ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE

Po Evropi

ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE

 

5 dni

ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE: Loreto, Monte Sant
ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE: Loreto, Monte Sant
ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE: Loreto, Monte Sant
ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE: Loreto, Monte Sant
ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE: Loreto, Monte Sant
 

ASSISI in PADOVA

Prevoz

avtobus

Napoti med nasadi oljk in modrino morja, prelivajočega se v nebo, odkrivamo varna sidrišča človekovega  kulturnega ustvarjanja.  Obdelovanje zemlje okoli stožičastih trulov in molitev v starodavni baziliki velikega dobrodelnika Miklavža so prebivalci dna italijanskega škornja vedno združevali v nedeljivo celoto. Spremljalo pa jih je tudi zlo in prav zaradi pomoči v boju zaper to si je eno od votlin za svetišče izbral nadangel Mihael. Pater Pij je bil stoletja kasneje njegov zvesti sodelavec in je priprošnjik v stiskah še danes. Vsemu temu se pridružuje eno najstarejših svetišč evharističnega čudeža, ter Marijino svetišče z nazareško hišico.

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

25.06.2019 - 29.06.2019 (ZAGOTOVLJENO)

45 oseb

389,00 €

1911

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 4 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi zunanji ogledi po programu, prispevek in vodenje v baziliki v Assisiju, prevoz z lokalnim avtobusom v San Giovanni Rotondo, avdio guide sistem (slušalke), duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 8,91 EUR (za osebe starejše nad 75 let 13,36 EUR), enoposteljna soba 90 EUR.

Odstopnino v znesku 18 EURvam nudimo v kolikor bi zaradi bolezni, smrti v družini ali višje sile  potovanje morali odpovedati. Ob predložitvi uradnega pisnega potrdila vam vrnemo vsa vplačila, obdržimo le plačilo zavarovanja in administrativne stroške. Če se odločite zanjo, mora biti vplačana skupaj z akontacijo. Vsako naknadno sklepanje zavarovanja je neveljavno. Če potnik ne prične potovanja na dan, ki je določen kot začetek potovanja in tega pred začetkom ne odpove, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačil na osnovi plačane odstopnine.

Način plačila: 50 EURob prijavi, možnost odplačevanja na obroke.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali romanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih

Program potovanja:

1. dan: torek, 25. junij              Slovenija – Padova – Assisi

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Lendave. Vožnja v Italijo in naprej mimo Benetk v PADOVO, mesto sv. Antona in sv. Leopolda Mandiča. Nekoč pomembno rimsko središče je v času gospodovanja rodbine Carraresi postalo pomembno kulturno in umetniško mesto. Naš glavni cilj je obisk ene najbolj slavnih in priljubljenih romarskih svetišč, bazilike sv. Antona. V veličastni cerkvi, ki jo krasi osem kupol in dva zvonika obiščemo svetnikov grob, si ogledamo njeno bogato opremljeno notranjost ter pristopimo k sv. maši. Po maši sprehod po zanimivem starem mestnem središču, znanem po mnogih znamenitih palačah: univerza, palača della Ragione, cerkev Degli Eremitani, kapela Scrovegni z znamenitimi Giottovimi freskami, ki prikazujejo Jezusovo življenje, cerkev sv. Justine, kip Gattamelata (zunanji ogledi), ... Pred odhodom še obisk cerkve in samostana bratov kapucinov, kjer je grob svetnika Leopolda Mandiča, ki je slovel kot neutrudljiv spovednik. Vožnjo nadaljujemo po slikoviti Toskani in Umbriji v ASSISI, mesto sv. Frančiška in sv. Klare. Ustavimo se na ravnini pod mestom. V lepi, mogočni cerkvi Angelske Matere božje se nahaja kapelica Porcijunkula, Frančiškov najljubši prostor, saj je tukaj največ molil in premišljeval. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 

