»PO LEPI MODRI DONAVI«

Po Evropi

»PO LEPI MODRI DONAVI«

 

3 dni

»PO LEPI MODRI DONAVI«
»PO LEPI MODRI DONAVI«
»PO LEPI MODRI DONAVI«
 

ALTÖTTING (»nemški Lurd«), DUNAJ, MELK, KREMS in vrtovi TULLN

Prevoz

avtobus

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

21.06.2019 - 23.06.2019 (ZAGOTOVLJENO)

45 oseb

299,00 €

1936

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:avtobusni prevoz po programu, cestnine, predornine in parkirnine, 2 polpenziona v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnini v Altöttingu in v Papeževo rojstno hišo, vožnja z ladjo Melk-Krems, vstopnina v opatijo Melk, obisk in degustacija v vinski kleti, vstopnina v vrtove Tulln (skupaj cca. 65 EUR), vsi zunanji ogledi po programu, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možno doplačilo:zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 6,55 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,82 EUR), enoposteljna soba 50 EUR.

Odstopnina:15EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila: 50 EURob prijavi, možnost odplačevanja na obroke.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali romanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program potovanja:

1. dan: petek, 21. junij           Slovenija – Altötting – Marktl am Inn – Linz  

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev ter vožnja v Avstrijo, mimo Gradca in Welsa, naprej v Nemčijo, v ALTÖTTING. Mesto slovi kot eno najstarejših in najbolj priljubljenih Marijinih božjepotnih krajev v Evropi in ga poznamo tudi pod imenom »Nemški Lurd«. K čudodelni Marijini podobi v srebrni niši na oltarju v Milostni kapeli so skozi stoletja prihajali tako preprosti ljudje, kakor tudi plemiči, kralji in papeži. Po maši, se med ogledom glavnih mestnih znamenitosti, ustavimo tudi v kapucinski cerkvi na grobu sv. Konrada in v cerkvi sv. Ane. Po ogledih se odpravimo še v bližnji Marktl am Inn, rojstni kraj papeža Benedikta XVI., kjer obiščemo njegovo rojstno hišo. Sledi še vožnja do hotela v Linzu ali okolici, večerja in nočitev.

 

2. dan: sobota, 22. junij         Melk – ladja po Donavi – Krems

Po zajtrku vožnja do benediktinske opatije MELK, ki kraljuje na skalnatem pobočju nad Donavo. Začetki samostana segajo v 11. stol., današnjo podobo pa je dobil v 18. stol. Melk slovi kot najpomembnejša stvaritev avstrijske baročne umetnosti. Po mogočnem stopnišču se povzpnemo do cesarskih soban, muzeja, marmorne dvorane in čudovite knjižnice, kjer je več kot 100.000 knjig. Ob koncu ogleda nas čaka tisto najlepše za dušo in oko, obisk cerkve, ki vsa prekipeva v sijajnem baroku: stropne freske, štukature, pozlačeni oltarji, mogočni barvni marmorni stebri, krasna prižnica in orgle, vse to se zliva v eno samo simfonijo vrhunske umetnosti. Po maši sledi nepozabno doživetje. Z ladjo se popeljemo po Donavi v najlepšem delu doline skozi Wachau, ki je največje vinorodno območje Avstrije. Med vožnjo občudujemo vinograde, slikovite vasi, razvaline nekoč slavnih trdnjav, ... Ladjo zapustimo v KREMSU, rojstnem mestu znanega slikarja Schmidta (Kremser Schmidt), čigar umetnine najdemo tudi v nekaterih slovenskih cerkvah. Krajši sprehod mimo Rotovža, kamnitih vrat-Steinertor, ostankov mestnih utrdb, gotskega »Gozzoburga«, župnijske cerkve, … Tu je doma tudi dobra hrana in odlično vino. Mi se o slednjem prepričamo z degustacijo odličnih wachauskih vin v eni od številnih kleti. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 

3. dan: nedelja, 23. junij        Tulln – Dunaj – Slovenija

Po zajtrku obiščemo TULLN, slikovito mestece ob Donavi, kamor se zgrinjajo množice ljubiteljev narave in obdelovanja zemlje. Na več deset hektarjih površine so uredili že preko 50 tematskih vrtovz različno vsebino oz. namenom: rožni vrt, wellness vrt, balkonski vrt, skalnjak, japonski vrt, angleški vrt, zelenjavni vrt, … Med sprehodom skozi vrtove boste našli tisoč in eno idejo za domače vrtove, prebirali informacije o ekologiji vrtov in njihovih »prebivalcev« ali pa se preprosto pridružili družinam, ki tu najdejo prostor za sprehod in rekreacijo. V nadaljevanju dneva se odpravimo proti avstrijskem glavnem mestu DUNAJ, eni najlepših svetovnih prestolnic. Po prihodu se najprej ustavimo pri cesarskem dvorcu SCHÖNBRUNN, ki je bil v začetku 18. stol. dograjen po vzoru kraljeve palače v Versaillesu. Zunanji ogled dvorca, kjer sta nekoč prebivala tudi Marija Terezija in cesar Franc Jožef. Ogled Dunaja nadaljujemo med vožnjo po znamenitem »Ringu«. Ob sloviti cesti občudujemo mogočne zgradbe, ki pričajo o moči nekdanje obdonavske monarhije. Najznamenitejše med njimi so palača Parlamenta, Državna opera, gledališče, votivna cerkev in mestna hiša, … Nato pa se sprehodimo mimo gradu Hofburg, po starem mestnem središču mimo cerkve sv. Petra ter po Grabnu, z znamenitim kužnim znamenjem, … Prosto za obisk katere od številnih kavarnic, morda pa vas zamika tudi kulinarični simbol mesta, tortica Sacher. Ogledezaključimo pri katedrali sv. Štefana, največji arhitekturni znamenitosti mesta, ki velja za eno najpomembnejših gotskih stavb v Evropi. Po maši se odpravimo proti domu, kamor se vrnemo v poznih večernih urah.