MISIJONSKO POTOVANJE V AMAZONSKO DIVJINO!

Po Evropi

MISIJONSKO POTOVANJE V AMAZONSKO DIVJINO!

 

16 dni

  

Prevoz

letalo

Bi odpotovali v Peru in v amazonskem deževnem pragozdu pomagali misijonarjem pri delu s prvobitnimi indijanskimi ljudstvi?
Mnogi od njih belcev niso videli še nikoli v življenju. Tako zanje, kot za vas bi bila to lahko enkratna življenjska priložnost! Skupina bo štela le 7 ljudi. Boste med njimi tudi vi?

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

27.04.2019 - 12.05.2019 (ZAGOTOVLJENO)

2 oseb

1.950,00 €

1999

Cena vključuje:

PREDVIDENI STROŠEK ZA 14 DNEVNO MISIJONSKO POTOVANJE ZNAŠA 1.950 €. VKLJUČUJE:
Prevoz
Vse stroške povezane s prevozom (letalo, avtobus, džip in druga možna prevozna sredstva)
 
Nastanitev in hrana
V predvidenem strošku je upoštevana nastanitev in trije glavni obroki na dan.
 
Zavarovanje
Zavarovanje za potovanje v tujino.
 
Mesec priprave
Enomesečno pripravo na misijon (pred odhodom se bomo vsak teden enkrat srečali skupaj, se pripravljali na misijonsko izkušnjo in se povezali kot skupina)
 
Osnovni tečaj španščine
En mesec tečaja španskega jezika (enkrat tedensko po dve uri)
 
Darilo: Knjiga 'Bog dela zdaj - po Aziji'
Knjigo Bog dela ZDAJ - Po Aziji: enoletna misijonska izkušnja Silve in Naceta Volčič, ustanoviteljev društva Operanda

Program potovanja:

KAJ VAS ČAKA V PERUJU?
V LIMO
Najprej bomo potovali v Limo, glavno mesto Peruja in se srečali s tamkajšnjimi klaretinskimi misijonarji. Misijonar p. Joseph bo pričeval o svoji izkušnji Atalaye in nas dobro pripravil na pot.
 
NA MISIJON V ATALAYO
Od tam gremo v Atalayo, mesto na pragu amazonskega deževnega pragozda. Spoznali bomo misijonarje, ki obiskujejo staroselske indijanske skupnosti.
 
6 NOČI V DŽUNGLI
S perujskim misijonarjem p. Enriquejem se bomo odpravili v džunglo in 6 noči preživeli s prvobitnimi plemeni v treh različnih skupnostih ob reki Ucayali.
 
MED INDIJANCI V AMAZONIJI
Obiskovali bomo njihova bivališča, spoznavali njihove navade, običaje, način življenja in razmišljanja. Tudi sami se jim bomo predstavili.
 
POMOČ IN DRUŽENJE S STAROSELCI
V vasi jim bomo prinesli osnovna zdravila, ki jih nujno potrebujejo in jih poučili, kako jih je treba uporabljati. Družili se bomo z domačini, igrali nogomet in otroke naučili kakšno ‘slovensko’.
 
RIBOLOV IN SADOVI AMAZONIJE
Peljali nas bodo na ribolov. Ker je sadja v izobilju, nam bodo postregli s kokosom, bananami in drugimi tropskimi sadovi iz svojih dreves. Jedli bomo z njimi, tako kot jedo sami.
 
SADILI SADNA DREVESA
V amazonski ‘chakri’ bomo sadili ananas, kokos, pomaranče in drugo sadje, ki bo čez leta za domačine rojevalo okusne sadove.
 
PLAVALI V NARAVNI LAGUNI
Odpravili se bomo v naravno laguno amazonskega pragozda, v njej plavali, uživali v tropski naravi in ob ognju delili svoja doživetja.
 
DUHOVNA SREČANJA OB OGNJU
Vsak dan bomo imeli tudi duhovna srečanja, prebirali odlomke iz Svetega Pisma in premišljevali ob mislih, ki jih bo z nami delil misijonar.