Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

ČEŠKA

USPEŠNICA
Od169 €
USPEŠNICA
Od169 €
1. septembra, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3190

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

2 dni
Odhodi: 01.09.2023 – 2.09.2023
Max potnikov: 45
OTVORITEV FATIMSKE KAPELICE ZA VZHODNO IN SREDNJO EVROPO KOCLIROV - ČEŠKO-MORAVSKA FATIMA, VELEHRAD in BRNO

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
01.09.2023 – 2.09.2023 45 oseb 169 €  
01.09.2023 – 2.09.2023 35 oseb 199 €  

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 25 EUR

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 50 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5 % od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Velehrad – Brno

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v Avstrijo ter naprej mimo Dunaja na Češko vse do VELEHRADA, največjega in najpomembnejšega božjepotnega središča Moravske. Brata Ciril in Metod sta prišla v te kraje že v 9. stol. in Velehrad je postal sedež Metodove metropolije ter prestolnica Velike Moravske. Slovanska apostola sv. Ciril in Metod sta zelo pomembna tudi za nas Slovence, saj sta širila krščansko oznanilo in uvedla bogoslužje v domačem jeziku. Veličastno baziliko in mogočno samostansko poslopje so zgradili cistercijani v 13. stol. V 18. stol. je cerkev dobila čudovito baročno opremo z velikim glavnim oltarjem iz carrara marmorja, ki ga krasijo lepi mozaiki in reliefi. V baziliki posvečeni Mariji Vnebovzeti ter sv. Cirilu in Metodu imamo sv. mašo. V baziliki je za glavnim oltarjem tudi grob kardinala p. Tomaža Špidlika. Nadaljevanje poti v BRNO in sprehod po starem mestnem središču moravske prestolnice ob vznožju slikovitega češko-moravskega gričevja. Grad Špilberk, gotska katedrala sv. Petra in Pavla, prostran Zelenjavni trg z lepim vodnjakom, imenitne palače in cerkve so zagotovo vredni ogleda. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Brno – Koclirov - Slovenija

Po zajtrku se podamo v vas KOCLÍŘOV, ki leži v slikovitem okolju na češko-moravski meji in jo zgodovinski viri prvič omenjajo že davnega leta 1374. Red redemporistov je tu leta 1844 zgradili svoj samostan in 1887. cerkev sv. Alfonsa. Samostan je bil pozneje spremenjen v versko šolo, med okupacijo je služil kot ubožnica, po vojni, v drugi polovici 20. stol. pa je postal dom redovnic.

Od leta 1995 se tu nahaja Svetovni Fatimski apostolat na Češkem in tako je Koclirov postal tudi romarski kraj, t.i. ČEŠKO-MORAVSKA FATIMA. Poslanstvo kraja v današnjih dneh je širjenje fatimskega sporočila in dogodkov, ki so se zgodili leta 1917 v mestecu Fatima na Portugalskem. Fatimska Mati Božja je pozvala k obhajanju petih zaporednih prvih sobot, zato v Koclířovu organizirajo romanja vsako prvo soboto v mesecu od ustanovitve leta 1995. Dan preživimo v tem fatimskem romarskem središču.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1