SONČNA SICILIJA

Po Evropi

SONČNA SICILIJA

 

4 dni USPEŠNICA

SONČNA SICILIJA
 

Siracuza, Noto, Catania, Etna, Taormina , Cefalu, Palermo, Monreale

Prevoz

letalo

Sicilija! Največji otok v Sredozemlju, ki so ga zaradi njegove izredno ugodne lege osvajali različni narodi in na njem pustili neminljive spomenike svoje kulture, umetnosti in arhitekture. Na popotovanju po Siciliji občudujemo ostanke grške in rimske kulture v templjih, gledališčih in vilah, čudovite zlate mozaike v katedralah, bogastvo slavnih mest... Očara pa nas tudi narava od pomarančnih nasadov, vinogradov, žitnih polj, nasadov agrumov do zasneženih vrhov Etne. In ne nazadnje, obiščemo tudi predvsem Italijanom priljubljene božje poti: Palermo (sv. Rozalija) in  Siracusa ("Solzna Marija" in sv. Lucija).

Vse našteto je zagotovo dovolj velik argument, da se nam pridružite na tem čudovitem romanju v zgodnjepomladanskem času, ko so na Siciliji temperature že skorajda poletne. K dokončni odločitvi pa bo zagotovo pripomogla še

IZJEMNA CENA – priložnost, ki je torej res ne smete zamuditi!

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

24.03.2019 - 27.03.2019 (ZAGOTOVLJENO)(RAZPRODANO)

40 oseb

499,00 €

1930

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:letalski prevoz na Sicilijo in nazaj, letališke in varnostne pristojbine ter prtljaga do 10kg (max. dimenzij 55x40x20), avtobusni prevoz po programu, transfer na letališče in nazaj, cestnine, parkirnine, 3 x polpenzion v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi zunanji ogledi po programu ter vstopnine v katedralo v Palermu in Monrealu, kapelo Palatina, arheološki park v Siracusi in amfiteater v Taormini (vstopnine skupaj cca. 40 EUR), strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila: enoposteljna soba 100 EUR, vzpon na Etno z džipi in žičnico pribl. 65 EUR, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Tas Elvia 9,81 EUR, dodatna prtljaga do 15kg cca. 45 EUR

Odstopnina: 25 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 18 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila: 150EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

CENA: 499 EUR (40 potnikov); 539 EUR (35 potnikov);  559 EUR (30 potnikov)

Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov, v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih pa potovanje odpovedati. Dovoljujemo si možnost manjše spremembe programa, vendar ne v škodo njegove vsebine.

 

ZARADI REZERVACIJE LETALSKIH KART ZBIRAMO

PRIJAVE NAJKASNEJE DO 21. JANUARJA 2019

OZ. DO ZASEDBE PROSTIH MEST!

Program potovanja:

1. dan: nedelja, 24. marec               Slovenija – Siracuza – Noto – Catania

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Maribora, Celja in Ljubljane, vožnja do beneškega letališča ter jutranji polet v Catanio. Po pristanku vožnja do SIRACUSE, stare grške prestolnice Sicilije, ki so jo v 8. stol. pr. Kr. ustanovili Grki in je danes brez dvoma eno najlepših mest na Siciliji. Iz obdobja, ko so v mestu vladali Atenci, Kartažani in za njimi Rimljani, so se vse do današnjih dni ohranili številni dragoceni spomeniki: Apolonovtempelj, Rimski amfiteater, Arhimedov grob, Grško gledališče, Dionizijevo uho, s katerim bi naj Dioniz prisluškoval zapornikom, … Katedrala, nekoč Atenin tempelj, je bila zgrajena v 6. stol. V njej je tudi kapela, s srebrnim kipcem sv. Lucije, mučenke iz 3. stol. V času cesarja Dioklecijana jo je zaradi neomajne vere doletela mučeniška smrt. Njeno češčenje se je že v zgodnjem obdobju krščanstva razširilo po vsej današnji Evropi, kjer jo častijo kot zavetnico vida. Kot zaščitnici Sirakuze ji je posvečena tudi cerkev s pripadajočimi podzemnimi pokopališči.Maša. Sledi ogled moderne romarske cerkve »Solzne Marije«. Njeno ime je povezano z nenavadnim dogodkom z eno izmed domačink. Vožnjo nadaljujemo v NOTO, prestolnico baročne arhitekture na Siciliji. Med sprehodom po očarljivih ulicah, kar ne moremo verjeti, kako bogato arhitekturo ima lahko tako majhna vasica. Noto, ki je pod Unescovo zaščito, so po hudem potresu v 17. stol. obnovili in pri tem, iz domačega belega apnenca, ki daje danes mestecu značilno rumenkasto zlato barvo, zgradili prekrasne baročne palače in cerkve. Po ogledih si vzamemo čas za kavico in po mnenju mnogih, najboljši sladoled na Siciliji! Vožnja do hotela v Catanii ali okolici, večerja in nočitev.

