MEDŽUGORJE, MOSTAR in VEPRIC

Po Evropi

MEDŽUGORJE, MOSTAR in VEPRIC

 

3 dni

  

Prevoz

avtobus

24. junija 1981 se je v majhni hercegovski vasici šestim otrokom prvič prikazala Marija in preko njih ljudi pozvala k spreobrnjenju ter molitvi za mir, od tod tudi njeno ime »Medžugorska Kraljica miru«. Na milijone romarjev je od takrat že obiskalo ta kraj molitve, upanja, zahval,… Mnogi tu najdejo svoje mesto duhovnosti in miru. Na deset tisoče mladih se zbere vsako leto na festivalu, v Majčinem selu so našli svoj novi dom otroci brez staršev, v komunah se odvajajo odvisnosti,… To je dogajanje v kraju, kjer se je nebo dotaknilo zemlje.

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

08.10.2020 - 10.10.2020 

45 oseb

139,00 €

20141

Cena vključuje:

Cena vključuje:avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion in 1 polni penzion v dobrem penzionu v Medžugorju (dvoposteljne sobe, TWC), zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:enoposteljna soba 30 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,55 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,83 EUR).

Odstopnina: 10 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila:50 EUR ob prijavi, možnost plačila na obroke.

Cena: 139 EUR (45 oseb), 159 EUR (35 oseb)    

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

Program potovanja:

1. dan:                            Slovenija – Medžugorje

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih krajev, vožnja po avtocesti mimo Zagreba in Splita v MEDŽUGORJE. Najprej se povzpnemo na Crnico, kjer se je Marija prvič prikazala otrokom. Po nastanitvi v dobrem penzionu sledi zgodnja večerja. Zvečer se pridružimo zbrani množici v farni cerkvi pri večerni molitvi rožnega venca in skupni maši. Možnost spovedi med mašo in čaščenjem. Nočitev.

2. dan:                                      Medžugorje 

Zajtrk in maša. Dopoldne se povzpnemo na Križevac, visok hrib nad vasjo, kjer stoji velik križ postavljen ob 1900. obletnici Kristusove smrti. Med vzponom proti vrhu opravimo pobožnost križevega pota. Po kosilu obiščemo nekdanje zasvojence v skupnosti za zdravljenje odvisnosti, kjer s trdim delom iščejo pot v novo življenje. Prosto za osebne pobožnosti in nakup spominkov. Zvečer se udeležimo večernega molitvenega programa (rožni venec, maša, čaščenje). Večerja in nočitev.

3. dan:                            Medžugorje – Mostar – Vepric – Slovenija

Po zajtrku slovo od Medžugorja. Zapeljemo se v dolino Neretve, v središče Hercegovine MOSTAR. Sprehod po slikovitem starem mestnem jedru s številnimi džamijami, mostovi, čaršijami,… Ustavimo se ob največji mestni znamenitosti, obnovljenem kamnitem mostu čez Neretvo (prvega je dal zgraditi leta 1566 Mimar Hajrudin) in obiščemo novo veliko frančiškansko cerkev.Prosti čas za pravo bosansko kavo. Nadaljevanje poti naprej na Hrvaško do VEPRICA,imenovanega tudi »hrvaški Lurd«. V podobnem okolju kot v Lurdu je tu urejena votlina z Marijinim kipom. Po maši sledi le še vožnja proti domu, kamor se polni novih doživetij vrnemo v poznih nočnih urah.