ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE

Po Evropi

ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE

 

4 dni

  

Loreto, Monte Sant'Angelo, San Giovanni Rotondo, Bari, Lanciano

Prevoz

avtobus

Napoti med nasadi oljk in modrino morja, prelivajočega se v nebo, odkrivamo varna sidrišča človekovega  kulturnega ustvarjanja.  Obdelovanje zemlje okoli stožičastih trulov in molitev v starodavni baziliki velikega dobrodelnika Miklavža so prebivalci dna italijanskega škornja vedno združevali v nedeljivo celoto. Spremljalo pa jih je tudi zlo in prav zaradi pomoči v boju zaper to si je eno od votlin za svetišče izbral nadangel Mihael. Pater Pij je bil stoletja kasneje njegov zvesti sodelavec in je priprošnjik v stiskah še danes. Vsemu temu se pridružuje eno najstarejših svetišč evharističnega čudeža, ter Marijino svetišče z nazareško hišico.

Cene in termini:

od 329,00 €

Trenutno še ni določenega termina

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 3 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi zunanji ogledi po programu, prevoz z lokalnim avtobusom v San Giovanni Rotondo, avdio guide sistem (slušalke), duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možno doplačilo:enoposteljna soba 75 EUR; zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 8,91 EUR, za osebe starejše nad 75 let je 50% pribitek, kar znese 13,36 EUR.

Odstopnino v znesku 17 EURvam nudimo v kolikor bi zaradi bolezni, smrti v družini ali višje sile  potovanje morali odpovedati. Ob predložitvi uradnega pisnega potrdila vam vrnemo vsa vplačila, obdržimo le plačilo zavarovanja in administrativne stroške. Če se odločite zanjo, mora biti vplačana skupaj z akontacijo. Vsako naknadno sklepanje zavarovanja je neveljavno. Če potnik ne prične potovanja na dan, ki je določen kot začetek potovanja in tega pred začetkom ne odpove, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačil na osnovi plačane odstopnine.

Način plačila: 100 EURob prijavi, možnost odplačevanja na obroke.

CENA: 329EUR, 359 EUR (35 oseb)

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali romanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program potovanja:

1. dan: sreda, 27. maj             Slovenija – Loreto – San Giovanni Rotondo

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo in s krajšimi postanki mimo Benetk, Bologne ter Ancone v LORETO. Mesto slovi kot največje in najbolj priljubljeno Marijino romarsko središče Italije. V mogočni baziliki stoji Nazareška hišica, o kateri pripoveduje izročilo, da so jo sem prinesli angeli iz Nazareta in da je v njej bivala Sveta Družina. Maša ter sprehod po trgu Matere božje, kjer se bohotijo mogočni vodomet in številne palače, delo slavnih italijanskih stavbenikov. Nadaljevanje vožnje ob obali jadranskega morja na polotok Gargano v SAN GIOVANNI ROTONDO. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: četrtek, 28. maj                    San Giovanni Rotondo Monte Sant'Angelo

Večino dneva namenimo ogledu enega najbolj priljubljenih italijanskih romarskih središč. V tukajšnjem kapucinskem samostanu je živel in deloval vse do svoje smrti Francesco Forgione, ki si je redovno ime pater Pij izbral pri 23. letih, ko je bil posvečen v duhovnika. Skoraj vse življenje je nosil stigme - znamenja Kristusovih ran in je bil izredno priljubljen spovednik. Leta 1999 ga je papež sv. Janez Pavel II. po enem najkrajših postopkov v zgodovini Cerkve razglasil za blaženega in nato leta 2002 za svetnika. Tekom dneva obiščemo  svetnikov grob v kripti nove moderne cerkve, katere hodnik in grob je z veličastnimi mozaiki obogatil naš rojak jezuit p. Marko Ivan Rupnik ter si ogledamo staro samostansko cerkev in muzej s spominsko sobo. Maša ter možnost križevega pota, ki se nahaja nad svetiščem. Popoldne vožnja v bližnji MONTE SANT'ANGELO in ogled romarske cerkve sv. Mihaela, kjer je prvo svetišče stalo že v davnem 5. stol., ko se je nadangel Mihael prikazal krajevnemu škofu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: petek, 29. maj            San Giovanni Rotondo – Alberobello – Bari – Termoli

Vožnja v BARI, prestolnico Apulije, ki je bila v preteklosti središče bizantinske oblasti v Italiji. Mesto je še posebej zanimivo za otroke, saj je tukaj pokopan njihov veliki dobrotnik sv. Miklavž. V starem mestnem jedru, kjer se srečamo z že skoraj arabskim vrvežem, stoji mogočna Basilica di San Nicola. Zgradili so jo v 11. stol., da bi vanjo pokopali truplo sv. Nikolaja. Po maši ogled bogato opremljene notranjosti z veliko dragocenostmi: ciborij iz 12. stol., škofovski prestol, lepe freske in kripta s Svetnikovim grobom. V mestu je še nekaj znamenitosti vrednih ogleda: grad Friderika II., stolnica, palača prefekture,… Nadaljevanje poti v slikovito pokrajino Trulli, ki slovi po istoimenskih nenavadnih stožčastih bivališčih, ki jih občudujemo v mestecu ALBEROBELLO. Pozno popoldne slovo od Apulije in vožnja do hotela v kraju Termoli ali okolici. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: sobota, 30. maj           Termoli – Lanciano – Slovenija

Zjutraj se odpravimo v LANCIANO, ki že več kot dvanajst stoletij čuva prvi in največji evharistični čudež v katoliški Cerkvi. Bil je božji odgovor menihu, ki je dvomil o resnični Jezusovi prisotnosti v evharistiji. Pri posvetitvi se je hostija spremenila v živo meso, vino pa je postalo prava kri strnjena v pet nepravilnih kepic. Oboje je na ogled v kelihu in monštranci na glavnem oltarju. Maša. Sledi povratek proti domu. Mimo Bologne in Benetk se v kraje odhoda vrnemo v poznih nočnih urah.