TIROLSKA, JUŽNA TIROLSKA in DOLOMITI

Po Evropi

TIROLSKA, JUŽNA TIROLSKA in DOLOMITI

 

4 dni

TIROLSKA, JUŽNA TIROLSKA in DOLOMITI
TIROLSKA, JUŽNA TIROLSKA in DOLOMITI
TIROLSKA, JUŽNA TIROLSKA in DOLOMITI
 

HEILIGENBLUT, GROSSGLOCKNER, KRIMMLSKI SLAPOVI, INNSBRUCK, OPATIJA STAMS, MUZEJ SWAROWSKI, BRIXEN, BOLZANO, MERANO in DOLOMITSKA PANORAMSKA CESTA

Prevoz

avtobus

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

22.08.2019 - 25.08.2019 

45 oseb

419,00 €

19101

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:avtobusniprevoz po programu, cestnine, predornine, parkirnine in takse, 3 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnine po programu: Krimmlski slapovi, muzej kristalov Swarovski, samostan Stams, muzej Ötzi (v vrednosti 56 EUR), strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možno doplačilo: zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 8,91 EUR (za osebe starejše nad 75 let 13,36 EUR), enoposteljna soba 80 EUR.

Odstopnina:20 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina:15 EUR (na pogodbo).

Način plačila: 100 EURob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti do konca leta 2018.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

CENA: 419 EUR (45 oseb); 439 EUR (40 oseb); 459 EUR (35 oseb)

 

Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih. Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine.

Program potovanja:

1. dan: Slovenija – Heiligenblut – Grossglockner – Krimmlski slapovi

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev ter nadaljevanje vožnje v Avstrijo mimo Beljaka, Špitala in Lienza v najlepšo avstrijsko gorsko vasico Heiligenblut. Farna cerkev sv. Vincencija zgrajena v 14. stol. se s svojo vitkostjo lepo spaja z lepoto gorske pokrajine. V notranjosti pritegneta posebno pozornost poznogotski krilni oltar in kar 13 m visok sakrarij, v katerem hranijo sveto kri ter v kripti grob sv. Briciusa, ki bi naj v 10. stol. prinesel iz Bizanca dragoceno steklenico s Kristusovo krvjo. Po maši pot nadaljujemo po panoramski visokogorski cesti do razgledne ploščadi Franz – Joseph - Höhe nad ledenikom, kjer bo čas za sprehod in fotografiranje, potem pa naprej po izjemno slikoviti pokrajini do Edelweiss spitze, od koder se cesta prevesi na drugo stran in nas mimo Zell am See vodi do Krimmlskih slapov. Veličasten spektakel narave in skrivnostna zdravilna moč vode vsakogar prevzame med vzponom ob slapovih. Več o vodi, o njenem pomenu in uporabi pa izvemo in tudi občutimo v doživljajskem parku »Vodni svet«.  Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 

2. dan: Innsbruck – Wattens– Stams

Po zajtrku obiščemo prestolnico Tirolske INNSBRUCK, ki slovi po bogati kulturno-zgodovinski dediščini, lepih mestnih palačah, cerkvah in okoliških samostanih. Najprej obiščemo romarsko cerkev »Naše gospe med štirimi stebri«, najpomembnejšo tirolsko božjo pot. Po maši si med sprehodom po starem mestnem središču ogledamo dvor Hofburg, znamenito zlato strešico, mestni stolp in stari Rotovž (zunanji ogledi). Stolnica sv. Jakoba, ki jo krasi bogata baročna oprema in lepa poslikava je za nas Slovence še posebej privlačna zaradi Marijine podobe na glavnem oltarju, delo slikarja Cranacha,saj je po njej Leopold Layer upodobil Brezjansko »Marijo Pomagaj«. Naslednji postanek naredimo v kraju WATTENS, kjer nas med obiskom muzeja kristalov Swarovski, očara nenavadni svet igre kristalov, svetlobe in glasbe. V nadaljevanju dneva nas čaka še pravi biser avstrijskega baročnega stavbarstva, mogočni cistercijanski samostan STAMS v istoimenskem kraju. Leta 1273 ga je dala zgraditi Elizabeta Bavarska, današnjo podobo pa je dobil konec 17. stol. Samostanska cerkev je prava baročna umetnina, kjer po svoji lepoti in razkošnosti izstopa glavni oltar s številnimi kipi svetnikov, angelov, Adama in Eve, … V samostanu se nahaja tudi lepa viteška dvorana, ki jo krasijo freske s prizori iz življenja sv. Bernarda, del poslopja pa je že leta namenjen znani športni gimnaziji. V času po 2. sv. vojni je v Stamsu našlo zatočišče lepo število stiških menihov, dva med njimi sta postala celo opata. Ogled cerkve in njene okolice nas bo gotovo očaral. Vožnja nazaj v hotel, večerja in nočitev.

