POLJSKA - duhovne vaje

Po Evropi

POLJSKA - duhovne vaje

 

5 dni

  

KRAKOV, NIEPOKALANOV, ČENSTOHOVA, HARMEŽE, OSWIECIM, AUSCHWITZ

Prevoz

avtobus

duhovno vodstvo: p. Igor Salmič, provincial slovenske minoritske province in p. Danilo Holc

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

25.06.2020 - 29.06.2020 

45 oseb

379,00 €

20094

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion v hotelu 3* v Krakovu, 1 polni in 1 polpenziona v romarskem domu v Niepokalnovu (dvoposteljne sobe, TWC), kosilu v romarskem domu sv. Janeza Pavla II, 1 polni penzion in večerja v romarskem domu v Harmežah, vstopnina v grobnice na gradu Wawel in taborišče Auschwitz; zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila: enoposteljna soba 60EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 8,91 EUR (za osebe starejše nad 75 let 13,36 EUR).

Odstopnino v znesku17EUR vam nudimo v kolikor bi zaradi bolezni, smrti v družini ali višje sile  romanje morali odpovedati. Če se odločite zanj, mora biti vplačano skupaj z akontacijo. Vsako naknadno sklepanje zavarovanja je neveljavno. Ob predložitvi uradnega pisnega potrdila vam vrnemo vsa vplačila, obdrži se le plačilo zavarovanja, prijavnina in administrativni stroški. Če potnik ne prične potovanja na dan, ki je določen kot začetek potovanja in le tega pred začetkom ne odpove, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačil na osnovi plačane odstopnine.

Način plačila: 50EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

CENA:379 EUR (45 potnikov), 399 EUR (35 potnikov)

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali romanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program potovanja:

1. dan: torek, 25. junij                      Slovenija – Krakov                 

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Avstrijo, mimo Dunaja na Češko ter naprej na Poljsko do KRAKOVA, kjer obiščemo novozgrajeno svetišče sv. papeža Janeza Pavla II., ki so ga slovesno blagoslovili ob njegovi beatifikaciji v letu 2011. Cerkev je namenjena ohranjanju spomina na življenje in nauk nekdanjega papeža, ki je bil pred tem krakovski nadškof. Osrednja znamenitost svetišča je relikvija – steklenička njegove krvi, shranjena v kristalni posodi, ki so jo vgradili v oltar v spodnji cerkvi ter veličastni mozaiki p. Marka Ivana Rupnika. Maša. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: sreda, 26. junij          Krakov – Niepokalanov        

Zajtrk. Vožnja vLagiewnike, obisk groba sestre sv. FaustineKowalske, poslanke Božjega Usmiljenja in duhovnega središča sv. papež Janeza Pavla II.. Danes je njen grob cilj romarjev iz Poljske in drugih krajev sveta. Po maši se odpravimo v središče Krakova. Z ogledi zgodovinskega in kulturnega središča Poljske pričnemo na gradu Wawel nad reko Vislo. Obiščemo katedralo z grobnicami kraljev ter pomembnih Poljakov, se sprehodimo do enega najlepših renesančnih grajskih dvorišč v Evropi ter nadaljujemo skozi staro mestno jedro, ki je zagotovo biser med evropskimi mesti. Na osrednjem trgu Rynek Glowny obiščemo Marijino katedralo s petsto let starim oltarjem - draguljem rezbarske umetnosti, srednjeveški trg s tržnico, staro univerzo, škofijsko palačo, …. Nekaj prostega časa za kosilo in vožnja do našega naslednjega romarskega cilja NIEPOKALANOV (mesto Brezmadežne). Nastanitev v romarskem domu, večerja in nočitev.

3. dan: četrtek, 27. junij                  Niepokalanov

Zajtrk. Na podarjenem ozemlju blizu Varšave je sv. p. Maksimiljan Kolbe pred II. sv. vojno zgradil barakarsko naselje, iz katerega je kasneje nastal samostan bratov minoritov. Poimenoval ga je Mesto Brezmadežne. V takrat moderni tiskarni so tiskali časopis Vitez Brezmadežne, ki se je razširil v vse evropske dežele in tudi na Japonsko. Ogledamo si muzej sv. Maksimilijana, staro leseno kapelo, eno prvih samostanskih zgradb, pokopališče ter radijsko in gasilsko postajo. Dan zaključimo z večerno sv. mašo in večerjo. Pred nočitvijo pa bo priložnost za skupno adoracijo.

4. dan: petek, 28. junij                    Niepokalanov – Čenstohova – Harmeže

Po zajtrku slovo od Niopokalanova in vožnja do ČENSTOHOVE, največjega poljskega romarskega središča. Na Jasni gori sredi mesta stoji mogočna Marijina bazilika z znamenito ikono "Črne Marije" iz 14. stol., ki ji pripisujejo čudežno moč. V pavlinskem samostanu si ogledamo bogato zakladnico, muzej in refektorij. Po maši in kosilu v romarskem domu sv. Janeza Pavla II., bo še dovolj časa za osebne pobožnosti, nakup spominkov, ter osebni obisk znamenitosti ob svetišču. Po nadaljujemo do kraja HARMEŽE blizu Oswiecima (Auscwitza). Nastanitev v romarskem domu – minoritskem centru spomina na sv. Maksimiljana Kolbeja in večerja. Po želji si lahko v kletnem prostoru cerkve ogledate vodeno razstavo Mariana Kolodzieja, enega redkih preživelih jetnikov s številko 432, ki je bil med prvimi deportiran v Auschwitz.

5. dan: sobota, 29. junij     Harmeže – Auschwitz – Slovenija

Po zajtrku obiščemo koncentracijsko taborišče Birkenau v Brzezinki. Med barakami se bomo sprehodili do krematorijev in osrednjega spomenika. Možnost osebne molitve in sprehod po taborišču (kraj smrti sv. Edith Stein). Po kosilu v romarskem domu voden ogled AUSCHWITZA, koncentracijskega taborišča iz II. svetovne vojne, ki nas s svojim pričevanjem spomni na grozote vojne in smrti nad štiri milijone ljudi, med njimi tudi sv. Maksimilijana Kolbeja, ki je tukaj umrl mučeniške smrti. Po večerji slovo od Poljske in povratek proti domu. Mimo Ostrave, Brna in Dunaja se v kraje odhoda vrnemo v jutranjih urah naslednjega dne.