POLJSKA

Po Evropi

POLJSKA

 

4 dni USPEŠNICA

Jasna gora
Krakow
POLJSKA
Poljska
wadowice
Čenstohovska Črna Marija
Poljska
Poljska
Poljska
Poljska
Poljska
 

»po poti« papeža sv. Janeza Pavla II.

Prevoz

avtobus

Južna Poljska, biser tega dela države, se ponaša z naravnimi lepotami, privlačnimi mesti in tudi pomembnimi romarskimi kraji. Na naši poti obiščemo Čenstohovo, največje poljsko romarsko središče, si ogledamo kraljevo mesto Krakow, ki nas prevzame s svojo lepoto, bogato kulturno in zgodovinsko dediščino in se v novem romarskem središču Lagiewniki ustavimo na grobu sestre sv. Faustine Kowalske, poslanke božjega usmiljenja in v svetišču sv. Papeža Janeza Pavla II.. Spustimo se tudi v podzemni svet rudnika soli Wieliczka, ki je pravi čudež narave in dela rudarskih rok ter se pridružimo številnim romarjem s celega sveta, ki obiščejo Wadowice, rojstno mesto sv. papeža Janeza Pavla II. V Auschwitzu, taborišču smrti, obudimo spomin na množice nedolžnih žrtev enoumja ter sovraštva, med njimi tudi minorita sv. Maksimilijana Kolbeja, ki je umrl v bunkerju smrti 1941. leta.

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

14.10.2020 - 17.10.2020 

45 oseb

299,00 €

20091

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 3 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnine v grobnice na gradu Wawel, taborišče Auschwitz in muzej sv. papeža Janeza Pavla II., lokalno vodenje v Krakovu, zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila: vstopnina v rudnik soli Wielizcka 20 EUR, enoposteljna soba 60EUR,zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TUJINA: 8,91 EUR (za osebe starejše nad 75 let 13,36 EUR).

Odstopnino v znesku15EUR vam nudimo v kolikor bi zaradi bolezni, smrti v družini ali višje sile  romanje morali odpovedati. Če se odločite zanj, mora biti vplačano skupaj z akontacijo. Vsako naknadno sklepanje zavarovanja je neveljavno. Ob predložitvi uradnega pisnega potrdila vam vrnemo vsa vplačila, obdrži se le plačilo zavarovanja, prijavnina in administrativni stroški. Če potnik ne prične potovanja na dan, ki je določen kot začetek potovanja in le tega pred začetkom ne odpove, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačil na osnovi plačane odstopnine.

Način plačila: 50EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

CENA: 299 EUR (45 oseb), 339 EUR (35 oseb) 

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali romanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program potovanja:

1. dan: sreda, 14. oktober                Slovenija – Čenstohova                   

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega kraja. Vožnja v Avstrijo mimo Dunaja in Brna na Češko, ter naprej na Poljsko v ČENSTOHOVO, največje poljsko romarsko središče. Na Jasni gori sredi mesta stoji mogočna Marijina bazilika z znamenito ikono "Črne Marije" iz 14. stol., ki ji pripisujejo čudežno moč. V pavlinskem samostanu si ogledamo bogato zakladnico, muzej in refektorij. Maša. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: četrtek, 15. oktober             Čenstohova – Auschwitz – Lagiewniki – Krakov    

Po zajtrku maša na Jasni gori. Vožnja vAUSCHWITZ, koncentracijsko taborišče iz II. svetovne vojne, ki nas s svojim pričevanjem spomni na grozote vojne in smrti nad štiri milijone ljudi, med njimi tudi sv. Maksimilijana Kolbeja, ki je tukaj umrl mučeniške smrti. Vožnja v KRAKOV, kjer najprej obiščemo svetišče Božjega Usmiljenja Lagiewniki in grob sestre sv. FaustineKowalske, poslanke Božjega Usmiljenja. Sv. papež Janez Pavel II. je sestro Faustino leta 2000 razglasil za svetnico. Danes je njen grob cilj romarjev iz Poljske in drugih krajev sveta. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3. dan: petek, 16. oktober                Wieliczka – Krakov

Po zajtrku se odpeljemo v WIELICZKO, na ogled rudnika soli, ki je pravo čudo narave in dela človeških rok. V globini 135 metrov pod zemljo lahko občudujemo prelepe dvorane, kapele in kipe izdelane iz kamene soli. Po ogledu obiščemo v Krakovu novozgrajeno svetišče sv. papeža Janeza Pavla II., ki so ga slovesno blagoslovili ob njegovi beatifikaciji v letu 2011. Cerkev je namenjena ohranjanju spomina na življenje in nauk nekdanjega papeža, ki je bil pred tem krakovski nadškof. Osrednja znamenitost svetišča je relikvija – steklenička njegove krvi, shranjena v kristalni posodi, ki so jo vgradili v oltar v spodnji cerkvi ter veličastni mozaiki p. Marka Ivana Rupnika. Maša. Preostanek dneva je namenjen KRAKOVU. Z ogledi zgodovinskega in kulturnega središča Poljske pričnemo na gradu Wawel nad reko Vislo. Obiščemo katedralo z grobnicami kraljev ter pomembnih Poljakov, se sprehodimo do enega najlepših renesančnih grajskih dvorišč v Evropi ter nadaljujemo skozi staro mestno jedro, ki je zagotovo biser med evropskimi mesti. Na osrednjem trgu Rynek Glowny obiščemo Marijino cerkev s petsto let starim oltarjem - draguljem rezbarske umetnosti, srednjeveški trg s tržnico, staro univerzo, škofijsko palačo, … Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: sobota, 17. oktober   

Krakov – Kalwaria Zebrzydowska – Wadowice – Slovenija

Po zajtrku slovo od Krakova in vožnja na KALWARIJO ZEBRZYDOWSKO, poleg Čenstohove najbolj znano romarsko središče na Poljskem, kamor se predvsem v velikem tednu zaradi znamenitega križevega pota zgrinjajo množice romarjev. Maša. Zadnji daljši postanek naredimo v WADOWICAH, rojstnem kraju sv. papeža Janeza Pavla II. Tukaj si ogledamo farno cerkev, kjer je bil krščen in zanimiv muzej, kjer med ogledom podoživimo svetnikovo življenjsko pot od rojstva v Wadowicah do smrti v Vatikanu. Slovo od Poljske in povratek proti domu. Mimo Ostrave, Brna in Dunaja se v kraj odhoda vrnemo v poznih večernih urah.