 

3. dan: Brixen – Merano – Bolzano

Po zajtrku nas pot vodi v Italijo preko znamenitega prelaza Brenner. Prvi daljši postanek naredimo v BRIXNU, ki je bil v preteklosti tudi zelo pomembno knezoškofijsko mesto. Tukajšnji škofje so kot svetni knezi vladali nad velikim ozemljem, ki je segalo tudi na slovenska tla. Ogled imenitne baročne katedrale, ki jo med drugim krasi ogromna freska Pavla Trogerja, »čaščenje Jagnjeta« (200m2) in romanskega križnega hodnika s freskami iz 12. stol. Sprehodimo se mimo škofijskih palač do glavnega trga, kjer občudujemo še ostale turistične znamenitosti tega lepega mesta. Po maši nadaljevanje poti v MERANO, že dolgo znano letoviško in zdraviliško mesto, obdano z griči na katerih se bohotijo prostrani vinogradi in sadovnjaki. Zaradi blagodejne klime je kraj že v preteklosti privabljal mnoge evropske vladarje, med njimi tudi cesarico Sissi, ženo cesarja Franca Jožefa. Sprehod po starem mestnem središču, ki ga krasijo lepe palače in parki. Sledi vožnja v BOLZANO, pokrajinsko prestolnico in največje mesto na Južnem Tirolskem. Tukajšnje mešano prebivalstvo nemške in italijanske narodnosti je dalo mestu prav poseben pečat. Sprehod po ulicah obdanimi z značilnim arkadami, ogledamo si poznogotsko stolnico ter se podamo še mimo južnotirolskega deželnega muzeja, zadnjega domovanja ledenega človeka Ötzija katerega se tudi ogledamo. Sledi le še vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 

4. dan: Ortisei – dolomitska panoramska cesta – Cortina d'Ampezzo – Slovenija

Po zajtrku v vasici ORTISEI obiščemo znamenito lesarsko delavnico v kateri občudujemo izjemno lepe, ročno izdelane figure svetnikov, jaslic, … Pot pred nami bo polna čudovitih in dih jemajočih pogledov na čudovit dolomitski svet. Najprej nas čaka vožnja med strmimi gorami in dolinami vse do prelaza Passo Pordoi, ki se dviga v osrčju Dolomitov in od koder se nam ob lepem vremenu nudi čudovit pogled na okoliške vrhove kot so: Marmolada, Civetta, Monte Pelmo, … Pot nadaljujemo naprej, čez prelaz Falzarego, ki se nahaja na višini nad 2000m, vse do zelo znanega letoviškega mesta CORTINA D’AMPEZZO. Sprehod po mestu, ogled glavnih znamenitosti in prosto za kavico. Po zaključni romarski maši v tamkajšnji župnijski cerkvi, se podamo na pot proti domu. Ta nas pelje po Pustriški dolini, mimo Beljaka nazaj v Slovenijo. V kraje odhoda se vrnemo v poznih nočnih urah.