MEDŽUGORJE

Po Evropi

MEDŽUGORJE

 

3 dni

MEDŽUGORJE, MOSTAR in TROGIR
MEDŽUGORJE, MOSTAR in TROGIR
MEDŽUGORJE, MOSTAR in TROGIR
 

ZADAR, MOSTAR in VEPRIC

Prevoz

avtobus

Cene in termini:

od 129,00 €

Trenutno še ni določenega termina

Cena vključuje:

Cena vključuje:avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion in 1 polni penzion v dobrem penzionu v Medžugorju (dvoposteljne sobe, TWC), zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:enoposteljna soba 30 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 6,55 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,83 EUR).

Odstopnina: 10 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Način plačila:50 EUR ob prijavi, možnost plačila na obroke.

 

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

Program potovanja:

1. dan: sobota, 26. oktober              Slovenija – Zadar – Medžugorje

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih krajev, vožnja na Hrvaško in naprej do ZADRA, ki velja za enega od biserov hrvaške obale. Mesto s slikovito okolico je bilo stoletja prestolnica Dalmacije, danes pa je pomembno turistično središče z bogato zgodovino, kulturo in arhitekturo, kar je vidno na vsakem koraku. Sprehodimo se skozi staro mestno središče mimo številnih palač do katedrale sv. Anastazije. Seveda pa Zadra ne moremo zapustiti, ne da bi se ustavili ob znamenitih morskih orglah, ki so pravi »orkester narave«.  Nadaljevanje poti v MEDŽUGORJE. Po nastanitvi v dobrem penzionu v središču mesta se povzpnemo na Crnico, kjer se je Marija prvič prikazala otrokom. Zvečer se udeležimo večernega molitvenega programa v Medžugorju (rožni venec, maša, češčenje). Večerja in nočitev.

2. dan: nedelja, 27. oktober             Medžugorje 

Zajtrk in maša. Dopoldne se povzpnemo na Križevac, visok hrib nad vasjo, kjer stoji velik križ postavljen ob 1900. obletnici Kristusove smrti. Med vzponom proti vrhu opravimo pobožnost križevega pota. Po kosilu obiščemo nekdanje zasvojence v skupnosti za zdravljenje odvisnosti, kjer s trdim delom iščejo pot v novo življenje. Prosto za osebne pobožnosti, nakup spominkov, … Večerja in nočitev.

3. dan: ponedeljek, 28. oktober      Medžugorje – Mostar – Vepric – Slovenija

Po zajtrku slovo od Medžugorja ter vožnja v MOSTAR, slikovito mesto v dolini reke Neretve. Sprehod po starem mestnem jedru mimo številnih džamij, čaršij, do največje mestne znamenitosti, obnovljenega kamnitega mostu čez Neretvo (prvega je dal zgraditi leta 1566 Mimar Hajrudin) in ogled nove moderne frančiškanske cerkve. Prosto za kavico in že smo na poti proti domu. Zadnji postanek naredimo ob jadranski obali v VEPRICU,imenovanem tudi »hrvaški Lurd«. V podobnem okolju kot v Lurdu je tu urejena votlina z Marijinim kipom. Po maši nadaljujemo pot proti Ljubljani, kamor se polni novih doživetij vrnemo v nočnih urah.