RIM in VATIKAN - 3 dni

Po Evropi

RIM in VATIKAN - 3 dni

 

3 dni

RIM in VATIKAN - 3 dni
RIM in VATIKAN - 3 dni
RIM in VATIKAN - 3 dni
 

Prevoz

avtobus

Ena od treh civilizacij, katere dediči smo, se je začela na sedmih gričih ob Tiberi. Z gričev se je mogočnost kulture mesta širila tudi do nas. Rim - edinstven in večen. Od slavnih centurij prastare Apije do molitev prvih kristjanov, ki so za Kristusa dajali tudi svoja življenja v Koloseju. In pred več kot 1700 leti postane središče krščanstva, katerega slavo opevajo cerkve, samostani,  palače, fontane, spomeniki.

Te priče stoletij govorijo še danes in vabijo, …

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

27.08.2018 - 29.08.2018 

45 oseb

299,00 €

18068

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, avtobusna dovolilnica za center Rima, 2 polpenziona v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), duhovno in strokovno vodstvo, avdio guide sistem (slušalke), organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:vstopnina za katakombe in za vzpon na kupolo bazilike sv. Petra (cca. 15 EUR), enoposteljna soba 50 EUR.

Način plačila: 50EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina:12EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

 

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program potovanja:

1. dan: ponedeljek, 27. avgust       Slovenija –Rim

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo ter naprej mimo Benetk, Bologne in Firenc v italijansko prestolnico RIM. Najprej obiščemo stara podzemna pokopališča - katakombe, kjer so našli pribežališče prvi kristjani.Maša. Za konec dneva se zapeljemo do bazilike sv. Pavla izven obzidja, ene izmed štirih patriarhalnih bazilik v Rimu, v kateri so v medaljonih prikazani portreti vseh dosedanjih papežev. Večerja in nočitev v hotelu.

 

2. dan: torek, 28. avgust                  Vatikan – Rim

Zajtrk. Dan je namenjen ogledom najpomembnejših rimskih znamenitosti: bazilika sv. Janeza v Lateranu in "svete stopnice", v nadaljevanju pa nas čaka obujanje spominov na antični Rim, čas, ko je bilo mesto prestolnica tega dela sveta, in njegovim najpomembnejšim spomenikom: Kapitol, Forumi, Kolosej, …V cerkvi sv. Petra v verigah se srečamo z velikim Michellangelom in njegovo mojstrovino Mojzesom. Za konec dneva pa se zberemo pri sveti maši v baziliki Marije Velike imenovane tudi Marije Snežne, kjer je v 9. stol. papež Hadrijan II. potrdil slovansko bogoslužje in verjetno je prav tu sv. Metod sprejel mašniško posvečenje. Poleg številnih dragocenosti hranijo tukaj  ostanke betlehemskih jaslic in prastaro podobo Matere Božje, za katero pravijo, da jo je naslikal sv. Luka. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

3. dan: sreda, 29. avgust                  Vatikan – Slovenija

Po zajtrku vožnja v Vatikan, kjer se na trgu sv. Petra udeležimo papeževe avdience. Na mogočnem trgu z Bernninijevimi arkadami, obeliskom, apostolskimi palačami, … nas najbolj očarabazilika sv. Petra s svetnikovim grobom ter mnogimi znanimi umetninami, tukaj je pokopan tudi papež, sv. Janez Pavel II. Maša. Še nekaj prostega časa za samostojne oglede, kdor želi pa si lahko privošči še pogled na Rim iz kupole cerkve sv. Petra, ki pričara lepoto in veličino večnega mesta še iz ptičje perspektive (doplačilo). Odhod iz Rima ter vožnja proti dom, kamor se mimo Bologne in Benetk vrnemo v poznih nočnih urah.