SAN GIOVANNI ROTONDO in ASSISI TER MONTE SANT'ANGELO in LORETO

Po Evropi

SAN GIOVANNI ROTONDO in ASSISI TER MONTE SANT'ANGELO in LORETO

 

4 dni USPEŠNICA

PATER pIJ
San Giovanni Rotondo
 

Prevoz

avtobus

ASSISI in SAN GIOVANNI ROTONDO, MONTE SANT'ANGELO in LORETO

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

22.06.2019 - 25.06.2019 (ZAGOTOVLJENO)(RAZPRODANO)

45 oseb

329,00 €

19116

 

335 oseb

379,00 €

19116

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 3 polpenzioni v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi zunanji ogledi po programu, prevoz z lokalnim avtobusom v San Giovanni Rotondo, vstopnina in lokalno vodenje v Assisiju, avdio guide sistem (slušalke), duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možno doplačilo: zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 8,91 EUR (za osebe starejše nad 75 let 13,36 EUR), enoposteljna soba 75 EUR.

Odstopnino v znesku 17 EURvam nudimo v kolikor bi zaradi bolezni, smrti v družini ali višje sile  potovanje morali odpovedati. Ob predložitvi uradnega pisnega potrdila vam vrnemo vsa vplačila, obdržimo le plačilo zavarovanja in administrativne stroške. Če se odločite zanjo, mora biti vplačana skupaj z akontacijo. Vsako naknadno sklepanje zavarovanja je neveljavno. Če potnik ne prične potovanja na dan, ki je določen kot začetek potovanja in tega pred začetkom ne odpove, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačil na osnovi plačane odstopnine.

Prijavnina:13 EUR na pogodbo

Način plačila: 50 EURob prijavi, možnost odplačevanja na obroke.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

Program potovanja:

1. dan: sobota, 22. junij Slovenija – Assisi
Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo in s krajšimi postanki mimo Benetk, po slikoviti Toskani in Umbriji v ASSISI, mesto sv. Frančiška in sv. Klare. Z ogledi pričnemo z obiskom najimenitnejše in najlepše stavbe, bazilike sv. Frančiška. Dve mogočni gotski cerkvi sta zgrajeni ena nad drugo, z lepimi freskami pa so ju obogatili znani umetniki: Giotto, Simeone Martini, Giunto, Pisano in drugi. V kripti pod glavno ladjo se nahaja svetnikov grob z njegovimi posmrtnimi ostanki, kamor jih je položil brat Elija. V njegovi bližini so relikvije njegovih štirih zvestih učencev, enemu izmed njih, sv. Rufinu je posvečena tudi stolnica. Po maši sprehod po ozkih mestnih ulicah, kjer si ogledamo glavni trg, lepe palače, ostanke Minervinega templja, baziliko sv. Klare, stolnico, ... v prostem času pa si privoščimo še pravi italijanski kapučino. Večerja in nočitev v hotelu.
 
2. dan: nedelja, 23. junij
Assisi – Monte Sant'Angelo – San Giovanni Rotondo
Po zajtrku se ustavimo na ravnini pod mestom. V lepi, mogočni cerkvi Angelske Matere božje se nahaja kapelica Porcijunkula, Frančiškov najljubši prostor, saj je tukaj največ molil in premišljeval. Po maši nadaljevanje vožnje ob obali Jadranskega morja v pokrajino Apuljo, do Garganskega polotoka. Po slikoviti cesti se vzpnemo do mesteca MONTE SANT'ANGELO, kjer je prvo svetišče stalo že v davnem 5. stol., ko se je nadangel Mihael prikazal krajevnemu škofu. Ogledamo si znamenito romarsko cerkev sv. Mihaela, nato pa se odpravimo v bližnji SAN GIOVANNI ROTONDO. Večerja in nočitev v hotelu. 
 
3. dan: ponedeljek, 24. junij San Giovanni Rotondo 
Zajtrk. Naš dan namenimo obisku enega najpriljubljenejših romarskih središč v Italiji. V tukajšnjem kapucinskem samostanu je živel in deloval vse do svoje smrti Francesco Forgione, ki si je redovno ime pater Pij izbral pri 23. letih, ko je bil posvečen v duhovnika. Skoraj vse življenje je nosil stigme - znamenja Kristusovih ran in je bil izredno priljubljen spovednik. Leta 1999 ga je papež sv. Janez Pavel II. po enem najkrajših postopkov v zgodovini Cerkve razglasil za blaženega in nato leta 2002 za svetnika. Tekom dneva obiščemo svetnikov grob v kripti nove moderne cerkve, katere hodnik in grob je z veličastnimi mozaiki obogatil naš rojak jezuit p. Marko Ivan Rupnik ter si ogledamo staro samostansko cerkev in muzej s spominsko sobo. Maša. Popoldne opravimo križev pot, ki se nahaja nad svetiščem, preostanek časa do večerje pa izkoristimo za osebne pobožnosti, nakup spominkov in samostojne oglede. Večerja in nočitev v hotelu.
 
4. dan: torek, 25. junij San Giovanni Rotondo – Loreto – Slovenija 
Po zajtrku vožnja v LORETO, ki slovi kot največje in najbolj priljubljeno Marijino romarsko središče Italije. V mogočni baziliki stoji Nazareška hišica, o kateri pripoveduje izročilo, da so jo sem prinesli angeli iz Nazareta in da je v njej bivala Sveta Družina. Po ogledu in sprehodu po trgu Matere božje, kjer se bohotijo mogočni vodomet in številne palače, delo slavnih italijanskih stavbenikov, se odpravimo proti domu. Mimo Bologne in Benetk se v kraje odhoda vrnemo v nočnih urah.