PREDBOŽIČNI RIM in VATIKAN z letalom

Po Evropi

PREDBOŽIČNI RIM in VATIKAN z letalom

 

3 dni

  

PREDBOŽIČNI RIM in VATIKAN z letalom

Prevoz

letalo

Ena od treh civilizacij, katere dediči smo, se je začela na sedmih gričih ob Tiberi. Z gričev se je mogočnost kulture mesta širila tudi do nas. Rim - edinstven in večen. Od slavnih centurij prastare Apije do molitev prvih kristjanov, ki so za Kristusa dajali tudi svoja življenja v Koloseju. In pred več kot 1700 leti postane središče krščanstva, katerega slavo opevajo cerkve, samostani,  palače, fontane, spomeniki. Te priče stoletij govorijo še danes in vabijo, …

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

11.12.2020 - 13.12.2020 

45 oseb

399,00 €

20061

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: letalski prevoz z nizkocenovnim letalskim prevoznikom z vključeno ročno prtljago, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu vključno s transferji od/do letališča v kraje odhoda ter do hotela v in iz Rima, lokalni prevoz v Rimu, cestnine in parkirnine, 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*/4* (dvoposteljne sobe, TWC), strokovno vodstvo, organizacija in izvedba potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Obvezna doplačila: turistična taksa 12 EUR, plačilo vodniku na poti.

Možno doplačilo: enoposteljna soba 50 EUR, vstopnina v katakombe in za vzpon na kupolo bazilike sv. Petra (cca. 15 EUR), zdravstveno zavarovanje z asistenco TUJINA: 6,55 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,82 EUR).

Odstopnina: 18 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila: 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico romanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program potovanja:

1. dan: Slovenija – Rim
Odhod avtobusa v zgodnjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja do bližnjega letališča, od koder poletimo v italijansko prestolnico. Po pristanku vožnja z avtobusom v Rim, kjer najprej obiščemo stara podzemna pokopališča - katakombe, v katerih so našli pribežališče prvi kristjani.Sledi ogled treh izmed štirih bazilike patriarhalnih bazilik v prestolnici: bazilika sv. Pavla izven obzidja v kateri so v medaljonih prikazani portreti vseh dosedanjih papežev,bazilike Marije Velike (Snežne), kjer je v 9. stol. papež Hadrijan II. potrdil slovansko bogoslužje ter bazilike sv. Janeza v Lateranu. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.
2. dan: Vatikan 
Po zajtrku vožnja v VATIKAN. Na mogočnem trgu z Bernninijevimi arkadami, obeliskom, apostolskimi palačami, … nas najbolj očarabazilika sv. Petra s svetnikovim grobom ter mnogimi znanimi umetninami, tukaj je pokopan tudi papež, sv. Janez Pavel II. Obiščemo še vatikanske grobnice, kdor želi pa si lahko privošči pogled na Rim iz kupole cerkve sv. Petra, ki pričara lepoto in veličino večnega mesta še iz ptičje perspektive (doplačilo). Popoldne prosto za obisk enega najlepših božičnih sejmov, ogled vatikanskih muzejev.. Večerja in nočitev v hotelu.
3. dan: Rim – Slovenija 
Zajtrk. Dan pričnemo na enem najbolj romantičnih rimskih trgov - Španskem trgu, na katerem se bohotijo znamenite španske stopnice. Sprehod nadaljujemo do trga Trevi, kjer kraljuje svetovno znana istoimenska fontana, in naprej do najbolje ohranjene zgradbe antičnega Rima, Pantheona, ter trga Navona, ki slovi po svoji fontani posvečeni štirim rekam sveta in cerkvi sv. Neže. Naše nadaljnje odkrivanje Rima je namenjeno obujanju spominov na antični Rim, čas, ko je bilo mesto prestolnica tega dela sveta in njegovim najpomembnejšim spomenikom: Kapitol, Forumi, Kolosej, …V kolikor bo čas dopuščal še ogled cerkve sv. Petra v verigah, kjer se srečamo z velikim Michellangelom in njegovo mojstrovino Mojzesom. Sledi vožnja na letališče, let do enega bližnjih letališč in povratek v kraje odhoda.