Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

MEDŽUGORJE, BOSNA in HERCEGOVINA

NOVO!
Od329 €
NOVO!
Od329 €
26. junija, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3177

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 26.6. - 30.6.2023
SLOVENIJA
MEDŽUGORJE, MOSTAR, SARAJEVO, JAJCE, PODMILAČJE, BANJA LUKA, SAMOSTAN MARIJA ZVEZDA in ŠURKOVAC
Max potnikov: 45
MEDŽUGORJE, MOSTAR, SARAJEVO, JAJCE, PODMILAČJE, BANJA LUKA, SAMOSTAN MARIJA ZVEZDA in ŠURKOVAC

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

26.06.2023 – 30.06.2023 45 oseb 329 € 2332
26.06.2023 – 30.06.2023 35 oseb 389 € 2332

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 1 polni penzion in 1 polpenzion v dobrem penzionu v Medžugorju, 1 nočitev z zajtrkom v hotelu v Sarajevu, 1 polpenzion v hotelu v Banja Luki (dvoposteljne sobe, TWC), večerja v etno restavraciji na Baščaršiji, vstopnina v muzej Avnoja, zunanji ogledi po programu, lokalni vodnik v Sarajevu, duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 75 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,60 EUR).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Medžugorje

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih krajev, vožnja na Hrvaško mimo Reke in Splita v MEDŽUGORJE. Po prihodu se najprej povzpnemo na Crnico, kjer se je Marija prvič prikazala otrokom. Po nastanitvi v dobrem penzionu sledi zgodnja večerja. Zvečer se pridružimo zbrani množici v farni cerkvi pri večerni molitvi rožnega venca in skupni maši. Nočitev.

2. dan: Medžugorje

Zajtrk in maša. Dopoldne se povzpnemo na Križevac, visok hrib nad vasjo, kjer stoji velik križ postavljen ob 1900. obletnici Kristusove smrti. Med vzponom proti vrhu opravimo pobožnost križevega pota. Po kosilu obiščemo nekdanje zasvojence v skupnosti za zdravljenje odvisnosti, kjer s trdim delom iščejo pot v novo življenje. Popoldne prosto za osebne pobožnosti in nakup spominkov. Zvečer se udeležimo večernega molitvenega programa (rožni venec, maša, čaščenje). Možnost spovedi. Večerja in nočitev.

 

3. dan:Medžugorje – Mostar – Sarajevo

Po zajtrku se zapeljemo v dolino Neretve, v središče Hercegovine MOSTAR. Sprehod po slikovitem starem mestnem jedru s številnimi džamijami, mostovi, čaršijami,… Ustavimo se ob največji mestni znamenitosti, obnovljenem kamnitem mostu čez Neretvo (prvega je dal zgraditi leta 1566 Mimar Hajrudin) in obiščemo novo veliko frančiškansko cerkev. Po maši še prosto za pravo bosansko kavo in že smo na poti v bosansko prestolnico SARAJEVO. V mestu, kjer se prepletata arhitekturi vzhoda in zahoda, so še vedno vidne posledice zadnje vojne. Ogled glavnih mestnih znamenitosti, med katere sodijo džamija iz 16. stol., stara pravoslavna cerkev, univerzitetna knjižnica, tipična muslimanska mestna hiša, olimpijski kompleks, Principov most, … Z obiskom Baščaršije, ki je s številnimi trgovinicami, obrtnimi delavnicami in čevapčičarnicami srce in duša mesta, sklenemo oglede in se odpravimo v tradicionalno restvracijo, kjer si privoščimo pravo bosansko večerjo. Nočitev v hotelu.

4. dan:Sarajevo – Mlinčiči – Jajce – Podmilačje – Slovenija

Po zajtrku slovo od Sarajeva. Po dolini reke Bosne vožnja v JAJCE, kjer se reka Pliva po čudovitih slapovih izliva v reko Vrbas. V bližini mesta najprej obiščemo Plivski jezeri oz. njuno najbolj slikovito točko, kjer se preko pragov lehnjaka večje jezero preliva v manjše. Tam so postavili kopico majhnih mlinov (t.i. MLINČIĆI), katerih tradicija sega vse v srednji vek. Nekoč so tu mleli žito, danes pa so predvsem turistični kraj in so ob velikem slapu v Jajcu zagotovo najbolj fotografirana atrakcija teh krajev. Sledi ogled mesta, ki predstavlja kulturno-zgodovinski spomenik z ostanki tipične bosanske, turške in kasneje še avstro ogrske arhitekture: srednjeveško obzidje, citadela, Sahat-kula, stolp sv. Luka,… Ogled muzeja AVNOJ-a, nato prosto za kosilo in kavico. Pot nadaljujemo do kraja PODMILAČJE, kjer obiščemo cerkev sv. Janeza Krstnika. Znamenito starodavno svetišče, ki se prvič omenja že v 15. stol., se je zaradi mnogih tukajšnjih ozdravljenj prijelo ime »bosanski Lurd«. Poleg obnovljene stare cerkve so po zadnji vojni zgradili še mogočno arhitekturno zelo zanimivo novo cerkev, kamor se predvsem 24. junija zgrinjajo množice romarjev iz številnih držav in različnih veroizpovedi. Po maši vožnja do hotela v Banja Luki ali okolici. Večerja in nočitev.

5. dan:Banja Luka – samostan Marija Zvezda – Šurkovac – Slovenija

Po zajtrku obiščemo BANJA LUKO, prestolnico Republike Srpske. Drugo največje mesto BIH ob reki Vrbas je politično, kulturno in gospodarsko središče bosanskih Srbov. Med sprehodom po mestu si ogledamo glavne znamenitosti: Kastel, Banski dvori, Narodno gledališče, pravoslavno cerkev Svete Trojice in slovito tržnico. Po ogledu nekaj prostega časa za kavico, ženske pa se zagotovo ne boste branile niti nakupom na znani tržnici. Na obrobju mesta obiščemo TRAPISTOVSKI SAMOSTAN MARIJE ZVEZDE. Vse do prve svetovne vojne je bila številna samostanska skupnost 200-tih menihov izredno dejavna na kulturnem in gospodarskem področju. Tedaj je bil to največji samostan trapistov na svetu ter nosilec razvoja v celotni regiji. Danes pa je to najmanjši trapistovski samostan na svetu in edini še delujoči na območju Balkana. V samostanu menihi že več kot 200 let po svoji recepturi proizvajajo sir trapist in odlično pivo. Pot nas vodi naprej mimo Prijedora v kraj ŠURKOVAC, mesto molitve in ozdravljenja. V tukajšnji župniji, kjer so pred 10-timi leti postavili novo cerkev Srca Jezusovega, deluje karizmatik p. Ivo Pavić. Veliko je pričevanj vernikov, ki jim je romanje v Šurkovac spremenilo življenje. Živa vera p. Pavića, s katero ga je obdaril Gospod, se kaže v spreobrnjenjih, osvoboditvah in ozdravljenjih. Srečanje s p. Pavićem in zaključna romarska maša. Sledi le še vožnja proti domu, kamor se vrnemo v poznih večernih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1