ROMARSKE POČITNICE v JUŽNO DALMACIJO

Po Evropi

ROMARSKE POČITNICE v JUŽNO DALMACIJO

 

5 dni

  

Duhovno vodstvo: upokojeni nadškof msgr. Alojz Uran

Prevoz

avtobus

   

  Z veliko Aritoursovo družino na 4. tradicionalne

ROMARSKE POČITNICE v JUŽNO DALMACIJO

                      ZADNJIH 6 MEST!

 

        DUBROVNIK, KORČULA, PELJEŠAC,

           MEDŽUGORJE in VEPRIC

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

10.09.2018 - 14.09.2018 (ZAGOTOVLJENO)

100 oseb

459,00 €

1815

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 3 polpenzioni in 1 polni penzion v dobrem hotelu 3* v Neumu (dvoposteljne sobe, TWC), izlet z ladjico na Korčulo ter na Pelješac, vstopnina v jamo Vjetrenice in za ogled zidu v Stonu, kosilo v etnolandu, ogled in degustacija v vinski kleti na Pelješacu, vožnja z gondolo v Dubrovniku, zaključno kosilo na poti domov (vse omenjeno je vključeno v ceno in znaša približno 110 EUR), strokovno in duhovno vodstvo, organizacija romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:enoposteljna soba 40 EUR

Odstopnina: 18 EUR (v primeru dokumentirane višje sile)

Prijavnina: 13 EUR na pogodbo ne glede na število prijavljenih oseb

Način plačila: 50 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti do konca leta 2018.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico romanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih

Program potovanja:

1. dan: ponedeljek, 10. september          Slovenija – Vepric – jama Vjetrenica – Neum

Odhod avtobusov iz dogovorjenih  krajev v zgodnjih jutranjih urah ter vožnja na Hrvaško, kjer ob poti naredimo postanek za, že tradicionalno, »Aritoursovo« jutranjo kavico in rogljiček, hkrati pa je to tudi prva priložnost, da se pozdravimo s »starimi in novimi« soromarji. Okrepčani nadaljujemo pot do VEPRICA,imenovanega tudi »hrvaški Lurd«, kjer je v podobnem okolju kot v Lurdu, tu urejena votlina z Marijinim kipom. Čeprav na Hrvaškem in ne v Franciji, tako tudi mi slavimo 160. obletnico lurških prikazovanj. Po maši nadaljevanje vožnje po slikoviti pokrajini v notranjost, kjer prvič tekom naših počitnic, prečkamo hrvaško-bosansko mejo. Pot nas pripelje do jame VJETRENICE, kjer se podamo v »skrivnostni podzemni svet«. Med sprehodom po urejenih poteh občudujemo naravne lepote, ki uvrščajo to jamo po raznovrstnosti le-teh na prvo mesto med vsemi na svetu. Za konec dneva se zapeljemo le še do hotela v NEUMU, kjer bodo prijazni gostitelji, vse dni počitnic, skrbeli za vaš »užitek in počitek«. Večerja in počitek.

 

2. dan: torek, 11. september                            Neum – Medžugorje – Neum

Po zajtrku vožnja »h Kraljici miru« v MEDŽUGORJE. Po prihodu se najprej povzpnemo na Crnico, kjer se je Marija prvič prikazala otrokom, nato sledi ogled svetišča ter nekaj prostega časa za osebne pobožnosti ali nakup kakšnega spominka. Po maši v tamkajšnji župnijski cerkvi, si v restavraciji bližnje etno vasi, privoščimo še pravo bosansko pojedino. Dobro okrepčani se zapeljemo nazaj »na morje«. Do večerje prosto za počitek in kopanje. Nočitev.

