SARDINIJA

Po Evropi

SARDINIJA

 

5 dni

  

EDINSTVENA PRILOŽNOST, IZJEMNA CENA!

Prevoz

letalo

Smaragdno morje, čudoviti naravni zalivi, klifi, riževe plaže, plaže snežno belega peska, skrivnostni nuragi, ... to je Sardinija. Otok, ki obiskovalce preseneti z naravnimi kontrasti ter barvitostjo regij. Ponaša  se z bogato preteklostjo, polno rimskih in kartažanskih ruševin, arhitekturnih znamenitosti, staro tradicijo ter divjo in čisto naravo. Je pretežno gorat otok sredi Sredozemskega morja, ki še zmeraj ohranja svojo naravno podobo. Krasijo ga gozdovi s celo tisočletnimi drevesi, majhna puščavska območja in močvirja,

v katerih živijo jeleni, divji konji in divji ptiči.

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

29.03.2020 - 02.04.2020 (ZAGOTOVLJENO)

45 oseb

699,00 €

2030

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:letalski prevoz na Sardinijo in nazaj, letališke in varnostne pristojbine ter 1 kos ročne prtljage do 10 kg (max. dimenzij 55x40x20cm), avtobusni prevoz po programu, transfer na letališče in nazaj, cestnine, parkirnine, 4 x polpenzion v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vinska degustacija in vstopnine po programu (cca. 50 EUR), strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila: enoposteljna soba 100 EUR, audio-guide sistem 7,5 EUR, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini 8,91 EUR, dodatna prtljaga do 15kg cca. 50 EUR.

Odstopnina: 35 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila: 150EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

CENA: 699 EUR (45 potnikov); 729 EUR (40 potnikov);  759 EUR (35 potnikov)

Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov, v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih pa potovanje odpovedati. Dovoljujemo si možnost manjše spremembe programa, vendar ne v škodo njegove vsebine.

 

ZARADI REZERVACIJE LETALSKIH KART ZBIRAMO

PRIJAVE NAJKASNEJE DO 1. DECEMBRA 2019

OZ. DO ZASEDBE PROSTIH MEST!

Program potovanja:

1. dan: Slovenija – Benetke – Olbia – Smaragdna obala – Porto cervo Palau Santa Teresa di Gullara

Odhod iz dogovorjenih krajev, transfer do letališča v Benetkah in polet na Sardinijo. Po pristanku v glavnem mestu OLBIA se odpeljemo na severozahodni del otoka, poznan kot Smaragdna obala. Med potjo uzremo najlepše peščene plaže. Mimo mondenega letoviškega kraja PORTO CERVO, kjer lahko občudujemo prestižne jadrnice in jahte, se odpeljemo do razgledne ploščadi nad mestecem PALAU. Od tam se nam razprostre pogled na skrivnostno otočje Maddalena, ki ga obdajajo turkizne lagune. Nadaljevanje poti na sever otoka do majhne obmorske vasi SANTA TERESA DI GULLARA, zagotovo ene izmed najbolj avtentičnih in slikovitih vasi na Sardiniji. Sprehod po zmeraj živahni vasici do zgodovinskega stolpa, od koder se razprostre čudovit pogled na pokrajino, skalnate formacije, ki se spuščajo v azurno modro morje, v daljavi pa lahko uzremo tudi Korziko. Nekaj prostega časa za okrepčilo, kavico ali sladoled za katerega velja, da je najboljši sladoled na otoku. Po maši še vožnja do bližnjega polotoka CAPO TESTA, najsevernejši del otoka. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan: Castelsardo – Sassari Alghero

