EGIPT po poti stare zaveze

100 EUR POPUSTA!
Od1.529 €
100 EUR POPUSTA!
Od1.529 €
2. oktobra, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3983

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

8 dni
Odhodi: 02.10. 2024 - 09. 10. 2024
Max potnikov: 45

Strokovno vodstvo: biblicist dr. Samo Skralovnik

KAIRO, SAMOSTAN SV. ANTONA PUŠČAVNIKA, SINAJ in RDEČE MORJE

100 EUR POPUSTA ZA PRIJAVO DO 31. JANUARJA!

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

02.10.2024 – 9.10.2024 45 oseb 1.529 EUR 2431
02.10.2024 – 9.10.2024 35 oseb 1.599 EUR 2431

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu v Egiptu, 6 polpenzionov v hotelih 4* (dvoposteljne sobe, TWC), ogledi in vstopnine po programu, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.
  • Doplačila: obvezne napitnine za šoferja, lokalnega vodnika in v hotelih 40 EUR, viza za Egipt cca. 30 EUR (uredimo na letališču v Kairu).

Možna doplačila

  • Možna doplačila: enoposteljna soba 200 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 13,30 EUR (za osebe starejše nad 75 let 19,95 EUR).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 300 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Kairo

V popoldanskih urah odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev, vožnja do letališča na Brniku ter večerni polet v KAIRO preko Istanbula. Po pristanku prevoz do hotela in nočitev.

2. dan:Kairo

Po poznem zajtrku ogled glavnega mesta, kjer oživijo zgodbe iz Tisoč in ene noči. Kairo domačini imenujejo »Um al dunja« – mati sveta. Obisk prenaseljene stare islamske četrti, alabastrne mošeje ter koptskega (krščanskega) dela mesta, kjer so kristjani dobili eno prvih zatočišč. Egipčanski narodni muzej nas s svojimi znamenitimi arheološkimi najdbami popelje tisočletja nazaj v preteklost. Med številnimi dragocenostmi nas zagotovo še posebej prevzame Tutankamonov zaklad: zlate faraonove maske, sarkofagi, čudovit nakit, oprema, orodje, … Sledi še obisk instituta za izdelavo papirusa, kjer nam pokažejo, kako so stari Egipčani izdelovali papirus. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Kairo – Memphis – Giza – Kairo

Zajtrk in nato vožnja v MEMPHIS, kjer si najprej ogledamo ostanke tega nekdaj mogočnega mesta z velikanskim kipom Ramzesa II. Sledi nepozabno doživetje, to je ogled veličastnih piramid v GIZI, ki dajejo Egiptu največji pečat. Med njimi je s 137 m najvišja Keopsova, stara že več kot štiri tisočletja. Po vrnitvi v Kairo na enem največjih bazarjev v arabskem svetu v Khan-al-Khalili začutimo utrip pravega orientalskega vzdušja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Kairo – samostan sv. Antona Puščavnika – Kairo

Po zajtrku se odpravimo na celodnevni izlet v egiptovsko puščavo.

Zgodovina katoliškega posvečenega življenja sega v prva stoletja po Jezusovi smrti, ko so po Jezusovem zgledu živeli kot puščavniki. Eden prvih je bil sv. Anton Puščavnik, ki se je za takšen način življenja odločil okoli leta 270. Sv. Anton velja za očeta meništva, saj mu je sledilo veliko učencev, ki naj bi v četrtem stoletju postavili samostan na mestu njegovega pokopa. Ta je danes znan kot samostan sv. Antona in stoji v puščavi dobrih 300 kilometrov od Kaira. Po puščavsko-duhovnem doživetju se vrnemo v hotel v Kairo. Večerja in nočitev.

5. dan: Kairo – sv. Katarina

Slovo od Kaira in vožnja čez Sueški prekop do SV. KATARINE na polotoku Sinaj. Potovanje po nekdanji pokrajini Gesem, kjer so prebivali Izraelci pred odhodom iz Egipta in kot faraonovi sužnji gradili skladiščni mesti Pitom in Ramses. Postanek v kraju Ayun Musa, svetopisemska Mara, kjer je Mojzes spremenil grenko vodo v sladko. V večernih urah prihod v SV. KATARINO. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: gora Sinaj – Sharm El Sheikh

Še v nočnih urah začnemo vzpon na SVETO GORO (Gebel Musa), kjer je Mojzes prejel 10 božjih zapovedi. Sončni vzhod in maša na tem kraju bosta nepozabno doživetje. Po sestopu z gore ogled samostana sv. Katarine, ki ga je v 6. stol. dal zgraditi cesar Justinijan. Tukaj hranijo dragocene ikone in rokopise iz prvih stoletij krščanstva. Sledi vožnja skozi puščavo do hotela v znanem turističnem središču SHARM EL SHEIKH. Prosto do večerje in nočitev.

7. dan: Sharm el Sheikh

Zajtrk. Kratek ogled tega letoviškega mesta. Rdeče morje slovi po čudovitem svetu koral in živopisnih ribah. Prosto za kopanje, samostojno raziskovanje, druženje, … Lahko se odpravite tudi na vožnjo s turistično ladjo s steklenim dnom. Za konec našega romarskega popotovanja še enkrat sedemo za »skupno mizo«. Po večerji transfer na letališče.

8. dan:Sharm el Sheikh – Slovenija

Nočni polet preko Istanbula na Letališče Jožeta Pučnika, Ljubljana. Po jutranjem pristanku avtobusni prevoz v kraje odhoda.

Med potjo bodo maše po dogovoru z duhovnim vodjem.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1