2. dan: ponedeljek, 25. marec         Etna – Taormina

Po zajtrku vzpon na ETNO, ki je s 3350 m nadmorske višine najvišji vrh Sicilije in najvišji še delujoči vulkan v Evropi. Z avtobusom se zapeljemo do 1910 m visoko ležečega platoja. Možnost sprehoda po obronku manjšega ognjenika, od koder se ponuja čudovit razgled. Opazujemo lahko paro, ki se dviga nad manjšimi kraterji pa tudi sneg na vrhu vulkana. Po želji za doplačilo možen vzpon s terenskimi vozili in gondolo do višine 2900 m, do samega vrha (3.340 m) pa tudi peš, v spremstvu gorskih vodnikov (vzpon na vrh Etne je odvisen tudi od snežnih razmer na ognjeniku). Vrnitev v dolino in vožnja do bližnje TAORMINE, najbolj znanega letoviškega mesta na Siciliji. V starem mestnem jedru si ogledamo stolnico in za tem še grško-rimsko gledališče; prvotno helenistično gledališče so preuredili Rimljani. Po maši v mestnem vrvežu, številnih in bogato založenih prodajalnah ter vabljivih kavarnicah izkoristimo priložnost, da ob dobrem sicilijanskem cappuccinu doživimo pravi utrip tega temperamentnega sredozemskega otoka. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: torek, 26. marec                   Catania – Cefalu – Palermo

Po zajtrku obiščemo Catanio, ki je s svojim zgodovinskim središčem uvrščena na Unescovo listo kulturne dediščine, hkrati pa tudi tretjo svetnico Sicilije in zaščitnico Catanie - Sv. Agato. Catania je baročni biser otoka, krasi jo mogočna stolnica Sv. Agate, ki jo odlikuje tudi tretji največji zvon Italije. Maša. Mesto, ki je bilo eden prvih ciljev Garibaldijeve priključitve novi Italiji je zaznamovano tudi s simbolom vodnjaka – Fontana dell’Elephante iz 18. stol. Sledi vožnja v CEFALU ter sprehod po očarljivem ribiškem mestecu, zgrajenem ob vznožju skale v obliki glave. Kraj se ponaša z mogočno normansko stolnico iz 12. stol, ki jo krasijo zlati bizantinski mozaiki, ter zanimivimi starimi mestnimi pralnicami. Prosto za nakup spominkov, kavico ali pa tudi osvežitev v morju. Nadaljevanje vožnje do hotela v PALERMU ali okolici, večerja in nočitev.

4. dan: sreda, 27. marec                  Palermo – Monreale – Slovenija      

Po zajtrku sledi ogled sicilske prestolnice, kjer so v davni preteklosti živeli Feničani, Rimljani, Saraceni, Normani, Španci, Avstrijci, ... Mesto ob vznožju Monte Pellegrina nas zaradi svojih kulturno-zgodovinskih zakladov gotovo navduši. Ogled glavnih znamenitosti: katedrala odseva pravo sožitje različnih stilov in je ena najlepših stavb v Palermu. V cerkvi je tudi kapela s posmrtnimi ostanki sv. Rozalije, zaščitnice Palerma. Svetnica je živela v 12. stol. v votlini na Monte Pellegrinu, po njeni priprošnji je čudežno prenehala huda epidemija kuge, zato od tega časa velja za zavetnico proti kugi. Maša. Tudi normanska palača s palatinsko kapelo odseva vplive tako krščanske, kot tudi arabske kulture. Enako velja za cerkev San Giovanni degli Eremiti, kateri dajejo posebni čar prav arabske kupole. Nadaljevanje vožnje v bližnji MONREALE, kjer si ogledamo katedralo, vrhunec normanske arhitekture, katere zunanjost krasi bogata dekoracija, notranjost pa je v celoti prekrita s čudovitimi bizantinskimi mozaiki z mitološkimi motivi. Vožnja do letališča in večerni let na beneško letališče. Po pristanku transfer z avtobusom v kraje odhoda, kamor prispemo v nočnih urah.