2. dan: sreda, 26. junij             Assisi – San Giovanni Rotondo

Zajtrk. Dan pričnemo z obiskom najimenitnejše in najlepše stavbe, bazilike sv. Frančiška. Dve mogočni gotski cerkvi sta zgrajeni ena nad drugo, z lepimi freskami pa so ju obogatili znani umetniki: Giotto, Simeone Martini, Giunto, Pisano in drugi. V kripti pod glavno ladjo se nahaja svetnikov grob z njegovimi posmrtnimi ostanki. V njegovi bližini so relikvije njegovih štirih zvestih učencev, enemu izmed njih, sv. Rufinu je posvečena tudi stolnica. Po maši sprehod po ozkih mestnih ulicah, kjer si ogledamo glavni trg, lepe palače, ostanke Minervinega templja, baziliko sv. Klare, stolnico, ... Po ogledih se podamo na pot proti jugu, ob obali Jadranskega morja do hotela v SAN GIOVANNI ROTONDO. Večerja in nočitev.

 

3. dan: četrtek, 27. junijSan Giovanni Rotondo – Monte Sant'Angelo

Zajtrk. V tukajšnjem kapucinskem samostanu je živel in deloval vse do svoje smrti Francesco Forgione, ki si je redovno ime pater Pij izbral pri 23. letih, ko je bil posvečen v duhovnika. Skoraj vse življenje je nosil stigme - znamenja Kristusovih ran in je bil izredno priljubljen spovednik. Leta 1999 ga je papež Janez Pavel II. po enem najkrajših postopkov v zgodovini Cerkve razglasil za blaženega in nato leta 2002 za svetnika. Sledi obisk svetnikovega groba v kripti nove moderne cerkve, katere hodnik in grob je z veličastnimi mozaiki obogatil jezuit p. Marko Ivan Rupnik. Še ogled stare samostanske cerkve in muzeja s spominsko sobo. Maša. popoldne vožnja v kraj MONTE SANT'ANGELO in ogled romarske cerkve sv. Mihaela, kjer je prvo svetišče stalo že v davnem 5. stol., ko se je nadangel Mihael prikazal krajevnemu škofu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

4. dan: petek, 28. junij             Bari – Alberobello – Termoli

Po zajtrku vožnja v BARI, prestolnico Apulije, ki je bila v preteklosti središče bizantinske oblasti v Italiji. Mesto je še posebej zanimivo za otroke, saj je tukaj pokopan njihov veliki dobrotnik sv. Miklavž. V starem mestnem jedru, kjer se srečamo z že skoraj arabskim vrvežem, stoji mogočna Basilica di San Nicola. Zgradili so jo v 11. stol., da bi vanjo pokopali truplo sv. Nikolaja. Po maši v kripti s Svetnikovim  grobom ogled bogato opremljene notranjosti z veliko dragocenostmi: ciborij iz 12. stol., škofovski prestol, lepe freske... V mestu je še nekaj znamenitosti vrednih ogleda: grad Friderika II., stolnica, palača prefekture,… Nadaljevanje poti v slikovito pokrajino Trulli, ki slovi po istoimenskih nenavadnih stožčastih bivališčih, ki jih občudujemo v mestecu ALBEROBELLO. Pozno popoldne slovo od Apulije in vožnja do hotela v okolici mesta Termoli. Večerja in nočitev.

 

5. dan: sobota, 29. junij          Termoli – Loreto – Slovenija

Po zajtrku se odpravimo v LORETO. Mesto slovi kot največje in najbolj priljubljeno Marijino romarsko središče Italije. V mogočni baziliki stoji Nazareška hišica, o kateri pripoveduje izročilo, da so jo sem prinesli angeli iz Nazareta in da je v njej bivala Sveta Družina. Maša ter sprehod po trgu Matere božje, kjer se bohotijo mogočni vodomet in številne palače, delo slavnih italijanskih stavbenikov. Sledi povratek proti domu. Mimo Bologne in Benetk se v kraje odhoda vrnemo v poznih nočnih urah.