DUBAJ in EXPO

ZAGOTOVLJENO
Od1.090 €
ZAGOTOVLJENO
Od1.090 €
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

1740

Potovanje
je odlično
darilo!

6 dni
Odhodi: 28. 01. 2022 - 02. 02. 2022
DUBAJ
Max potnikov: 15
Aritours vas vabi na potovanje DUBAJ in EXPO

Arabski Emirati so dežela šejkov, nafte, luksuza, eksotike, blišča pa tudi kamel in peska. Z direktnim letom nam je prestolnica Arabskih emiratov bližja kot kadarkoli. Obiščite jo v času svetovne razstave Expo 2021, ki se prvič v zgodovini odvija v eni od arabskih držav. Poleg svetovne razstave si bomo ogledali milijonsko mesto, kjer se najvišji nebotičnik Burj Khalifa s svojimi 829 metri skoraj dotika neba… Popeljali se bomo po osupljivih Palmah, se podali na puščavski jeep safari ter občudovali Abu Dhabi….

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
28.01.2022 – 02.02.2022 15 oseb 1090,00 € SB 2201
17.02.2022 – 22.02.2022 15 oseb 1090,00 € SB 2202
26.02.2022 – 03.03.2022 15 oseb 1090,00 € SB 2203

V ceno je vključeno

  • letalski prevoz, letališke pristojbine, prenočevanje z zajtrki v hotelu 4* (taxa je vključena), večerja na safariju, poldnevni ogled Dubaja, izlet v Abu Dhabi, safari z džipi, enodnevna vstopnica za Expo, slovenskega vodnika, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 270 evrov, prevoz do zagrebškega letališča in nazaj 35 evrov, priporočljive napitnine 30 evrov, vožnje z metroji v Dubaju, vzpon na Burj Khalifa 45 evrov.

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 250 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 50 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Zagreb – Dubaj

Zbirališče potnikov na zagrebškem letališču in direkten polet v Dubaj (možen transfer za doplačilo). Večerni pristanek in prevoz do hotela.

2. dan:Dubaj

Po zajtrku ogled Dubaja, ki velja za najprestižnejšega in najbogatejšega med emirati. Zapeljemo se do slanega Potoka ali Khora, majhnega notranjega mestnega pristanišča, ki je prispevalo k razvoju trgovine. V starem delu nas očara muzej v trdnjavi Al Fahidi, ki je z nekaj več kot 200 leti najstarejša stavba v Dubaju. Sprehodimo se do obnovljenega starega dela Bastakye, kjer spoznavamo tipično arabsko gradnjo in tradicionalne vetrne stolpe. Vkrcamo se na vodni taksi, ki nas zapelje na drugo stran, kjer obiščemo tržnico začimb in zlata. Pred povratkom v hotel na avtobusni vožnji spoznavamo še novejši del mesta, Downtown, kjer se nizajo nebotičniki Dubai Trade Center in Emirates Towers ter nakupovalna središča. Vožnja do obale Perzijskega zaliva, kjer se nam odpre pogled na znameniti hotel Burj Al Arab. Postanek za fotografiranje ob znameniti plaži Jumeirah. Naš naslednji cilj je hotel Atlantis, ki se nahaja na umetnem otoku. Postanek za ogled zunanjosti in nadaljevanje vožnje po otoku Palm Deira, kjer so si svoje luksuzne vile kupile številne svetovne zvezde. Pot nadaljujemo do marine, ki je zgrajena ob umetnem kanalu, vzporedno z obalo Perzijskega zaliva. Paša za oči so plavajoče lepotice, noge pa pretegnemo na promenadi, imenovani »The Walk«, ki se razprostira ob čudoviti peščeni plaži s kuliso nebotičnikov. Za konec si privoščimo vzpon na najvišjo stavbo na svetu Burj Khalifa. Še nekaj prostega časa za ogled magičnih fontan. Nočitev.

3. dan:Dubaj EXPO

Po zajtrku je dan namenjen za ogled razstave Expo 2021 Dubai, ki s prvič nahaja v eni izmed arabskih držav. Na njej se predstavlja rekordnih 190 držav, med tistimi, ki bodo imele lastne in posebej za to priložnost zasnovane paviljone, je tudi Slovenija. Osrednja tema Expa 2021 je »Povezovanje idej za prihodnost. Nočitev.

4. dan: Abu Dhabi

Zajtrk. Odpravimo se v upravno in poslovno središče Združenih emiratov, Abu Dhabi. V modernem mestu je sedež vlade Združenih arabskih emiratov, mnogih naftnih družb, največjih svetovnih bank. Mesto, ki je zraslo iz puščave zaradi bogatih nahajališč nafte, je danes ozaljšano s številnimi zelenimi površinami, parki in fontanami. Postali bomo ob eni najlepših mošej, Veliki mošeji, ki jo krasi 83 kupol. Videli bomo znameniti hotel Emirates Palace in Heritage Village, kjer je na ogled rekonstrukcija tradicionalne vasi v oazi. Povratek po puščavski cesti v Dubaj. Nočitev.

5. dan:safari v puščavi

Zajtrk. Dopoldan imamo prosto za samostojno raziskovanje ali nakupe. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi nakupovalnimi centri. Priporočamo obisk nakupovalnega središča Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito Dubajsko smučišče. Popoldne se odpravimo na safari z džipi. S terenskimi vozili se zapeljemo med zlato rdečimi sipinami. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah ali ježi kamel. Uživamo v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo ritmi beduinske glasbe. Večerni povratek v Dubaj. Nočitev.

6. dan:Dubaj - Zagreb

Zajtrk in odhod na letališče. Polet v Zagreb. Po želji še avtobusni prevoz do Ljubljane in Maribora.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1