemskem stražarskem stolpu, spomeniku odkriteljem in cerkvi sv. Hieronima, v kateri so grobnice portugalskih kraljev ter tudi sarkofag slavnega pomorščaka Vasca de Game. Vožnja do letališča v Lizboni ter polet proti domu. Po pristanku vožnja v kraje odhoda, kamor prispemo v poznih večernih urah.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video - Fatima V ŽIVO
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1