MEDŽUGORJE, ZADAR in VEPRIC

Po Evropi

MEDŽUGORJE, ZADAR in VEPRIC

 

3 dni

  

Prevoz

avtobus

24. junija 1981 se je v majhni hercegovski vasici šestim otrokom prvič prikazala Marija in preko njih ljudi pozvala k spreobrnjenju ter molitvi za mir, od tod tudi njeno ime »Medžugorska Kraljica miru«. Na milijone romarjev je od takrat že obiskalo ta kraj molitve, upanja, zahval,… Mnogi tu najdejo svoje mesto duhovnosti in miru. Na deset tisoče mladih se zbere vsako leto na festivalu, v Majčinem selu so našli svoj novi dom otroci brez staršev, v komunah se odvajajo odvisnosti,… To je dogajanje v kraju, kjer se je nebo dotaknilo zemlje.

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

10.10.2019 - 12.10.2019 (ZAGOTOVLJENO)(RAZPRODANO)

45 oseb

129,00 €

19143

Cena vključuje:

Cena vključuje:avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion in 1 polni penzion v dobrem penzionu v Medžugorju, zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:enoposteljna soba 30 EUR.

Odstopnina: 10 EUR (v primeru dokumentirane višje sile)

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila:50 EUR ob prijavi, možnost plačila na obroke.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

Program potovanja:

1. dan:                     Slovenija – Zadar – Medžugorje

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih krajev ter vožnja na Hrvaško do mesta ZADAR, ki velja za enega od biserov hrvaške obale. Mesto s slikovito okolico je bilo stoletja prestolnica Dalmacije, danes pa je pomembno turistično središče z bogato zgodovino, kulturo in arhitekturo, kar je vidno na vsakem koraku. Sprehodimo se skozi staro mestno središče mimo številnih palač vse do katedrale sv. Anastazije, kjer imamo tudi mašo. Seveda pa Zadra ne moremo zapustiti, ne da bi se ustavili ob znamenitih morskih orglah, ki so pravi »orkester narave«.  Nadaljevanje poti v MEDŽUGORJE, kamor prispemo v popoldanskih urah. Po nastanitvi v dobrem penzionu v središču mesta se povzpnemo na Crnico, kjer se je Marija prvič prikazala otrokom. Večerja in nočitev.

 

2. dan:                   Medžugorje 

V zgodnjih jutranjih urah se povzpnemo na Križevac, visok hrib nad vasjo, kjer stoji velik križ postavljen ob 1900. obletnici Kristusove smrti. Med vzponom proti vrhu opravimo pobožnost križevega pota. Vrnitev v penzion in zajtrk. Po maši obiščemo nekdanje zasvojence v skupnosti za zdravljenje odvisnosti, kjer s trdim delom iščejo pot v novo življenje. Po kosilu prosto za osebne pobožnosti, nakup spominkov, … Večerja in nočitev.

 

3. dan:                 Medžugorje – Majčino Selo – Vepric – Slovenija

Po zajtrku slovo od Medžugorja ter kratka vožnja v MAJČINO SELO, imenovano tudi Materina vas, ki se je razvila iz potrebe po varstvu in skrbi za otroke, ki so bili ranjeni z izgubo svojih domov in starševske oskrbe med in po vojni. Nadaljevanje poti naprej na Hrvaško do VEPRICA,imenovanega tudi »hrvaški Lurd«. V podobnem okolju kot v Lurdu je tu urejena votlina z Marijinim kipom. Po maši sledi le še vožnja proti domu, kamor se polni novih doživetij vrnemo v poznih nočnih urah.