PREKMURJE Z VNUČKI

Po Evropi

PREKMURJE Z VNUČKI

 

2 dni

  

DOŽIVETJE ZA BABICE, DEDKE in VNUČKE

Prevoz

avtobus

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

24.08.2020 - 25.08.2020 

40 oseb

110,00 €

2067

Cena vključuje:

ZA PRIJAVO DO 31. JULIJA VAM PODARIMO 30 EUR

za večdnevno romanje po vaši izbiri v letu 2021!

 

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in predornine, 1 polpenzion v hotelu 3/4* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi zunanji ogledi po programu, vstopnina v Vulkanijo in na Čebelji gradič, vstopnina v doživljajski park Expano in v živalski vrt Sikaloo, strokovno vodstvo, organizacija in izvedba izleta, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:enoposteljna soba 25 EUR.

Odstopnina: 19 EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila: 50EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

CENA OTROCI DO 15 LET:  99EUR (40 oseb),  119EUR (30 oseb) ter koriščenje turističnega bona v vrednosti 25,20EUR (na osebo v dvoposteljni sobi)

CENAODRASLI:  110EUR (40 oseb),  130EUR (30 oseb) ter koriščenje turističnega bona v vrednosti 50,40EUR (na osebo v dvoposteljni sobi)         

REDNA CENA: 160,40  EUR (40 oseb),  180,40  EUR (30 oseb)

Program potovanja:

1. dan:        Vulkanija – Grad – Čebelji gradič – terme

V jutranjih urah odhod avtobusa iz Nove Gorice, s postanki za vstop potnikov v Ljubljani, Celju in Mariboru. Vožnja v Prekmurje, najbolj severovzhodno pokrajino Slovenije, kjer nam z vsem srcem izrečejo dobrodošlico in izkažejo gostoljubnost. Pot nas vodi na GORIČKO v Doživljajski park VULKANIJA. Pričakata nas krtek Oli in čarovnica Eza, ki je Oliju ves čas za petami, ker na vsak način hoče najti skrivnostne kristale olivin. Popeljala nas bosta po parku: sprehod skozi lavino cev, odkrivanje skrivnosti vulkanskega podzemlja, interaktivni spust v globino vulkana (6000m), spoznavanje nastanka vesolja in življenja na Zemlji skozi 3D film ter doživetje izbruha goričkega vulkana ter po geološkem muzeju, razstavi fotoknjig, črne keramike in drugih izdelkov. Spoznamo pa tudi postopek predelave usnja v Lednarjevi usnjarni. V nadaljevanju se s turističnim vlakcem odpeljemo na panoramsko vožnjo po hriboviti vulkanski pokrajini, kjer spoznavamo tudi naravne in kulturne značilnosti zahodnega dela Goričkega, ki so mu pečat pustili izbruhi najmlajšega vulkana na Slovenskem. Ustavimo se v kamnolomu bazaltnega tufa, kjer poiščemo kristal olivin, nato pa si ogledamo še največji grad na Slovenskem – grad GRAD, s 365 sobami, grajskim parkom in legendo o zmaju. V čudoviti naravi krajinskega parka Goričko, odmaknjena od vrveža vsakdanjega sveta se nahaja čebelarska ekološka kmetija ČEBELJI GRADIČ. Znani čebelar nam razkrije skrivni svet čebel, pokaže nam kako čebele pridobivajo med ter nas podučil zakaj je le-ta tako zdrav in zakaj je med pomembna setavina vsakodnevne prehrane, še posebej za otroke. Po degustaciji si ogledamo še dve etnološki zbirki in kar 100 let star muzejski čebelnjak. Predstavijo nam tudi njihovo kmetijo z vsemi njenimi člani - psičko Piko, prašičem Filipom, ponijem Poldijem, ovčkami, zajčki, kokošmi … ter seveda čebelicami. Prosto za kavico nato pa se odpravimo do bližnjih term, kjer preostanek popoldneva izkoristimo za užitke v termalnih bazenih - otroci na toboganih, babice in dedki pa v masažnih bazenih – za vsakogar se najde nekaj! Večerja in nočitev v hotelu.

 

2. dan:        terme – Murska Sobota – Sikalo ZOO

Po zajtrku dopoldne prosto za kopanje. Okoli poldneva se odpeljemo proti MURSKI SOBOTI, »prestolnici« Prekmurja. Postanek naredimo v doživljajskem parku EXPANO ob Soboškem jezeru na obrobju mesta. Izjemna arhitekturna stvaritev, v kateri je na domiseln in inovativen način predstavljeno Pomurje v malem. Ob paviljonu se lahko umirite in uživate ob pogledu na jezero ali pa se razgibate v MOTORIČNEM PARKU. Kosilo si privoščimo v novo odprti restavraciji McDonald`s. Dobro okrepčani se podamo preko Mure v vas BORAČEVO, kjer obiščemo živalski vrt SIKALUZOO, ki se nahaja v lepem naravnem okolju. Povsod naokrog je gozd, v samem živalskem vrtu pa je veliko travnate površine in dreves. Živalski vrt je urejen tako, da lahko odrasli in otroci pod strokovnim nadzorom opazujejo živali, jih božajo, hranijo, fotografirajo in beležijo razne zanimivosti. Bolj vneti za konjeniški šport lahko jahajo, posebna atrakcija za otroke pa je tudi vožnja z električnimi džipi – pravi safari. Ne manjkajo niti lepa in velika igrala za otroke ter mnogo lesenih klopi za počitek za babice in dedke. Proti večeru se polni novih doživetij odpravimo v kraje odhoda.