Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

ČEŠKA

USPEŠNICA
Od269 €
USPEŠNICA
Od269 €
27. junija, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3399

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

3 dni
Odhodi: 27.06.2024 – 29.06.2024
Max potnikov: 45
PRAGA, ČEŠKI KRUMLOV in ČEŠKE BUDEJOVICE

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
27.06.2024 – 29.06.2024 45 oseb 269 € 2418
27.06.2024 – 29.06.2024 35 oseb 309 € 2418

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion in 1 nočitev z zajtrkom v 3* hotelu (dvoposteljne sobe, TWC), večerja v pivnici v Pragi, vstopnine za stare kraljeve palače, baziliko sv. Vida in Zlato uličko na Hradčanih, vstopnina z degustacijo v pivovarni, vsi zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 40 EUR

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% vrednsoti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Češki Krumlov – Praga

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v Avstrijo ter naprej mimo Dunaja na Češko. Ob čudoviti pokrajini reke Vltave se pripeljemo do mesta ČEŠKI KRUMLOV. Mesto s slikovito lego na okljuku Vltave je eno najlepših srednjeveških čeških mest in je od leta 1992 pod zaščito UNESCA. Sprehod po očarljivih ulicah lepo ohranjenega starega mestnega jedra, ki mu preko 300 zgodovinskih zgradb daje edinstveno vzdušje. Glavna znamenitost mesta je grad iz 14. stol., ki sodi med najpomembnejše kulturno zgodovinske spomenike Evrope. Prosto za kavico in že smo na poti v PRAGO, kjer se zapeljemo v predel mesta imenovan VINOHRADI. Slavni slovenski arhitekt Jožef Plečnik je pustil močan pečat v češki prestolnici, saj je na povabilo takratnega češkoslovaškega predsednika Masaryka tukaj deloval med letoma 1920 in 1935, ko je prenovil in vtisnil novo podobo sedežu čeških vladarjev gradu Hradčani ter se lotil gradnje mogočnega sakralnega objekta, ki sodi v sam vrh njegovega ustvarjanja, cerkve Srca Jezusovega v Vinohradih. Po maši sledi vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Praga

Po zajtrku se najprej zapeljemo na grič nad levim bregom Vltave in obiščemo zgodovinski kompleks Hradčane. Praški grad je že stoletja sedež čeških vladarjev, v znameniti gotski katedrali sv. Vida so grobovi čeških kraljev in svetnikov: sv. Vida mučenca iz obdobja preganjanja kristjanov pod cesarjem Dioklecijanom, sv. Janeza Nepomuka in sv. Venčeslava, tudi grob Barbare Celjske … Sprehodimo se tudi po občudovanja vrednih grajskih dvoriščih in po znameniti »Zlati ulički.« Sledi sprehod po mestnem središču, kjer se ustavimo na slavnem Karlovem mostu iz katerega so vrgli v reko sv. Janeza Nepomuka, navduši nas mestni trg s številnimi lepimi palačami in mestno hišo na kateri občudujemo slavno astronomsko uro, spomenik Jana Husa, staro univerzo Carolinum, … V čudoviti Tynski cerkvi Marijinega vnebovzetja se ustavimo pri kipu sv. Cirila in Metoda ter se spomnimo blaženega škofa Slomška, saj je bila prav tukaj leta 1860 uvedena Slomškova bratovščina sv. Cirila in Metoda. Oglede zaključimo z mašo v cerkvi Marije Zmagovalke, kjer karmeličanke hranijo originalni kipec praškega Jezuščka. Za konec dneva pa nas čaka še pristno češko doživetje v eni od praških pivnic, kjer si ob večerji obvezno privoščimo še kozarec piva ali dva. Nočitev v hotelu.

3. dan: Praga – Češke Budejovice – Slovenija

Zajtrk. Češka je dežela piva, zato se odpeljemo v ČEŠKE BUDEJOVICE, ki so eno najpomembnejših pivovarskih mest v državi. V to se prepričamo med obiskom slovite pivovarne z degustacijo okusnega piva, ki sodi med najbolj znane na Češkem. Še kratek sprehod po starih ulicah tega srednjeveškega bisera, ki nas navduši s številnimi znamenitostmi: stolnica sv. Nikolaja, osrednji trg z lepimi meščanskimi hišami in mogočno Samsonovo fontano, … pa tudi kakšno krono lahko zapravimo v umetniških trgovinicah, ki se skrivajo za zanimivimi fasadami. Po maši nam preostane le še pot domov, kamor prispemo v nočnih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
2 Ocene in komentarji
Uredi po:OcenaDatum

Nataša in Marko Gabršček

Popotnik v skupini

To je najino prvo romanje z Aritoursom. Rada se ga bova spominjala. Predvsem po umirjenosti, milini in globini podajanja zgodovinske vsebine. Zelo je dragoceno, da ni hitenja, da se lahko duša napije lepot, ki jih je ustvaril človek, da bi z njimi slavil Boga. Pa da v tem noren hitenju ozaveščamo temelje evropske vere. Hvala gospe Slavici za čutečo bližino do vseh nas romarjev, za bogato podajanje vsebine, razumljivost vsebine, predvsem pa za mirnost. Bog vas živi še na mnoga leta!

20. decembra, 2023

Popotnik v skupini

Pohvalil bi tehnično izvedljivost romanja. V enem stavku bi strnil v: ”vse je bilo ob pravem času na pravem kraju”. Glede duhovnosti pa mi je od mnogih ostalo v spominu tudi Zgodba o brivcu.

20. decembra, 2023
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1