ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE

Po Evropi

ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE

 

4 dni

ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE: Loreto, Monte Sant
ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE: Loreto, Monte Sant
ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE: Loreto, Monte Sant
ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE: Loreto, Monte Sant
ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE: Loreto, Monte Sant
 

ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE: Loreto, Monte Sant'Angelo, San Giovanni Rotondo, Bari, Lanciano

Prevoz

avtobus

Nazareška hišica v mogočni baziliki največjega italijanskega Marijinega romarskega središča v Loretu, sveti pater Pij v San Giovanni Rotondu, karizmatični duhovnik in neumorni spovednik, Monte Sant'Angelo - najstarejša evropska božja pot iz 5. stol. posvečena nadangelu Mihaelu, priljubljeni svetnik sveti Nikolaj –Miklavžiz Barija ter prvi in največji evharistični čudežv mestecu Lanciano so magneti, ki nas vlečejo na jug Italije. Med potjo po prelestni Apuliji občudujemo prostrane nasade oljk, vinske trte, sončnic, tobaka, paradižnika,… izjemno arhitekturo, skrivnostne trulle,... 

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

12.04.2018 - 15.04.2018 (ZAGOTOVLJENO)

45 oseb

329,00 €

1811

Cena vključuje:

avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 3 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi zunanji ogledi po programu, prevoz z lokalnim avtobusom v San Giovanni Rotondo, avdio guide sistem (slušalke), duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Obvezna doplačila
Prijavnina: 13 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb
Možna doplačila
Enoposteljna soba: 75 EUR
   
Odstopnina:: 17 EUR
Opombe:
Način pačila:

100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Program potovanja:

1. dan: četrtek, 12. april     Slovenija – Loreto – San Giovanni Rotondo
Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo in s krajšimi postanki mimo Benetk, Bologne ter Ancone v LORETO. Mesto slovi kot največje in najbolj priljubljeno Marijino romarsko središče Italije. V mogočni baziliki stoji Nazareška hišica, o kateri pripoveduje izročilo, da so jo sem prinesli angeli iz Nazareta in da je v njej bivala Sveta Družina. Maša ter sprehod po trgu Matere božje, kjer se bohotijo mogočni vodomet in številne palače, delo slavnih italijanskih stavbenikov. Nadaljevanje vožnje ob obali Jadranskega morja v SAN GIOVANNI ROTONDO. Večerja in nočitev v hotelu.
 
2. dan: petek, 13. april San Giovanni Rotondo – Monte Sant'Angelo
Večino dneva namenimo obisku romarskega središča. V tukajšnjem kapucinskem samostanu je živel in deloval vse do svoje smrti Francesco Forgione, ki si je redovno ime pater Pij izbral pri 23. letih, ko je bil posvečen v duhovnika. Skoraj vse življenje je nosil stigme - znamenja Kristusovih ran in je bil izredno priljubljen spovednik. Leta 1999 ga je papež sv. Janez Pavel II. po enem najkrajših postopkov v zgodovini Cerkve razglasil za blaženega in nato leta 2002 za svetnika. Tekom dneva obiščemo  svetnikov grob v kripti nove moderne cerkve, katere hodnik in grob je z veličastnimi mozaiki obogatil naš rojak jezuit p. Marko Ivan Rupnik ter si ogledamo staro samostansko cerkev in muzej s spominsko sobo. Maša ter možnost križevega pota, ki se nahaja nad svetiščem. Popoldne vožnja v bližnji MONTE SANT'ANGELO in ogled romarske cerkve sv. Mihaela, kjer je prvo svetišče stalo že v davnem 5. stol., ko se je nadangel Mihael prikazal krajevnemu škofu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
 
3. dan: sobota, 14. april Giovanni Rotondo – Alberobello – Bari – Termoli
Vožnja v BARI, prestolnico Apulije, ki je bila v preteklosti središče bizantinske oblasti v Italiji. Mesto je še posebej zanimivo za otroke, saj je tukaj pokopan njihov veliki dobrotnik sv. Miklavž. V starem mestnem jedru, kjer se srečamo z že skoraj arabskim vrvežem, stoji mogočna Basilica di San Nicola. Zgradili so jo v 11. stol., da bi vanjo pokopali truplo sv. Nikolaja. Po maši ogled bogato opremljene notranjosti z veliko dragocenostmi: ciborij iz 12. stol., škofovski prestol, lepe freske in kripta s Svetnikovim grobom. V mestu je še nekaj znamenitosti vrednih ogleda: grad Friderika II., stolnica, palača prefekture,… Nadaljevanje poti v slikovito pokrajino Trulli, ki slovi po istoimenskih nenavadnih stožčastih bivališčih, ki jih občudujemo v mestecu ALBEROBELLO. Pozno popoldne slovo od Apulije in vožnja do hotela v kraju Termoli ali okolici. Večerja in nočitev v hotelu.
 
4. dan: nedelja, 15. april Termoli – Lanciano – Slovenija 
Zjutraj se odpravimo v kraj LANCIANO, ki že več kot dvanajst stoletij čuva prvi in največji evharistični čudež v Katoliški cerkvi. Bil je božji odgovor menihu, ki je dvomil o resnični Jezusovi prisotnosti v evharistiji. Pri posvetitvi se je hostija spremenila v živo meso, vino pa je postalo prava kri strnjena v pet nepravilnih kepic. Oboje je na ogled v kelihu in monštranci na glavnem oltarju. Maša. Sledi povratek proti domu. Mimo Bologne in Benetk se v kraje odhoda vrnemo v poznih nočnih urah.