 

 

3. dan: sreda, 12. september                   Neum – Dubrovnik – Neum   

Ta dan nas čaka izlet v najjužnejši del Hrvaške, v neprecenljiv biser Jadranske obale, v mesto DUBROVNIK. Zaradi svoje dih jemajoče naravne lepote, popolnega podnebja in izjemne zgodovinsko-kulturne dediščine ga vsako leto obišče na stotisoče turistov, ki uživajo v raznovrstni turistični ponudbi tega »malega raja«. Med sprehodom po kamnitih uličicah občudujemo številne mestne znamenitosti, ogled pa zaključimo pred čudovito katedralo Marijinega vnebovzetja. Maša. Nekaj prostega časa za samostojen potep po mestu, nato pa nas za konec »dubrovniškega doživetja«, čaka še nekaj res izjemnega! Z gondolo se popeljemo na vrh hriba Srd, ki se vzpenja nad Dubrovnikom, in od koder občudujemo najlepši razgled na mesto in širšo okolico. V jasnem vremenu se vidi več kot 60 km daleč, zato na tem privilegiranem mestu že od nekdaj stoji trdnjava, ki je mesto varovala pred sovražniki. Ob čudoviti panorami popijemo kavico in si privoščimo sladoled, nato vrnitev v Neum ter prosto popoldne. Ta dan imamo vse obroke, vključno s kosilom, v hotelu. Po večerji sledi glasbeno obarvan, družabni večer vesele družine Aritoursovih romarjev. Nočitev.

 

4. dan: četrtek, 13. september                Neum – Korčula – Neum

Tudi ta dan se, takoj po zajtrku, odpeljemo novim doživetjem naproti. Skrajni čas je že, da zaplujemo »med valove«. Tokrat nas čaka ladijski izlet na čudovito Korčulo, ki sodi v sam vrh otoških destinacij na Mediteranu. Po pristanku v istoimenskem mestu, izklesanem v kamen in obdanem z gostimi borovimi gozdovi, sledi sprehod po starem mestnem jedru. Tu odkrivamo tradicijo, kulturo in zgodovino tega mesta, ki mu zaradi izjemnosti rečejo tudi zapeljiva kamnita lepotica, hkrati pa je to tudi mesto znanega pomorščaka Marca Pola. Pravijo, da imamo obiskovalci zares številne razloge za prihod sem, veliko težje pa, da najdemo razlog za – odhod … Po ogledih in maši v tamkajšnji katedrali sv. Marka, si privoščimo še nekaj prostega časa, nato pa nas na naši barki že čaka kosilo (ribji piknik), ki ga pojemo kar med prijetno plovbo na polotok PELJEŠAC. Po pristanku, prijazni posadki pomahamo v slovo, ter pot nadaljujemo na kopnem, po čudoviti pokrajini polotoka Pelješac, ki je sinonim za vino. Zato je tukaj seveda obvezen obisk vinske kleti, mi se ustavimo v eni od najznamenitejših ter za konec dneva uživamo v izbranem okusu »rujne kapljice«. Sledi le še vožnja nazaj v hotel. Večerja in nočitev v hotelu.

 

5. dan: petek, 14. september                           Neum – Ston – Slovenija

Po zajtrku se poslovimo od Neuma ter se zapeljemo do majhnega mesteca STON, ki je zaradi solin znano tudi kot »mesto soli«, tukajšnji prebivalci pa se ukvarjajo še z gojenjem školjk in ostrig, ki po svoji kvaliteti slovijo daleč naokoli. V mestu se nahaja kar nekaj lepih in zgodovinsko pomembnih stavb, med njimi je tudi čudovita cerkvica sv. Blaža, kjer pristopimo k zadnji sveti maši naših letošnjih počitnic. Nasproti cerkve se nahaja tudi škofijski dvorec, ki priča o tem, da je tu včasih bil sedež dubrovniške nadškofije. Glavna znamenitost mesteca pa je sicer veličastni kamniti zid iz 14. stol., ki velja z dolžino skoraj 6 kilometrov za najdaljšega, še ohranjenega, v Evropi. Zid, zgrajen v obrambne namene, je na voljo turistom, da se lahko po njem prosto sprehajajo in uživajo v čudovitem razgledu. Sledi le še vožnja proti domu. Tudi tokrat pa za lep zaključek naših počitnic, med potjo, še enkrat sedemo za »skupno mizo« in ob dobrem kosilu podoživimo spomine preteklih dni. Ob slovesu pa rečemo le: »Ponovno na snidenje v prihodnjem letu!«