MOSKVA IN ST. PETERBURG, duhovno vodstvo: dr. Janez Gril

Po Evropi

MOSKVA IN ST. PETERBURG, duhovno vodstvo: dr. Janez Gril

 

6 dni

MOSKVA IN ST. PETERBURG
MOSKVA IN ST. PETERBURG
 

POPUST ZA PRIJAVE DO 31. MAJA: 70 EUR

Prevoz

avtobusletalovlak

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

06.09.2018 - 11.09.2018 

45 oseb

1.140,00 €

1826

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, namestitev z zajtrki v hotelih 3***, dve večerji in eno kosilo, vse avtobusne prevoze, spalnik na relaciji Moskva-Sankt Peterburg v štiriposteljni kabini, oglede in vstopnine po programu, slovenskega vodiča, duhovno vodstvo (vsak dan sv. maša), zdravstveno in nezgodno zavarovanje.

Možno doplačilo:enoposteljna soba 180 EUR, dvoposteljna kabina 95 EUR/osebo.

Odstopnina:55 EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Način plačila: 300EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

VIZUM:tri tedne pred odhodom potrebujemo potni list, izpolnjen obrazec in eno fotografijo (doplačilo 55 EUR; vizum si lahko uredite tudi sami).

Program potovanja:

1. dan:        Maribor – Ljubljana – Benetke – Moskva

Odhod z avtobusom do beneškega letališča in polet z enim postankom v Moskvo, eno od najimpresivnejših prestolnic na svetu. Spoznavati jo začnemo s panoramsko avtobusno vožnjo. Opazili bomo prepletanje starega in novega, to je mesto, kjer se socialistične zgradbe zrcalijo v steklenih pročeljih novih nebotičnikov, kjer “babuške” hitijo na tržnico, mimo njih pa se vozijo črne limuzine ruskih bogatašev. Med ogledi maša. Večerja in nočitev.

 

2. dan:        Moskva

Zajtrk. Dan bomo namenili še natančnejšemu spoznavanju ruske prestolnice. Videli bomo Bolšoj Teater, Univerzo Lomonosov, Leninov Prospekt in druge zanimivosti. Odpravimo se na Rdeči Trg, kjer so imeli Rusi na pomembne obletnice dolga leta vojaške parade, tam ima Lenin tudi svoj mavzolej. Drugi simbol mesta je zagotovo Kremelj. Videli bomo cerkev Vasilija Blaženega, stolnico Marijinega vnebovzetja in po želji “Orožarno”, najlepšo zbirko starodavnih zakladov carske Rusije. Med ogledi maša. Nočitev.

 

3. dan:        Moskva – Sergijev Posad – Moskva – St. Peterburg

Zajtrk. Odpravili se bomo v sedemdeset kilometrov oddaljeni Sergijev Posad, kjer si bomo ogledali bisere stare ruske arhitekture iz 15. in 16. stoletja: Sergijev samostan, najstarejšo cerkev sv. Trojice iz belega kamna z ikonami znamenitega Andreja Rubljova. Posebej zanimiva sta samostanski muzej in zakladnica. Kosilo. Med ogledi maša. Popoldne se vrnemo v Moskvo, imamo nekaj prostega časa, sprehodimo se po znameniti ulici Arbat, nato se s spalnim vlakom odpeljemo proti St. Peterburgu (nastanitev v štiriposteljnih kabinah). Nočitev na vlaku.

 

4. dan:        St. Peterburg

Zjutraj prispemo v St. Peterburg, kjer imamo zajtrk. Sledi spoznavanje mesta: otok Vasilijevski, stolna cerkev Isakijevski, obisk trdnjave sv. Petra in Pavla z grobnico ruskih carjev, videli bomo znamenito križarko Auroro, obiskali bomo znamenito lavro Aleksandra Nevskega, pokopališča ob samostanu, kjer je tudi grob velikega Dostojevskega... Sprehodili se bomo po najbolj znani ulici Nevski prospekt, ob kateri se nahajajo najlepše palače iz obdobja stare, carske Rusije, kot so zimski dvorec, katedrala Sv. Izaka, številni trgi... Med ogledi maša. Popoldne nekaj prostega časa za samostojne sprehode in oglede. Nočitev.

 

5. dan:        Petrov dvorec, Ermitaž

Po zajtrku se odpeljemo v Petrov dvorec, slovite letne rezidence Petra I. Očarale nas bodo znamenite vodne kaskade z več kot 140 vodnjaki in mogočna »Velika palača«. Popoldne se odpravimo v Ermitaž, enega od najbolj znamenitih muzejev na svetu, ki hrani neprecenljive umetniške zbirke iz vsega sveta. Maša. Večerja in nočitev.

 

6. dan:        St. Peterburg – Carskoje selo – Ljubljana – Maribor

Po zajtrku se odpravimo do znamenitega Carskojega sela, danes Puškinovega, kjer si ogledamo razkošno palačo Katarine Velike. Popoldne odhod na letališče in polet z enim postankom proti enemu od okoliških letališč. Sledi še prevoz do odhodnih krajev.