ŠVICA, alpski biser

Po Evropi

ŠVICA, alpski biser

 

5 dni

Einsiedeln
Luzern
Mariastein
ŠVICA, alpski biser
 

Švicarski romarski središči Einsiedeln in Mariastein

Prevoz

avtobus

 “Če znal ujeti vse lepote te dežele bi v stih, žal še neznan, zanamci rekli bi, to so laži, tako nebeškega kraja na zemlji naši ni!” 

A v samem srcu Evrope, skrita med zasneženimi alpskimi vršaci, leži dežela, katere naravne lepote so skoraj neopisljive. Vrhovi alpskih gora, ki se zrcalijo v “ogledalu” nešteto smaragdnih jezer, slikovite doline, bučanje slapov in pristna narava popolnoma prevzamejo vse naše čute. Idilično podobo nam dopolnijo očarljive gorske vasice, ki so daleč od ponorelega sveta ostale v času naših babic in dedkov,  do njih pa vodijo le pešpoti ter na svetu edinstvene gorske zobate železnice. In ne nazadnje so tu vedno gostoljubni domačini, ki skrbijo, da življenje v njihovi čudoviti deželi teče kot »švicarska ura«. V vsakem izmed njih živi legenda švicarskega narodnega junaka Viljema Tella, tako kot je v naših srcih usmiljena Mati Božja, kateri se poklonimo v dveh največjih švicarskih božjih poteh v Einsiedelnu in Mariastein.

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

03.07.2017 - 07.07.2017 (ZAGOTOVLJENO)(RAZPRODANO)

45 oseb

379,00 €

1721

Cena vključuje:

avtobusni prevoz po programu, cestnine, predornine, parkirnine in takse, 3 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), zunanji ogledi po programu, vstopnina v samostan St. Gallen ter za ogled sirarne in renskih slapov, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Obvezna doplačila
Prijavnina: 13 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb
Možna doplačila
Enoposteljna soba: 75 EUR
Odstopnina: 17 EUR
Vožnja z zobato železnico in gondolo na Pilatus cca. 58 CHF
   
Opombe:

Splošni pogoji so sestavni del programa.

 
Način pačila:

100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Program potovanja:

1. dan: ponedeljek, 3. julij Slovenija – St. Gallen – Einsiedeln  
Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v Avstrijo ter naprej mimo Salzburga, Innsbrucka in Feldkirchna v Švico do ST. GALLENA. Ogled enega najpomembnejših benediktinskih samostanov, ki ga je ustanovil priljubljen irski misijonar sveti Gal že v 7. stol. Velikanski samostanski kompleks, bogata baročna knjižnica in mogočna katedrala nas prepričajo o nekdanji slavi in pomembnosti tega duhovnega in verskega središča. Proti večeru prispemo v EINSIEDELN, najbolj znano in priljubljeno švicarsko romarsko središče. V lepi baziliki Naše ljube Gospe imamo mašo in si ogledamo njeno bogato notranjost. Večerja in nočitev v hotelu.
 
2. dan: torek, 4. julij Einsiedeln – Pilatus – Luzern – Engelberg – Einsiedeln
Maša. V Švici so na številne alpske vršace speljali gorske železnice in z eno najbolj drznih se povzpnemo na goro PILATUS na višino 2132 m., od koder se nam ponudi čudovit razgled na Luzern in okoliške gore. Vrnitev v dolino z vzpenjačo. Eno najlepših in najstarejših švicarskih mest LUZERN, ki se razprostira ob Vierwaldsttaterskem jezeru, je poznano predvsem po svojih pokritih mostovih čez reko Reuss. Ogled mestnih znamenitosti, med katerimi je gotovo najbolj znan v skalo vklesan simbol Luzerna, speči lev. Preko alpskega prelaza se odpeljemo v ENGELBERG, znano zimsko-športno središče, kjer se v sirarni znotraj kompleksa čudovitega benediktinskega samostana seznanimo z načinom pridelave tamkajšnjega sira. Seveda bo sir mogoče tudi kupiti. Vrnitev v Einsiedeln, večerja in nočitev.
 
3. dan: sreda, 5. julij Einsiedeln – Bern – Mariastein 
Vožnja mimo največjega švicarskega mesta Zürich v BERN. Prestolnica švicarske konfederacije je danes pod zaščito UNESCA, in je eno najbolje ohranjenih evropskih srednjeveških mest. Ob vhodu v staro mestno jedro nas pričakajo medvedi, po katerih je Bern tudi dobil svoje ime. Mesto se ponaša s številnimi znamenitostmi: mestna hiša, stolp z astrološko uro, katedrala sv. Vincencija, palača švicarske konfederacije, lepo poslikana pročelja hiš, ... Nadaljevanje poti proti Baslu. V bližini mesta leži priljubljen romarski kraj MARIASTEIN, kjer so benediktinci podobno kot v Einsiedelnu postavili mogočno baročno cerkev ob milostni kapeli. Legenda o čudežni rešitvi in številna uslišanja vedno znova privabljajo v to Marijino romarsko središče številne romarje. Maša. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.
 
4. dan: četrtek, 6. julij Basel – Slapovi Rena – Stein am Rhein – Slovenija
Dopoldan ogled BASLA, drugega največjega švicarskega mesta in središča istoimenskega kantona ob reki Ren. Sprehod po starem mestnem jedru z ogledom znamenitega Tinguely vodnjaka, najstarejše švicarske univerze, ustanovljene že leta 1460, mestne hiše in stolnice, kjer je pokopan Erazem Roterdamski. Maša. Vožnja do bližine Schaffhausna, kjer se največja zahodnoevropska reka spusti čez skalnat teren in ustvarja znamenite RENSKE SLAPOVE. Od največjih in najbolj vodnatih evropskih slapov nas pot vodi po dolini reke Ren v slikovito vasico STEIN AM RHEIN. Med sprehodom po glavni ulici do mestne hiše in cerkve na glavnem trgu, nam čudovite poslikave hiš pričarajo marsikatero švicarsko zgodbo. Slovo od prelepe dežele in povratek nazaj v Slovenijo. V kraje odhoda prispemo v poznih nočnih urah oz. zgodnjih jutranjih urah prihodnjega dne.