TURČIJA

Po Evropi

TURČIJA

 

7 dni

TURČIJA
TURČIJA
TURČIJA
TURČIJA
TURČIJA
 

»Po poteh sv. Pavla«

Prevoz

avtobusletalo

Turčija nedvomno skriva v sebi izjemen potencial. Zmagovito kombinacijo tvorijo prijazni ljudje, bogata zgodovina, odlična kulinarika ter ščepec skrivnostnosti s pridihom eksotike. Križajte našteto z globino svetega Pavla in hojo po poteh prvih krščanskih skupnosti in postalo bo jasno, zakaj je te kraje preprosto treba obiskati. Približali vam jih bomo z edinstveno kombinacijo turizma in romanja, starega in sodobnega, nakupovalno sproščenega in duhovno okrepljenega! 

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

12.10.2019 - 18.10.2019 

45 oseb

939,00 €

1921

 

35 oseb

995,00 €

1921

 (ZAGOTOVLJENO)

25 oseb

1.099,00 €

1921

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:avtobusni transfer na letališče in nazaj, letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine,6 polpenzionov in 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe, TWC), vsi ogledi in vstopnine po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačila:obvezne napitnine za šoferja in vodnika 25 EUR po osebi. Vožnja z ladjo po Bosporju z večerjo in glasbo: cca 35 EUR po osebi.

Možna doplačila:enoposteljna soba 120EUR.

Odstopnina: 47EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 18 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila: 300 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Splošni pogoji so sestavni del programa.

Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

CENA:  939 EUR (45 potnikov), 969 EUR (40 potnikov), 995 EUR (35 potnikov), 1.039 EUR (30 potnikov), 1.099 EUR (25 potnikov)

Program potovanja:

1. dan: sobota, 12. oktober    Zagreb –Izmir – Kusadasi

Odhod avtobusa iz različnih krajev ter prevoz do letališča v Zagreb in polet preko Istanbula v IZMIR. Danes tretje največje mesto v Turčiji se je v antiki imenovalo Smirna. Od nekoč tako pomembnega mesta je ohranjenih le nekaj ostankov v arheološkem mestu ki si ga ogledamo. Vožnja v Kusadasi. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: nedelja, 13. oktober   Efez – Kusadasi

Zajtrk. Celodnevni ogled EFEZ-a, ki gaupravičeno prištevamo k enemu od sedmerih svetovnih čudes. Najbolje ohranjeno antično mesto je dve leti gostilo sv. Pavla, ki je tukaj zapustil močno krščansko skupnost, v tistem času pa je mesto veljalo tudi za eno od petih najpomembnejših v rimskem imperiju. S kamni tlakovane ulice nas popeljejo do slavnih svetišč, gledališča, knjižnice, palače in stanovanjskih zgradb. Tu je bil leta 431 tretji ekumenski koncil. Seveda ne smemo pozabiti, da je tukaj deloval tudi apostol Janez, kateremu je posvečena bazilika, ki jo obiščemo v SeldžukuPo izročilu je svoja zadnja leta tukaj preživela Božja Mati Marija. Zapeljemo se na hrib nad mestom, kjer so odkrili hišo v kateri bi naj Marija živela.Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: ponedeljek, 14. oktober      Kusadasi – Hierapolis – Pamukkale

Po zajtrku vožnja do antičnega mesta HIERAPOLIS, ki ga je dal zgraditi kralj Pergamon Eumenes II. V 1. stol. je bilo mesto zaradi potresa porušeno, najpomembnejši arheološki ostanki pa nam pričajo o bogastvu v helenističnem in bizantinskem obdobju. Sprehod čez antično mesto, kjer je v časih zgodnjega krščanstva živel in umrl tudi apostol Filip. Krajša vožnja v PAMUKKALE, kjer se kot bela čipka razgrnjena po pobočju bohoti kamenina, ki jo prinaša iz globin topla voda. Sprehod med bazenčki in ob slavnem rimskem kopališču. V bližini na križišču glavnih poti je LAODIKEA, eden izmed krajev sedmerih cerkva, kjer so arheologi šele začeli z odkopavanjem. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: torek, 15. oktober      Pamukkale – Filadelfija – Pergamon

Zajtrk. Pot nadaljujemo po rodovitni vinorodni pokrajini v nekdanjo FILADELFIJO, današnji Alasehir. Sprehod med ostanki bizantinske bazilike. V Razodetju je zapisano »Vem za tvoja dela. Glej, pred tabo sem na stežaj odprl vrata, ki jih nihče ne bo mogel zapreti.« Popoldan prispemo v antični PERGAMON, glavno mesto antične Male Azije in nekdanje grško središče znanosti in umetnosti, kjer se je nahajala ena od treh največjih knjižnic antičnega sveta. Tudi to je eno od sedmih mest Janezovega razodetja. Ogled slikovite in lepo ohranjene akropole nad sodobnim mestom. V bližnjem Galenovem zdravilišču Asklepion nam bo razodeto, kako so zdravili v antiki. Ogledamo si tudi »Rdečo baziliko«, znotraj katere je nekoč stala cerkev, ena od sedmih cerkva razodetja. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: sreda, 16. oktober      Pergamon – Bursa – Istanbul

Zajtrk. Nadaljevanje poti do BURSE, glavnega mesta nekdanjega otomanskega cesarstva. Ob vznožju gore Olympus je ob Marmarskem morju zraslo veliko mesto. Ogledamo si znamenito zeleno mošejo in mavzolej Mehmeda I. Še vožnja do Istanbula. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: četrtek, 17. oktober   Istanbul

Dan namenjen spoznavanju ISTANBULA, večmiljonske metropole razlićčnih narodov in veroizpovedi.  Mesto je bilo usnovano že v 7. st. pr. Kr., kmalu pa je postalo zelo pomembno zaradi strateške lege med Marmarskim in Črnim morjem, saj so tod vodile pomembne trgovske poti. Po razdružitvi Rimskega imperija ga je Konstantin leta 330 poimenoval »Novi Rim«. Največji razcvet je doživelo v času cesarja Justinijana in prav iz tistega obdobja so tudi ohranjene največje znamenitosti. Ogled Modre mošeje, palače Topkapi, podzemnih cistern, bazilike sv. Modrosti-Haghia Sophia…, Popoldan sprehod po pokritem bazarju Kapali Čaršija, kjer so nakopičene ogromne količine zlata, srebra, usnja…. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: petek, 18. oktober      Istanbul – Zagreb

Vožnja na letališče ter polet v Zagreb. Obrok na letalu. Po pristanku le še vožnja z avtobusom v kraje odhoda.

Vse dni romanja bo maša v dogovoru z strokovnim vodjem.