Po zajtrku vožnja do enega izmed najzanimivejših starih mest CASTELSARDO, nad katerim kraljuje grad po katerem je mesto tudi dobilo ime. Sprehod po starem mestnem jedru in ogled stolnice sv. Antona iz 16. stol. ter cerkve sv. Marije, ki hrani znamenito podobo črnega Kristusa. V bližini si ogledamo še znamenitega kamenega slona, nato pa pot nadaljujemo v notranjost otoka v mesto SASSARI. Sprehod do Piazza d´Italia in obisk katedrale sv. Nikolaja iz 13. stoletja. Popoldne prispemo v ALGHERO ali malo Barcelono, kot mesto radi poimenujejo domačini. Sprehod skozi slikovite ozke uličice, ki so še zmeraj obdane z obzidjem, znotraj katerega se nahajajo škofija, katedrala Brezmadežnega spočetja ter številne cerkve, med njimi tudi cerkev sv. Frančiška, sv. Mihaela, sv. Barbare, Karmeličanska cerkev, ... Maša. Na obzidju lahko občudujemo enega najlepših sončnih zahodov. Mesto je še posebej živahno zvečer, ko na ulicah zaživijo umetniki, artisti, v številnih majhnih gostilnicah pa si lahko privoščimo kozarce žlahtne kapljice. Trgovinice ponujajo številne spominke, med najbolj znanimi so izdelki iz plutovca, vezenine ter nakit iz koral. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Alghero Neptunove jame Bosa Oristano

Po zajtrku in maši prosto za samostojni potep in raziskovanje Alghera, kdor bo želel, pa priporočamo ogled znamenitih Neptunovih jam, od koder se v Alghero vrnemo z ladjico (doplačilo). Po čudoviti panoramski cesti se zapeljemo v mestece BOSO, katerega stari del je vzidan v hrib in na vrhu katerega stojita lepo ohranjena cerkev in graščina. Z vrha se razprostre čudovit razgled na mesto pod nami, ki ga obdaja kristalno morje. Sardinija slovi tudi po izvrstnih vinih, zato si privoščimo pokušino le-tega. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Oristano – Tharos – Barumini  su Nuraxi –Cagliari

Zajtrk. Čudovita obalna letovišča, posejana vzdolž mondene severne obale, so pravo nasprotje presenetljivo razgibane gorate notranjosti in mirnejših južnih območij. Ogled ostankov antičnega mesteca THARROS, ki so ga zgradili Feničani v 8. stol. pred Kristusom in je veljalo dolga stoletja za izredno pomembno pristanišče. Nadaljevanje vožnje proti jugu otoka do kraja BARUMINI SU NURAXI, kjer si ogledamo največji sklop nuraghov na otoku. Skrivnostni nuragi so bivališča, zgrajena v obliki stolpa in so najlepši primerek prazgodovinske kulture, ki se je tu razvila sredi drugega tisočletja pred Kristusom. Osupnila nas bo trdnjava, ki je bila del tukajšnjega cvetočega mesta. Maša. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.  

5. dan:  Cagliari – Benetke Slovenija

Zajtrk. Za konec našega romarskega popotovanja po Sardiniji nas čaka še ogled glavnega mesta CAGLIARI, ki leži na jugu otoka ob t.i. angelskem zalivu. Mesto s prvotnim imenom Karaly je bilo ustanovljeno okoli 8. stol. pred Kr. kot ena izmed feničanskih kolonij na Sardiniji. Mestu so vladali različni gospodarji, kar je vidno v slogih mnogih spomenikov, palač in cerkva. Središče je polno ozkih uličic, ki dajejo mestu poseben čar in slikovitost. Podobno kot Rim, je bilo  mesto zgrajeno na sedmih gričih, ki označujejo zgodovinske soseske mesta. Sprehod po starem delu mesta do razgledne ploščadi od koder se nam razprostre pogled na mesto in pristanišče ter naprej do bazilike Santa Maria di Castello iz 13. stol., ki nas navduši tako z zunanjostjo kot bogato notranjostjo. Še nekaj prostega časa za samostojni potep, kavico, nakup spominkov. Sledi  transfer na letališče in polet v Benetke, od koder sledi prevoz v kraje odhoda.