RIM in VATIKAN

Po Evropi

RIM in VATIKAN

 

4 dni USPEŠNICA

RIM, VATIKAN in ASSISI
RIM, VATIKAN in ASSISI
 

Z ogledom Vatikanskih muzejev

Prevoz

avtobus

Ena od treh civilizacij, katere dediči smo, se je začela na sedmih gričih ob Tiberi. Z gričev se je mogočnost kulture mesta širila tudi do nas. Rim - edinstven in večen. Od slavnih centurij prastare Apije do molitev prvih kristjanov, ki so za Kristusa dajali tudi svoja življenja v Koloseju. In pred več kot 1700 leti postane središče krščanstva, katerega slavo opevajo cerkve, samostani,  palače, fontane, spomeniki.

Te priče stoletij govorijo še danes in vabijo, …

 

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

26.10.2019 - 29.10.2019 (ZAGOTOVLJENO)(RAZPRODANO)

45 oseb

319,00 €

19061

 (ZAGOTOVLJENO)(RAZPRODANO)

35 oseb

359,00 €

19061

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, avtobusna dovolilnica za center Rima, 3 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnina v katakombe in Vatikanske muzeje, vsi zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 8,91 EUR (za osebe starejše nad 75 let 13,36 EUR), vstopnina vzpon na kupolo bazilike sv. Petra (cca. 8 EUR), enoposteljna soba 75 EUR.

Odstopnina:20EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina:15 EUR (na pogodbo).

Način plačila: 100EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

CENA: 319 EUR (za 45 udeležencev), 359 EUR (35 udeležencev)

Program potovanja:

1. dan:                                      Slovenija –Rim

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo ter naprej mimo Benetk, Bologne in Firenc v italijansko prestolnico RIM. Po prihodu najprej obiščemo stara podzemna pokopališča - katakombe, kjer so našli pribežališče prvi kristjani.Po maši se zapeljemo do bazilike sv. Pavla izven obzidja, ene izmed štirih patriarhalnih bazilik v Rimu, v kateri so v medaljonih prikazani portreti vseh dosedanjih papežev. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.                           

2. dan:                                                Rim

Po zajtrku obiščemo atelje duhovne umetnosti Centro Aletti, ki ga že petnajst let vodi naš sonarodnjak p. Marko Ivan Rupnik. Pri svojem ustvarjanju v umetnosti išče stike med vzhodom in zahodom in tako tradicijo zahodnoevropske in bizantinske mozaične umetnosti prenaša v sodobno formo. Skupaj s sodelavci tega centra je izdelal številne mozaike po vsej Evropi, pa tudi v Siriji in ZDA. Njegova posebno odmevna dela so mozaiki v Fatimi, Lurdu in San Giovanni Rotondu. Po obisku se sprehodimo do bližnje bazilike Marije Velike (Snežne), kjer je v 9. stol. papež Hadrijan II. potrdil slovansko bogoslužje in verjetno je prav tu sv. Metod sprejel mašniško posvečenje. Poleg jaslic tam častijo prastaro podobo matere Božje, za katero pravijo, da jo je naslikal sv. Luka. Po maši je našeodkrivanje Rima namenjeno obujanju spominov na antični Rim, čas, ko je bilo mesto prestolnica tega dela sveta, in njegovim najpomembnejšim spomenikom: Kapitol, Forumi, Kolosej, …V cerkvi sv. Petra v verigah pa se srečamo še z velikim Michellangelom in njegovo mojstrovino Mojzesom. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan:                                                Vatikan

Po zajtrku vožnja v VATIKAN. Na mogočnem trgu z Bernninijevimi arkadami, obeliskom, apostolskimi palačami, … nas najbolj očarabazilika sv. Petra s svetnikovim grobom ter mnogimi znanimi umetninami, tukaj je pokopan tudi papež, sv. Janez Pavel II. Obiščemo še vatikanske grobnice, kdor želi pa si lahko privošči pogled na Rim iz kupole cerkve sv. Petra, ki pričara lepoto in veličino večnega mesta še iz ptičje perspektive (doplačilo). Maša. Popoldne obisk Vatikanskih muzejev, kjer je na ogled kar 20.000 eksponatov: slike, skulpture, zemljevidi in druge umetnine. Med najpomembnejše spada Sikstinska kapela in Raffaelove sobane. Muzej letno obišče do 6 milijonov ljudi. Za konec dneva se ustavimo še pri "svetih stopnicah" in v baziliki sv. Janeza v Lateranu. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan:                                                Rim – Slovenija

Zajtrk. Dan pričnemo na enem najbolj romantičnih rimskih trgov - Španskem trgu, na katerem se bohotijo znamenite španske stopnice. Sprehod nadaljujemo do trga Trevi, kjer kraljuje svetovno znana istoimenska fontana, in naprej do najbolje ohranjene zgradbe antičnega Rima, Pantheona, ter trga Navona, ki slovi po svoji fontani posvečeni štirim rekam sveta in cerkvi sv. Neže, ter ga zaključimo pri Angelskem gradu. Maša. Od tu je le streljaj do Vatikana in v kolikor bo papež Frančišek doma, se udeležimo še Angelus Domini. Sledi povratek proti domu. Mimo Bologne in Benetk se v kraje odhoda vrnemo v nočnih urah.