RIM, VATIKAN in ASSISI

Po Evropi

RIM, VATIKAN in ASSISI

 

4 dni USPEŠNICA

RIM, VATIKAN in ASSISI
RIM, VATIKAN in ASSISI
 

strokovno vodstvo: dr. Vinko Potočnik

Prevoz

avtobus

»Življenje je romanje in človek je popotnik, romar, ki prehodi pot do želenega cilja. Tudi za to, da dospe do svetih vrat v Rimu in vsakem drugem kraju, bo moral vsak, glede na svoje moči opraviti romanje … Romanje naj bo torej spodbuda za spreobrnjenje. Ko bomo stopili skozi sveta vrata, se bomo pustili objeti Božjemu usmiljenju in se bomo obvezali, da bomo tudi mi usmiljeni z drugimi, kakor je Oče z nami.« (papež Frančišek)

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

27.10.2018 - 30.10.2018 (ZAGOTOVLJENO)(RAZPRODANO)

45 oseb

319,00 €

18063

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, avtobusna dovolilnica za center Rima, 3 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi zunanji ogledi po programu, prispevek za vstop v cerkev sv. Frančiška v Assisiju, duhovno in strokovno vodstvo, avdio guide sistem (slušalke), organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:vstopnina za katakombe in za vzpon na kupolo bazilike sv. Petra (cca. 15 EUR), enoposteljna soba 75 EUR.

Način plačila: 50 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina:15 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

 

Program potovanja:

1. dan:                         Slovenija– Rim

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenega kraja. Vožnja v Italijo ter naprej mimo Benetk, Bologne in Firenc v italijansko prestolnico RIM. Najprej obiščemo stara podzemna pokopališča - katakombe, kjer so našli pribežališče prvi kristjani. Maša. Za konec dneva se zapeljemo do bazilike sv. Pavla izven obzidja, ene izmed štirih patriarhalnih bazilik v Rimu, v kateri so v medaljonih prikazani portreti vseh dosedanjih papežev. Večerja in nočitev v hotelu.

 

2. dan:         Vatikan

Zajtrk, vožnja v VATIKAN in maša. Na mogočnem trgu z Bernninijevimi arkadami, obeliskom, apostolskimi palačami, … nas najbolj očara bazilika sv. Petra s svetnikovim grobom ter mnogimi znanimi umetninami, tukaj je pokopan tudi papež, sv. Janez Pavel II. Obiščemo tudi vatikanske grobnice, v kolikor pa bo papež Frančišek doma, v Vatikanu prisostvujemo še na Angelus Domini. Popoldan najprej ogled enega najlepših trgov Navona, ki slovi po svoji fontani posvečeni štirim rekam sveta in cerkvi sv. Neže, na sosednjem trgu pa stoji najbolje ohranjena zgradba antičnega Rima, Pantheon. Za konec še sprehod po najbolj romantičnih rimskih trgih: na trgu Trevi kraljuje svetovno znana istoimenska fontana, nedaleč vstran pa se že stoletja bohoti Španski trg s španskimi stopnicami. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

3. dan:        Rim

Zajtrk. Dan je namenjen ogledom najpomembnejših rimskih znamenitosti: bazilika sv. Janeza v Lateranu, kjer imamo mašo, "svete stopnice", bazilika Marije Velike (Snežne), kjer je v 9. stol. papež Hadrijan II. potrdil slovansko bogoslužje in verjetno je prav tu sv. Metod sprejel mašniško posvečenje. Poleg jaslic tam častijo prastaro podobo matere Božje, za katero pravijo, da jo je naslikal sv. Luka. Naše nadaljnje odkrivanje Rima je namenjeno obujanju spominov na antični Rim, čas, ko je bilo mesto prestolnica tega dela sveta, in njegovim najpomembnejšim spomenikom: Kapitol, Forumi, Kolosej, … V cerkvi sv. Petra v verigah se srečamo z velikim Michellangelom in njegovo mojstrovino Mojzesom. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

4. dan:           Rim – Assisi – Slovenija

Zajtrk. Slovo od Rima in vožnja v ASSISI mesto sv. Frančiška in sv. Klare. Z ogledi začnemo z obiskom najimenitnejše in najlepše stavbe, bazilike sv. Frančiška. Dve mogočni gotski cerkvi sta zgrajeni ena nad drugo, z lepimi freskami pa so ju obogatili znani umetniki: Giotto, Simeone Martini, Giunto, Pisano in drugi. V kripti pod glavno ladjo se nahaja svetnikov grob z njegovimi posmrtnimi ostanki, kamor jih je položil brat Elija. V njegovi bližini so relikvije njegovih štirih zvestih učencev, enemu izmed njih, sv. Rufinu je posvečena tudi stolnica. Po maši sprehod po ozkih mestnih ulicah, kjer si ogledamo glavni trg, lepe palače, ostanke Minervinega templja, baziliko sv. Klare, stolnico, ... Ustavimo se tudi na ravnini pod mestom. V lepi, mogočni cerkvi Angelske Matere božje se nahaja kapelica Porcijunkula, Frančiškov najljubši prostor, saj je tukaj največ molil in premišljeval. Sledi povratek proti domu. Mimo Bologne in Benetk se v kraj odhoda vrnemo v nočnih urah.